Nyheder fra museerne

Danmarks Borgcenter
24.02.17

Jagten på vikingerne starter i Vikingernes Metropol

Vikingernes Metropol Det oplagte sted at begynde jagten på vikingerne er på Danmarks Borgcenter. Lige nu kan man her se udstillingen "Vikingernes Metropol" om Haithabu – eller Hedeby, som vi kalder den på dansk. Det er tale om en udstilling i verdensklasse med helt unikke genstande fra Hedeby-museet ved Slesvig sat ind i en helt ny sammenhæng og scenografi på Danmarks Borgcenter.
Alle lokationer
07.04.17

Sølvskatten fra Kalvehave

Søndag 2. april gik de to detektorfører Robert Poulsen og Allan Hansen på en mark ved Kalvehave Kirke. Pludselig fik de et signal ud over det sædvanlige. Op af jorden dukkede 30 sølvmønter fra vikingetiden. De ringede fluks til Museum Sydøstdanmark, som kom til stedet. I onsdags blev skatten gravet op af forskningschef Jens Ulriksen og arkæolog Kasper Wurr Stjernqvist assisteret af Robert og Allan.
Kulturland
17.07.17

Kan museerne booste livskvaliteten?

Kulturland er et stærkt samarbejde mellem Museum Lolland Falster, Østsjælllands Museum og Museum Sydøstdanmark. Missionoen er, ganske enkelt, at endnu flere børn og voksne får øjenene op for det fællesskab der er i at besøge museer. Når det så er sagt, skal museerne også blive endnu bedre til at modtage og tilbyde oplevelser til alle. Og det er præcis det, vi arbejder på i Kulturland.