Arrangementer

Sted
Info
Fyraften på Næstved Museum - Omvisning i 'Strikket Renæssance'
DesignMuseum Næstved
Vis
Omvisningen i udstillingen 'Strikket Renæssance' ved leder af Næstved Museum, Mette Bielefeldt Bruun, finder sted torsdag d. 22. februar 2018 kl. 16.30-17.30 på DesignMuseum Næstved i Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved.

Hele efteråret har besøgende strømmet til Boderne for at se den unikke strikudstilling af moderne maskinstrikkede dragter, der alle er blevet til med inspiration fra Renæssancens tøjstil. I de spektakulære dragter vil man på én og samme tid kunne genkende snit, farvesammensætninger og mønstre fra Renæssancens tøjstil, men man vil også kunne overraskes og imponeres over de moderne teknikker og spændende nyfortolkninger. 

Udstillingen, der er blevet til i et samarbejde mellem kunsthåndværkergruppen Netmaskerne og Koldinghus, har senest kunnet opleves på Frederiksborg Slot, og lige nu har vi altså æren af at kunne præsentere de unikke strikværker på Næstved Museum.

Denne eftermiddag vil man kunne komme helt tæt på udstillingen og de enkelte kreationer, når Mette Bielefeldt Bruun vil dykke ned i både dragthistorie, Renæssanceportrætternes karakteristika og teknikken bag den moderne maskinstrik.

Billetterne til arrangementet kan købes i vores museumsbutikker i Boderne og Helligåndshuset eller lige HER. Prisen for omvisningen er 75,00 kr.+ gebyr. 

Kontakt:
Publikums- og arrangementsansvarlig ved Næstved Museum,
Stine Spandet Haurum
31191396 / ssh@museerne.dk
Margrethe 1.s Verden
Kornerups Rådhus, Vordingborg
Vis
I 1353 fik Valdemar Atterdag og hans dronning Helvig en datter, der skulle blive en datidens og danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvinder. Mød den unge prinsesse Margrethe og hør historien om hendes barndom i Vordingborg og om det Danmark, som hun voksede op i, indtil hun som tiårig blev gift med den norske konge.

Margrete 1. var dronning med andel i regeringsmagten i Danmark 1376-1412, i Norge 1380-1412 og i Sverige 1389-1412. Hun var uden sidestykke den mest magtfulde danske kvinde i middelalderen og grundlagde den såkaldte Kalmarunion. Margrete blev født i 1353 som datter af Valdemar Atterdag og dronning Helvig. Som 10-årig blev hun 9. april 1363 gift med kong Håkon 6. af Norge (og Sverige).

Ingen kender måske Margrethe I. bedre end museumsinspektør og seniorforsker på Nationalmuseet, forfatter og historiker Vivan Etting, som har skrevet adskillige bøger og artikler om Margrethe og det den verden, som hun voksede op i. I sit foredrag giver Vivian Etting en introduktion til Margrethe og hendes verden i midten af 1300-tallets Europa.

Foredraget foregår i Kornerups Rådhus, Algade 97, 1. sal, 4760 Vordingborg.

Der forefindes teleslynge samt elevator i Kornerups Rådhus.

Billetter kan bestilles online her eller købes i Café Borgen på Danmarks Borgcenter, Næstved Museum og Køge Museum.

Pris 75 kr / Årkortholdere 60 kr. Gebyr 10 kr på alle billetter.

Sted
Info
Fra den Hellige Maria til de bare damer - en fortælling om billedverden på 15-1600'tallets kakkelovne.
Køge Museum
Vis

Fra den Hellige Maria til de bare damer – en fortælling om billedverden på 15-1600’tallets kakkelovne.

 

Torsdag den 1. marts kl. 19.30 afholder Køge Museum foredrag om kakkelovne og ovnkakler fra 15-1600’tallet på Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge. Foredragsholder arkæolog ved Museum Sydøstdanmark Annemette Kjærgård.

 

I løbet af 1500’årene indtræffer en mindre revolution i Købstadens købmandsgårde. Den blev sat i gang ved, at byens bedre borgerskab nu, ligesom adelen et par hundrede år tidligere, fik bygget kakkelovne i deres huse. Derved opstod den røgfrie stue, og denne nye boligskik var med til at udstikke nye rammer og konventioner for både det private og det offentlige liv. Og udover ovnenes rent praktiske funktion lukkede kaklerne en rig billedverden ind i dagligdagen – en hel verden af religiøse fortællinger, men også glansbilleder af fyrster og fyrstinder, politiske agendaer, letpåklædte kvindefigurer, eksotiske fortællinger og andre kuriositeter.

Foredraget beskriver de ændringer for byens borgere, som kakkelovnens introduktion var en del af og den billedverden, der præsenteres gennem ovnenes rige motivverden.

 

Billetter á 75 kr. kan købes i Køge Museums reception eller her


Workshop med WeDoCraft - Plantetryk
DesignMuseum Næstved i Boderne
Vis
Workshoppen med WeDoCraft finder sted lørdag d. 10. marts kl. 10.00-14.00 på DesignMuseum Næstved i Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved.

