Arrangementer

Sted
Info
Kulturnat på Borgen
Danmarks Borgcenter, Vordingborg
Vis
Kulturnatten i Vordingborg falder i år på en fredag, og så er det bare om at udnytte de mange fine kulturtilbud, og få en skøn aften ud af det! På Danmarks Borgcenter inviterer vi på aftentur langs volden, en tur i Gåsetårnet, osetur i museumsbutikken og lækker mad i Cafe & Restaurant Borgen.

Aftentur på volden kl. 19.30
Kulturnatten inviterer historiker og afdelingsleder, Thomas Tram Pedersen, Danmarks Borgcenter, på en aftentur rundt om middelalderbyen Vordingborg. Vandringen følger byens gamle vold, der går langs kirkeengen, forbi kirken og gennem Aages grav. På den anden side af Algade fortsætter volden langs parkeringspladsen og tilbage til borgen. Undervejs fortæller Thomas om byen og borgen, og viser eksempler på, hvordan Vordingborg så ud i 1300-tallet. Turen varer ca. 1 time.

Gratis deltagelse og ingen tilmelding. Mødested ved Gåsetårnet.

Gåsetårnet by night kl. 17 - 22
Oplev aftensol, solnedgang eller måske en flot stjernehimmel fra toppen, når vi på Kulturnatten åbner Gåsetårnet for aftenbesøg helt frem til kl. 22.00. Udsigten fra tårnet er formidabel hvad enten man vender blikket mod havnen, havet og broerne eller mod borgterrænet, hvor det netop denne aften vil summe af og aktiviteter fra det store DGI sportsevent.

Pris voksne 25 kr / børn (4 – 17 år) 20 kr.

Museumsbutikken kl. !0 - 22
Læg aftenturen forbi den nye, flotte museumsbutik, hvor et væld af lækre, sjove og anderledes produkter fylder hylderne – smykker, legetøj, søde sager, bøger, gaveartikler og meget mere – alt sammen med et “touch” af viking.


Udstillingsåbning: Pimp Your Ride!
DesignMuseum Næstved
Vis
Udstilling om kunsthåndværk og teknologi

Det er DesignMuseum Næstved en stor glæde denne sommer at åbne dørene for den både grænsesøgende, men også grænse-undersøgende designudstilling 'Pimp your ride! Udstilling om kunsthåndværk og teknologi'.  Vi slår nu dørene op til en udstilling, der vil afdække og fremvise et væld af designgenstande, der er blevet til i spændingsfeltet mellem kunsthåndværk og teknologi.

For feinschmeckeren, den gadget-interesserede og alle andre
Udstillingen henvender sig både til den gadget-interesserede, til feinschmeckeren, der interesserer sig for det lækre design i hverdagen og til alle dem, der bare gerne vil overraskes, forundres og provokeres over nutidens (og fortidens) designløsninger. Med koblingen mellem kunsthåndværk og teknologi som fundament for denne udstilling, vil vi præsentere jer for en lang række designere, der på den ene eller anden måde har håndbearbejdet teknologiske genstande.

Klimakjoler og motorcykler
Både danske og internationale designere vil være repræsenteret på denne udstilling. Som besøgende vil man blandt andet kunne se en kjole, der kan måle klimaforurening fra det danske designbureau Diffus, en specialbygget Yamaha motorcykel fra det danske motorcykelfirma Wrenchmonkees og meget mere. Specielt for denne udstilling er desuden, at vi kan præsentere projekter fra de designstuderende elever på Vallekilde Højskole, som har fået stillet en specifik designopgave med udgangspunkt i udstillingens tema.


Udstillingen bliver åbnet af digital udvikler Marie Høst kendt fra DR-programmet So Ein Ding.

Vi glæder os til at se jer!


Udstillingen kan ses i perioden 3. juni - 30. september 2017


Adresse
DesignMuseum Næstved // Boderne
Sct. Peder Kirkeplads 8
4700 Næstved


Designudstilling: Pimp your Ride!
DesignMuseum Næstved
Vis
Udstilling om kunsthåndværk og teknologi

På DesignMuseum Næstved slår vi denne sommer dørene op for den både grænsesøgende og grænse-undersøgende designudstilling 'Pimp your Ride! Udstilling om kunsthåndværk og teknologi.'

I spændingsfeltet mellen kunsthåndværk og teknologi
Udstillingen vil afdække og fremvise et væld af designgenstande, der er blevet til i spændingsfeltet mellem kunsthåndværk og teknologi. Et spændende emne, der både henvender sig til den gadget-interesserede, til feinschmeckeren, der interesserer sig for lækkert design i hverdagen og til alle dem, der bare gerne vil overraskes, forundres og provokeres over nutidens (og fortidens) designløsninger.

Design, der vil udfordre grænser
Før industrialiseringen rigtigt slog igennem på alle fronter, var det at fremstille teknologiske genstande ved håndkraft et vilkår i produktionen. Der var derfor håndlavede elementer i de første elektroniske grammofoner, i de første tog og biler, i hårtørrer og lamper. Sådan er det ikke mere. Nu kan alt stort set produceres maskinelt. "Så når vi nu ser moderne teknologiske produkter i vores hverdag med håndlavede detaljer eller med stærk inspiration fra kunsthåndværket, så er det et tilvalg fra designerens eller producentens side. De gør det, fordi de vil udfordre grænserne for, hvad kunsthåndværket kan, fordi vi ikke skal glemme de oprindelige håndværk og simpelthen for at forsøge at sænke farten på teknologiens hastighed, der til tider er så høj, at det kan være svært for os at følge med", udtaler Mette Bielefeldt Bruun, leder af DesignMuseum Næstved.

