Arrangementer

Sted
Info
Renæssancen i hedebosyningerne
Køge Museum
Vis
Black Friday på Næstved Museum
Næstved Museum
Vis
Black Friday på Næstved Museum finder sted fredag d. 24. november 2018 kl. 18.00-22.00 i Helligåndshuset, Ringstedgade 4, 4700 Næstved.
 
Fredag d. 24. november markeres Black Friday i Næstved. Dét vil vi selvfølgelig også gerne være en del af her på museet, så vi tænder op for hyggen både inde og ude.
Vi åbner dørene til Helligåndshuset på vid gab, hvor vi vil byde på lækre smagsprøver og særlige tilbud på udvalgte varer - kun denne aften.
 
Black Friday er ikke et julearrangement, men vi kan alligevel ikke lade være med at tyvstarte en lille smule på julen. Blandt andet med salg af det smukke julepynt fra Brink Nrordic, som vi her på museet forhandler som de eneste i hele Næstved.
 
Vi glæder os desuden også til at få besøg af Minleg.dk, som denne aften vil vise og forhandle sit fine trælegetøj her hos os.
 
I Helligåndshusets have skal vi varme os ved bålet, hvor vi fyrer op under snobrødsbagningen fra kl. 18.00-21.00
 
Der er gratis entré til museet denne aften.
Sted
Info
Julerier for Børn
Køge Museum, Daldorphs Hus
Vis

Julerier for børn på museet

 

Tag en pause fra juleindkøbene og slap af med dine forældre eller bedsteforældre i Køge Museums julestue lørdag den 2. December kl. 11 - 14.

Daldorphs Hus er pyntet op med juletræ og julemad som i gamle dage. Her kan du klippe/klistre. Klip en jacobsstige, flet et hjerte, fold en stjerne, løs en opgave, lav en garnnisse eller nogle af de andre julerier, der er lagt frem. Der er mange muligheder og du får selvfølgelig det pynt, du har lavet, med hjem.

I huset findes små fortællinger om julebispen, lyset i vinduet og nogle af de andre gamle juletraditioner, så du kan få lidt at vide om, hvordan det var at holde jul dengang, der ikke fandtes juletræer.

For at få adgang til julerierne skal der købes en aktivitetsbillet til 40 kr. Billetten købes i museets reception.

Bagefter kan du gå ind på museet, hvor nissen er på spil. Han har gemt sig i et af de mange rum. Hvis du kan finde ham og fortæller museumsværten i receptionen, hvor nissen har gemt sig, får du en lille belønning.

Særlig festlig jul i Køng!
Køng
Vis
Hele Køng er med til at fejre julens komme!

Søndag den 3. december juler Køng sammen med Køng Museum, når hele familien inviteres til  særlig festlig jul i den hyggelige landsby.

10.30 - Højmesse i Køng Kirke med indsættelse af ny præst (barselsvikariat) og fejring af 25 års jubilæum. Efter højmessen er der reception i kirkens våbenhus.

14.30-17.00 - Lav din egen juledekoration på Husflidsskolen, Højbro 15, 4750 Lundby

16.00-17.00 - Nisseskattejagt for børn gennem byen fra Husflidsskolen til Spindeskolen, hvor fotoklubben Kafé Køng udstiller.

17.00 - Byens juletræ tændes i Køng Museums have af provst Mette Magnusson

17.15 - På Køng Museums nye loft sidder nissen med sin julegrød. Kom og spis risengrød med nissen og se udstillingen om Køng Fabrik og find nogle af dine julegaver i museumsbutikken.

Køng Museum
Bygaden 27
4750 Lundby


Der er gratis adgang til det hele!

Vi glæder os til at se jer alle.

Mvh
Køng Kirke, Køng Sogns Husflidsforening, Støtteforeningen for Køng Museum og Køng Borgerforening.
Kom og arm-strik! Strikkecafé for børn og deres voksne
DesignMuseum Næstved, Boderne
Vis
Arm-strikkecaféen finder sted tirsdag d. 5. december 2018 kl. 14.00-17.00 på DesignMuseum Næstved i Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved.


Som en del af december-konceptet Jul over Næstved - 24 dage med kulturoplevelser afholder vi denne dag en strikkecafé for børn, for unge og for voksne - kort sagt en strikkecafé for alle, der har lyst til at være med.