Kom og være kreativ med dit barn.

Med planter kan man skabe de smukkeste mønstre og billeder på tekstil. På workshoppen maler vi på tørrede planter og presser dem efterfølgende i en varmepresse, så farven overføres fra plante til tekstil. 

Metoden er enkel og nem at gå til, men kræver, at man kan håndtere de skrøbelige planter. Derfor er workshoppen for aldersgruppen 6-16 år.
Selve workshoppen er gratis for børn i følgeskab med én forælder pr. familie efter betalt entré til museet. Entré til museet koster 40 kr. for voksne og er gratis for børn. Deltagelse i workshoppen kræver tilmelding via Billetto lige HER.

Workshoppen har åben fra kl. 10.00-14.00 på DesignMuseum Næstved i Boderne og er opdelt i et formiddagshold og et eftermiddagshold. 

Formiddag kl. 10.00-12.00
Eftermiddag kl. 12.00-14.00

På hvert hold er der plads til  30 børn + maks. 10 voksne. 


Workshoppen er en optakt til vores store designmarked på Holmegaard i samarbejde med WeDoCraft d. 27-28. april 2018.
Bach med Toke Møldrup
Helligåndshuset, Ringstedgade 4, 4700 Næstved
Vis
Bach med Toke Møldrup finder sted mandag d. 19. marts kl. 19.00-21.00 i Helligåndshuset, Ringstedgade 4, 4700 Næstved.

Kom og oplev cellisten Toke Møldrup spille uddrag fra sin nye Bach-CD i Helligåndshuset denne aften.

Koncerten er arrangeret af Næstved Early Music Festival i samarbejde med Næstved Museum på vegne af Herlufsholm International Chamber Music Festival - HICSUM. 

Entréen koster 100,00 kr og billetterne kan købes lige HER. Der vil være gratis adgang for HICSUM partoutkortholdere.


Kontakt:
Publikums- og arrangementsansvarlig på Næstved Museum,
Stine Spandet Haurum - ssh@museerne.dk / 31191396

Vikingetid - nutid
Køge Museum
Vis
Foredrag ved daglig leder af Danmarks Borgcenter Thomas Tramp Pedersen.
Et foredrag omkring, hvad vi føler truer os, og hvad vi gør ved det.
Billetter a 75 kr. -  60 kr. for medlemmer af Køge Museums Venner og andre venneforeninger under Museum Sydøstdanmark kan købes på Køge Museum, Museum Sydøstdanmarks øvrige udstillingssteder eller her

Sted
Info
Søren Schauser fortæller
Helligåndshuset, Næstved Museum
Vis
Søren Schauser fortæller mandag d. 9. april 2018 kl. 19.00-21.00 i Helligåndshuset, Ringstedgade 4, 4700 Næstved.


Kom og oplev kulturjournalist og kritiker på Berlinske, Søren Schauser, fortælle om den italienske musik fra Monteverdi til Vivaldi.

Foredraget er arrangeret af Næstved Early Music Festival (NEMF) i samarbejde med Næstved Museum. 

Der vil efter foredraget være gratis adgang til NEMFs årlige generalforsamling kl. 21.00. 

Entré til arrangementet koster 100,00 kr. og billetterne kan købes HER


Kontakt:
Publikums- og arrangementsansvarlig ved Næstved Museum,
Stine Spandet Haurum - ssh@museerne.dk / 31191396Vivaldi med Mogens Wenzel Andreasen
Helligåndshuset, Næstved Museum
Vis
Vivaldi med Mogens Wenzel Andreasen finder sted mandag d. 16. april 2018 kl. 19.00-21.00 i Helligåndshuset, Ringstedgade 4, 4700 Næstved. 


Kom og oplev forfatter, foredragsholder og konferencier, Mogens Wenzel Andreasen, fortælle om sin nye bog om Vivaldi. Mogens Wenzel Andreasen er blandt andet kendt fra DRs nordiske musikquiz Kontrapunkt fra 1988-1998.

Foredraget er arrangeret af Næstved Early Music Festival i samarbejde med Næstved Museum. 

Entréen koster 100,00 kr. (50 kr. for NEMF-VIP) og billetterne kan købes lige HER.

Kontakt:
Publikums- og arrangementsansvarlig på Næstved Museum,
Stine Spandet Haurum - ssh@museerne.dk / 31191396


Glæd jer til design- og kunsthåndværkermarked på Det ny Holmegaard!
Det ny Holmegaard, Fensmark
Vis

Simpelt hen bare fordi vi glæder os så meget! - Og uden 100% færdigt program, men med en masse lækkert design, kunsthåndværk, værksteder, mad og gode oplevelser i topklasse for hele familien i vente - kan vi fortælle, at vi holder:


WEDOCRAFT på Det ny Holmegaard

Designmarked og Kulturland

26. -  28. april 2018.


Så SÆT KRYDS og følg med i detaljerne her. Det bliver STORT og HYGGELIGT. Så kom og vær med til at sætte liv i det gamle, stolte værk!


Vi glæder os så meget til at se jer!