Arrangementer

10/2018
Sted
Info
-
Efterårsferie på Borgen d. 15 - 19. oktober
Danmarks Borgcenter, Vordingborg
Vis
Kom til Vordingborg og oplev en forrygende efterårsferie blandt ruinerne af Valdemarernes kæmpestore kongeborg. Der er oplevelser for store og små, og det bliver en fantastisk uge med masser af spændende aktiviteter, sjove udfordringer og underholdning i særklasse.

Oplev et forrygende falkonershow og se verdens største ørn helt tæt på. Eller få borgens spændende historie på en guidet rundvisning, og hør om middelalderens konger, magtkampe og gode vandrehistorier.Aktiviteter for de frygtløse
- Kæmp mod vilde Ridder Daniel, der forstår at svinge et sværd mod fjenden, men er nådig mod vennen – så frygt ikke for dit liv!
- Oplev modige Ridder John, der med en lille blide, godt øjemål og sikker hånd skal vælte en vældig borgmur med ét kast – og du skal være med til at bygge borgmuren!
- Ghosthunt er ikke for sarte sjæle, men hjælp os med jagte de uhyggelige væsner, der gemmer sig på borgterrænet. Virtuelt spil på Ipadguiden.
- Hvordan foregik et slag i middelalderen? Kravl op i toppen af Gåsetårnet og oplev filmen Borgen under Belejring – det er vildt, det er storslået og som at være der selv!

Aktiviteter for de mindre frygtløse
- Ved buldrende bålfade kan du bage snobrød og pandekager – eller bare sætte dig ved ilden og få varmen.
- Besøg ridder John i hans hyggelige træværksted og lav dit eget træsværd eller sejlbåd.
- I Børnenes Borgcenter er der masser af aktiviteter for store og små - rul lys, slå mønter, lav perlekæder, prøv en rustning, spil spil, løs gåder, sving et sværd, gå på stylter og meget, meget mere.

Alle kan være med - tag varmt tøj på, inviter hele familien med og afsæt bare det meste af dagen – for der bliver nok at lave. Uanset vejret bliver det bliver det masser af efterårshygge og gode oplevelser.

Café Borgen byder på varm chokolade, god kaffe, lune Panini, lækre pølsehorn og meget andet.

Program for opvisninger, rundvisninger etc. kommer senere.

Feriebilletter børn
En feriebillet til børn koster 100 kr og inkluderer (næsten) alt: lave sejlskib og sværd, bage et snobrød eller en pandekage, retten til at kæmpe mod Ridder Daniel, låne en Ipadguide, adgang til udstillinger, Gåsetårnet samt et sæsonkort, der giver gratis adgang til Danmarks Borgcenter i hele 2019

Er ikke inkluderet i feriebilletten: Aktiviteter i Børnenes Borgcenter (slå mønt, rulle lys etc.). Det koster en tillægsbillet på 20 kr pr. aktivitet.

Billetpriser og åbningstider

Foto: Erik Schou
-
Efterårsferie på Køge Museum
Køge Museum
Vis
Fra mandag den 15. oktober og resten af 2018 holder Køge Museum åben alle ugens dage kl. 11 - 16. Det fejrer vi ved at give 50 % i rabat på den almindelige entrepris i hele efterårsferien - uge 42. Se udstillingen om skibet Dannebroge, der sprang i luften i Køge Bugt i 1710, hør historien om krudtbrødrene og deres liv på skibet, find ud af om brudekjolen altid har været hvid og hvorfor flere kvinder blev brændt på bålet i 1600-tallet.

Fredag den 19. kl. 11.30, kl. 13 og kl. 14.30 læser Jacob op af for børn og barnlige sjæle af bogen "Freja og Eskil". Bogen handler om de to børns liv til hverdag og fest i middelalderen. Der fortælles om elverpiger, der danser i morgendisen, en ulv, der jages, de onde magter, midsommerfest og meget mere. En spændende fortælling.
Der købes alm. billet til museet.

-
Åben udgravning på Skibsvraget fra 1500-tallet
Teltet på Køge Kysts areal på Søndre Mole i Køge
Vis

sommeren 2018 udgravede Museum Sydøstdanmarks arkæologer et skibsvrag, der engang i 1500-tallet gik på grund lidt syd for indsejlingen til Køge Havn. Arkæologerne er nu gået i gang med at opmåle de knap 400 stykker tømmer. Alle de enkelte planker, spanter og andre skibsdele afrenses for sand, tjære og malingsrester, så de enkelte bearbejdningsspor, naglehuller osv. kan 3D-skannes og dokumenteres.