Vi skal imidlertid udfordre, hvad strik er og kan, og I bliver præsenteret for strik på en helt ny måde. Vi skal nemlig ikke bruge traditionelle strikkepinde til at strikke med, men derimod skal vi bruge vores arme som strikkepinde.

Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag, når vi skruer op for jule- og strikkehyggen, og hvor du måske kommer i gang med at lave årets bedste julegave.

Jul over Næstved - 24 dage med kulturoplevelser er Næstveds nye Kultur-julekalender, hvor man hver dag kan få en særlig kulturoplevelse i den ellers travle juletid. En perlerække af Næstveds kulturaktører vil i december forsøde juletiden med oplevelser til både store og små. Der er en ny oplevelse hver dag og alle oplevelserne er gratis at komme med til. Kig i kalenderen, tag nogen i hånden og find jeres næste kulturoplevelse her.

Læs mere om alle arrangementerne i julekalenderen på www.mærknæstved.dk. 
Det sker på Borgen
Danmarks Borgcenter, Vordingborg
Vis
Vikingerne bliver lidt længere
For at give endnu flere gæster lejlighed til at se årets fantastiske udstilling, har Danmarks Borgcenter valgt at forlænge Vikingernes Metropol til den 17. december 2017. Der vil naturligvis også være åbent i Gåsetårnet og til udstillingerne på borgruinen i denne periode. Samtidig har museets nyindrettede café nogle skarpe tilbud med byens bedste kaffe og kage.

Borgen til vinter
Vinteren er højsæson for andre fortællinger og oplevelser på Danmarks Borgcenter. Museet har planlagt en her stribe arrangementer med foredrag, walk-'n-talk-ture og fortælleaftener med nogle af stedets mange andre spændende historier. Der vil blandt andet være fokus på museets tema; Borge, Konger og Magt men fra et kunst-synspunkt med en fotoudstilling og flere foredrag, der breder historien om borge ud til at være meget andet end militære klodser i landskabet. Samtidig har museet taget hul på en helt nye oplevelser med historiske temamiddage i caféen med gourmetmad og fortællinger. Den første middag "En Kongelig Jagtmiddag" var en stor succes, og der vil komme flere af den slags arrangementer hen over vinteren, hvor caféen også vil være åben og blandt andet begynder at servere brunch i weekenderne.


Julekor og æbleskiver
Næstved Museum, Helligåndshuset
Vis
Julekor og æbleskiver finder sted tirsdag d. 19. december 2018 kl. 16.00-17.00 i Helligåndshuset, Ringstedgade 4, 4700 Næstved.


Som en del af december-konceptet Jul over Næstved - 24 dage med kulturoplevelser kan I denne eftermiddag få et skud vaskeægte julehygge i Helligåndshuset.

Juleaften er nu meget tæt på og vi vil gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul, når vi skal synge julen ind. Vi får besøg af det dygtige kor BiblioteKoret, der vil synge de dejligste julesange for os. I vores museum vil duften af æbleskiver og glögg sprede sig og få mundvandet til at løbe.

Jul over Næstved - 24 dage med kulturoplevelser er Næstveds nye Kultur-julekalender, hvor man hver dag kan få en særlig kulturoplevelse i den ellers travle juletid. En perlerække af Næstveds kulturaktører vil i december forsøde juletiden med oplevelser til både store og små. Der er en ny oplevelse hver dag og alle oplevelserne er gratis at komme med til. Kig i kalenderen, tag nogen i hånden og find jeres næste kulturoplevelse her.

Læs mere om alle arrangementerne i julekalenderen på www.mærknæstved.dk.
Sted
Info
Glæd jer til design- og kunsthåndværkermarked på Det ny Holmegaard!
Det ny Holmegaard, Fensmark
Vis

Simpelt hen bare fordi vi glæder os så meget! - Og uden 100% færdigt program, men med en masse lækkert design, kunsthåndværk, værksteder, mad og gode oplevelser i topklasse for hele familien i vente - kan vi fortæller, at vi holder:


WE DO CRAFT på Det ny Holmegaard

Designmarked og Kulturland

26- - 27. 28. april 2018.


Så SÆT KRYDS og følg med i detaljerne her. Det bliver STORT og HYGGELIGT. Så kom og vær med til at sætte liv i det gamle, stolte værk!


Vi glæder os så meget til at se jer!