Etablerede designere og gør-det-selv-folket
Vi vil i udstillingen se på, hvordan teknologi og kunsthåndværk går op i en højere enhed både hos de store firmaer, hos de mindre etablerede designere og blandt gør-det-selv-folket. Vores udstillingsgenstande vil derfor være delt ind i kategorierne: Fortidens teknologi, Tradition vs. fornyelse, DIY (Do it yourself), Customizing, Story Telling, Slow Living og Game Changer.
"Både danske og internationale designere vil være repræsenteret i udstillingen. Som besøgende vil man blandt andet kunne se en kjole, der kan måle klimaforurening fra det danske designbureau Diffus, en specialbygget motorcykel fra det danske motorcykelfirma Wrenchmonkees, en hårtørrer i porcelæn og meget mere", afslutter Mette Bielefeldt Bruun.
Specielt for denne udstilling er desuden, at vi kan præsentere projekter fra de designstuderende elever på Vallekilde Højskole, som har fået stillet en specifik designopgave med udgangspunkt i denne udstilling.


Vi glæder os til at se jer denne sommer på DesignMuseum Næstved!


Udstillingen kan ses i perioden 3. juni - 30. september 2017
Entre: Kr. 40,00 / Børn under 18 år gratis

Adresse
DesignMuseum Næstved // Boderne
Sct. Peder Kirkeplads 8
4700 Næstved


Museets åbningstider
Tirsdag - fredag kl. 10.00-14.00 // Søndag og helligdage kl. 10.00-16.00 // Mandag lukket
Valdemars Dag
Vordingborg
Vis
Myternes aften.

En aften med myter og sandheder i den nationale fortælling om Valdemarerne og hvordan Danmark blev til.
Temarundvisning på borgruinen ved Thomas Tram Pedersen. Start kl. 19.00.
Mere info senere.
Bål på borgen Skt. Hans
Danmarks Borgcenter Vordingborg
Vis


Bål på Borgen er blevet en traditionsrig Skt. Hans fest på Vordingborg slotsruin  hvor traditioner holdes i hævd og hvor nye traditioner grundlægges. Det er en folkelig og festlig aften hvor fokus er samvær, fællesskab og hygge for alle. Det gør vi bl.a. med sjove aktiviteter for hele familien, fællessang, samt musikalsk underholdning ved et kendt band/solist (endnu ikke fastlagt). Aktiviteterne starter tidligt på aftenen, så man kan medbringe madkurven og nyde hele aftenen på det skønne borgterræn.
Tirsdagsmarked
Møns Museum
Vis
Hver tirsdag i juli og den første tirsdag i august er der Vikingemarked i gården på Møns Museum, når hele Stege By holder Tirsdagsmarked. Glæd dig til boder og masser af aktiviteter for hele familien.

I Storegade uden for Møns Museum er der workshops med traditionelle håndværk udført af Møns husflidsforening.

Se samtidig udstillingen "12 fantastiske fortællinger,"

Læs mere om Møns Museum på www.moensmuseum.dk

Kontaktperson
Jeanette Lopez-Zepeda


Citynat i Næstved
Næstved Museum
Vis
Sted
Info
Vikingedage for skoler i Vordingborg
Danmarks Borgcenter
Vis
Vikingedage
Danmarks Borgcenter
Vis
Historier fra Sydøstdanmark - Køge Huskors, hekse, dagligliv, overtro og retsvæsen Køge - Danmarks bedst bevarede rennæsanceby
Køge Museum
Vis

Det følgende møde er blevet ændret:

Emne:Historier fra Sydøstdanmark - Køge Huskors, hekse, dagligliv, overtro og retsvæsen Køge - Danmarks bedst bevarede rennæsanceby
Organisator:aktivitetskalender@museerne.dk

Placering:Køge Museum
Klokkeslæt:torsdag, 24. august 2017, 16:00:00 - 17:15:00 GMT +01:00 Bruxelles, København, Madrid, Paris [ÆNDRET]

Inviterede:ic@museerne.dk
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Arrangementet starter på Køge Museum og fortsætter ud i Køge By
Køge Huskors, hekse, dagligliv, overtro og retsvæsen i Køge - Danmarks bedst bevarede renæssanceby.
Troen på hekse var særlig stærk efter reformationen, og i begyndelsen af 1600-tallet tog hekseprocesserne fart i Danmark. På en rundvisning i Køges bymidte med etnolog Inge Christensen skal vi høre om hekseprocessen Køge Huskors i årene 1608-1615, hvor 12 kvinder blev brændt på bålet.

2017 er udråbt som Historiens År. DR har sat alle sejl til og fra foråret ruller en nyproduceret Danmarkshistorie over tv-skærmene i den bedste sendetid søndag aften kl. 20.00. Over hele landet vil fortiden bliver markeret og fejret med nye udstillinger, skæve tiltag, diskussion og debat. På Museum Sydøstdanmark synes vi, at historien skal opleves der, hvor den skete! Tag derfor med os på besøg i fortiden: til gravhøje og offermoser, i arkiverne og på magasin, på byvandring og omvisninger i vores udstillinger samt meget meget mere. Vi fortæller de nære og lokale Historier om Danmark ved en perlerække af arrangementer, som tematisk passer til tv-serien.

Søndre Havnedag
Køge Havn
Vis
Sted
Info
Citynat i Næstved
Næstved Museum
Vis
Sted
Info
Kulturnat i Næstved
Næstved Museum
Vis
Høstmarked på Næstved Museum
Næstved Museum
Vis
Sted
Info
Citynight i Næstved
Næstved Museum
Vis