Museet slår nu teltdørene op og holder åbent værksted den 16. og 17. oktober fra klokken 10 til 12. Her kan man på nært hold få et indblik arkæologernes arbejde og få det sidste nye i fortællingen om skuden, der gik på grund i Køge.


Arbejdet foregår i et stort telt på Køge Kysts areal på Sdr. Mole i Køge, lige nord for Vinterbadeklubben Valkyriens hus.


Arrangementet er gratis og uden tilmelding


For yderligere info kontakt Annemette Kjærgård, tlf. 31525765

19. okt.
Skær din egen Roelygte og gæt med i Æblequizzen
Møns Museum
Vis
Børnene fejrer ÆBLERNES DAG på Møns museum.
Gæt med i æblequizzen
Tjek gebisset når du bider til æble
Skær din egen flotte roelygte i værkstedet
Cafeen har hjemmelavet æbleflæsk og pandekage med æblemos nyd et glas varm æblesaft eller kaffe til.
Der er gratis adgang for børn og voksne i museets udstilling
”12 Fantastiske Fortællinger”
23. okt.
Borgring Update
Kornerups Rådhus, Vordingborg
Vis
For få år siden blev det bevist, at Borgring vest for Køge, er en blandt flere geometrisk udlagte borganlæg fra Danmarks vikingetid. Den indskriver sig i et eksklusivt selskab, der også tæller Trelleborg, Nonnebakken, Fyrkat og Aggersborg. Samlet set hører de til i Harald Blåtands regeringstid og er både blevet opfattet som kaserner, skibsværfter, tilflugtsborge og en ekstraordinær måde, hvorpå kongen markerer sin magt.

Borgring er den 5. ringborg i Danmark, og fra sommeren 2016 blev der iværksat et 3-årigt forskningsprojekt, der gennem udgravninger indeni og omkring borgen skulle vise, hvilken rolle den har spillet på Østsjælland.

Borgringprojektet afsluttes med udgangen af 2018, og de sidste udgravninger er gennemført.

Udgravningsleder på Borgring og forskningschef ved Museum Sydøstdanmark, Jens Ulriksen, fortæller om alle udgravningssæsonerne og sætter Borgring ind i en - foreløbig - sammenhæng vikingetidens samfund.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde med Museumsforeningen Sydsjælland og Møn

Praktisk

Foredraget foregår i Kornerups Rådhus, Algade 97, 1. sal, 4760 Vordingborg.

Der forefindes teleslynge i foredragssalen samt lift i Kornerups Rådhus.

Billetter kan bestilles online her eller købes i billetsalget på Danmarks Borgcenter, Næstved Museum, Møns Museum og Køge Museum.

Der er kaffe og småkager i pausen.

Få rabat via Culturepoint
CulturePoint er et fællesskab for kulturoplevelser på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falser. Her kan du få inspiration til et besøg hos de mange kultursteder i områderne, optjene kulturpoint, få rabatter, særtilbud m.m. CulturePoint er et samarbejde mellem Museum Lolland-Falster, Museum SydøstDanmark, Østsjællands Museum, VisitSydsjælland-Møn og VisitLolland-Falster. Læs hvordan du får de gode tilbud på culturepoint.dk.

Pris: 75 kr / 60 kr for Årskortholdere og Museumsforeningen Sydsjælland og Møn. Gebyr 10 kr på alle billetter.Foto Borgring: Lilli Larsen
30. okt.
Borgring og tre års udgravning
Køge Kommunes kantine
Vis

Får få år siden blev det bevist, at Borgring vest for Køge er et blandt flere geometrisk udlagte borganlæg fra Danmarks vikingetid. Borgring indskriver sig i et eksklusivt selskab, der også tæller Trelleborg, Nonnebakken, Fyrkat og Aggersborg. Samlet set hører de til i Harald Blåtands regeringstid, og er både blevet opfattet som kaserner, skibsværfter, tilflugtsborge og en ekstraordinær måde, hvorpå kongen markerer sin magt.

Borgring er den 5. ringborg i Danmark, og fra sommeren 2016 blev der iværksat et 3-årigt forskningsprojekt, der gennem udgravninger indeni og omkring borgen skulle vise, hvilken rolle den har spillet på Østsjælland.

Borgringprojektet afsluttes med udgangen af 2018, og de sidste udgravninger er gennemført.

Foredraget omhandler alle udgravningssæsonerne og sætter Borgring ind i en - foreløbig - sammenhæng vikingetidens samfund. 

Billetter á 100 kr. - 50 kr. for medlemmer af Køge Museums Venner - plus et gebyr på 10 kr. pr. billet kan købes på Museum Sydøstdanmarks udstillingssteder eller ved af følge linket til ebillet: https://www.ebillet.dk/buy.listtt.aspx?site=simple&refno=29231

11/2018
Sted
Info
-
KØGE MUSEUM: KRUDTBRØDRE - MOD HAR INGEN ALDER
Vis

I 1710 dukkede den svenske flåde pludselig op i horisonten ud for Køge havn.


Den danske flåde var i en sørgelig forfatning, efter den havde ramt hårdt vejr på vej tilbage til Køge. Kun ét skib var sejlklart, og stævnede alene ud for at møde den svenske flåde - nemlig linjeskibet Dannebroge.

I udstillingen lærer du skibets kommandør Iver Huitfeldt, samt de to krudtbrødre Pelle og Jens at kende. Vi følger den skæbnesvangre dag fra svenskerne dukker op i horisonten, og til Dannebroges 15 tons krudtlager eksploderer. 500 mand omkommer - 9 overlever.


Tag hele familien med ind et fantastisk univers af fuldbårne fortællinger om overlevelse, død og seje sømænd.


Læs meget mere om oplevelsen på www.koegemuseum.dk


01. nov.
Silkebroderi - foredrag og teknik
Køge Museum
Vis

Kvindehuerne blev en meget markant del af egnsdragterne, som kom frem i slutningen af 1700-tallet – omkring 1770 – hvor de byggede videre på tidligere tiders moder og teknikker, blandet med ny mode og noget, som blev særligt for deres egn.

Ved aftenens arrangement hører vi først et foredrag om kvindehuer. Derefter ser vi på en lang række fine kvindehuer fra 1800-tallet, der er taget frem fra museets magasin, og som normalt ikke er udstillet. I huerne ses forskellige modeller med broderi med uld, silke, guld og sølv samt fine silkebånd. Herefter viser vi, hvordan en kvindehue monteres med lin og korsklæde på et hoved. Til sidst prøver vi selv en af teknikkerne, der er brugt i de fine gamle huer, nemlig silkebroderi.

Billetter á 100 kr plus et gebyr på 10 kr. pr. billet kan købes på Museum Sydøstdanmarks udstillingssteder eller ved at følge linket til ebillet: https://www.ebillet.dk/buy.listtt.aspx?site=simple&refno=29232

Prisen er for materialer, kaffe og kage. Medbring gerne en lup.

08. nov.
Kähler by Night: Kähler og Reistrups fabulerende verden - motiver og værk
Vis
'Kähler by Night: Kähler og Reistrups fabulerende verden - motiver og værk' finder sted torsdag d. 8. november kl. 19.00-20.30 på DesignMuseum Næstved i Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved.

Havmåger, ørne, ænder og løver i keramik folder sig ud på den karakteristiske facade på Kählers værksted. Bygningernes udsmykninger er resultat af samarbejdet mellem Herman August Kähler og Karl Hansen-Reistrup, der udvikler kunstkeramikken i 1880'erne. Kom i selskab med Reistrups sprudlende motivverden omsat til keramiske værker fra Kählerbakken ud i hele verden.

Pris: 75,00 kr. + gebyr / For medlemmer af Næstved Museumsforerning er prisen 35,00 kr. + gebyr.
Billetter kan købes i vores museumsbutikker i Boderne og Helligåndshuset eller lige HER.

Der vil være gebyr på billetterne ved køb både online og i vores museumsbutikker.


Kähler by Night er en omvisningsrække med historien om Kähler som sit omdrejningspunkt. Omvisningerne afholdes en gang om måneden på DesignMuseum Næstved og vil komme omkring et væld af forskellige og interessante facetter ved den gamle virksomhed.10. nov.
Det ny Holmegaard letter vinger
Det ny Holmegaard, Fensmark
Vis
Vi glæder os meget til, at Holmegaard åbner i påsken 2020. Og det vil vi gerne gøre sammen med jer. Sæt et dejligt kulkryds i kalenderen og kom og vær med til at vække glasværket til live .

Vi inviterer til en massiv markering af, at Danmarks største museum for design og kunsthåndværk åbner på Holmegaard med 1. and only edition-øl, fortællinger om, hvad I kan glæde jer til, mad og musik med Urania Glasorkester. 

For os er det en mærkesag af de helt vigtige. Så vi håber, at se mange af jer. 

Detaljer og program følger. Vi lover, at det bliver hyggeligt både for voksne og børn.

Adresse
Det ny Holmegaard
Glasværksvej 55, Fensmark
4700 Næstved

Tidspunkt
Kl. 10-12

Følg os
15. nov.
Fyraften på Næstved Museum: Dansk glas - fra mundblæst til maskinblæst glas fra 1825 til 2008
Vis
Foredraget finder sted torsdag d. 15. november kl. 16.30-17.30 på DesignMuseum Næstved i Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved. 


Vi omgiver os hele tiden med glas. For eksempel i hjemmet, hvor vi bruger glas til at drikke af og pynte op med, men også til opbevaring af blandt andet madvarer.  De glas, vi omgiver os med, er produceret på mange forskellige måder og noget opfattes som finere end andet. Mundblæst glas er mere kostbart end maskinfremstillet glas.

Da Holmegaard startede produktionen af glas i 1825 var det udelukkende med mundblæste flasker, vinglas, karafler og vaser. Industrialiseringen i anden halvdel af 1800-tallet ramte dog også glasindustrien og stadig mere effektive teknikker kom også til at præge glasproduktionen. Således opfandt man først det prisbillige pressede glas og senere kom de første halvautomatiske maskiner, hvormed man kunne producere endnu flere og billigere glas i timen. Den helautomatiske maskine betød døden for flere danske glasværker og gjorde mange glasmagere arbejdsløse. Nu kunne maskiner producere alt glas, særligt emballageglas.  Sideløbende fortsatte en beskeden produktion af mundblæst glas. 
Alt efter hvilke teknikker, der er brugt, får glassene forskellig udseende og foredraget vil komme rundt om nogle af de mange forkellige teknikker, som man har brugt til at producere glas. 

Det hele starter og slutter med Holmegaard, men vi kommer hele vejen rundt til alle de danske glasværker.


Pris: 75,00 kr. + gebyr / For medlemmer af Næstved Museumsforening er prisen 35,00 kr. + gebyr. 
Billetter kan købes i vores museumsbutikker i Boderne og Helligåndshuset eller lige HER.

Der vil være gebyr på billetter ved køb både online og i vores museumsbutikker.


På Næstved Museum kan du en gang i måneden deltage i arrangementskonceptet Fyraften på Næstved Museum. Konceptet favner alt fra omvisninger til byvandringer, workshops og andre oplevelser på og omkring museet. Hold øje med vores hjemmeside for de kommende måneders arrangementer.
12/2018
Sted
Info
-
KØGE MUSEUM: KRUDTBRØDRE - MOD HAR INGEN ALDER
Vis

I 1710 dukkede den svenske flåde pludselig op i horisonten ud for Køge havn.


Den danske flåde var i en sørgelig forfatning, efter den havde ramt hårdt vejr på vej tilbage til Køge. Kun ét skib var sejlklart, og stævnede alene ud for at møde den svenske flåde - nemlig linjeskibet Dannebroge.

I udstillingen lærer du skibets kommandør Iver Huitfeldt, samt de to krudtbrødre Pelle og Jens at kende. Vi følger den skæbnesvangre dag fra svenskerne dukker op i horisonten, og til Dannebroges 15 tons krudtlager eksploderer. 500 mand omkommer - 9 overlever.


Tag hele familien med ind et fantastisk univers af fuldbårne fortællinger om overlevelse, død og seje sømænd.


Læs meget mere om oplevelsen på www.koegemuseum.dk


01/2019
Sted
Info
-
KØGE MUSEUM: KRUDTBRØDRE - MOD HAR INGEN ALDER
Vis

I 1710 dukkede den svenske flåde pludselig op i horisonten ud for Køge havn.


Den danske flåde var i en sørgelig forfatning, efter den havde ramt hårdt vejr på vej tilbage til Køge. Kun ét skib var sejlklart, og stævnede alene ud for at møde den svenske flåde - nemlig linjeskibet Dannebroge.

I udstillingen lærer du skibets kommandør Iver Huitfeldt, samt de to krudtbrødre Pelle og Jens at kende. Vi følger den skæbnesvangre dag fra svenskerne dukker op i horisonten, og til Dannebroges 15 tons krudtlager eksploderer. 500 mand omkommer - 9 overlever.


Tag hele familien med ind et fantastisk univers af fuldbårne fortællinger om overlevelse, død og seje sømænd.


Læs meget mere om oplevelsen på www.koegemuseum.dk