Arrangementer

10/2019
Sted
Info
28. okt.
Satanisten på Køge Museum
Køge Museum
Vis
SATANISTEN PÅ KØGE MUSEUM

Siden 1973 har en mystisk satanisk kult spredt skræk og rædsel over hele Danmark. Kulten kaldte sig ”Satankulten på Anholt”, og har gennem tiden efterladt sig adskillige trusselbreve, sataniske mønter og offerpladser på Anholt samt i kirker og museer landet over.

Især på Køge Museum er der gennem tiden blevet efterladt større mængder af breve, mønter og meget mere. Men hvem var satanisten, der ubemærket sneg sig ind på museet, og genstagende gange efterlod sig større mængder af sataniske artefakter? Det stiller Køge Museum nærmere på til foredraget ”Satanisten på Køge Museum”, der foregår mandag d. 28. oktober fra 19.00-21.00 i museets historiske rammer.

Foredraget starter med en filmfremvisning af horror-dokumentaren ”Satankulten på Anholt”, hvor de to dokumentarister, Jonas Bech og Kristian Ussing, drager på en rejse gennem Danmark, der blandt andet leder dem forbi Køge Museum, i jagten på kulten. Her støder de undervejs på nye sataniske fund og mærkværdige sammenfald, der i sidste ende leder frem til en overraskende og uforudsigelig konklusion.Efterfølgende vil museumsinspektør på Museum Sydøstdanmark Berit Christensen fortælle historien om satankulten med de nyeste spor og opdateringer i sagen samt fremvise nogle af de genstande, som er blevet efterladt, og som museet i dag råder over.

PRAKTISK

Adresse: Nørregade 4, 4600 Køge (Køge Museum)
Tidspunkt: 19.00-21.00 (Doors: 18.30)
Andet: Det er muligt at købe lette forfriskninger i museumscaféen, som kan medbringes til arrangementet.

Arrangementet foregår på 2. sal - der er ikke elevator.

29. okt.
På jagt efter det paranormale: Clairvoyance-session på Køge Museum
Køge Museum
Vis
På jagt efter det paranormale: Clairvoyance-session på Køge Museum 

Kom med det clairvoyante medium, Jeanie Marie Solberg, på rundtur på Køge Museum, når museet åbner dets historiske rammer i jagten på ånder og andre paranormale fænomener.

Hvis vægge kunne tale, ville der helt sikkert være et utal af fantastiske og forfærdelige fortællinger at berette om på Køge Museum, der i år har 400 år på bagen. Gennem tiden har bygningen været alt fra købmandsgård til fattiggård og garnisionshus – og er i dag et museum propfyldt med kranier, skelletter og andre historiske genstande.

Tirsdag d. 29. oktober åbner Køge Museum derfor dørene ind til det paranormales verden for en kort stund, når clairvoyant medium og healer, Jeanie Marie Solberg, gæster museets historiske rammer. Her kan du opleve, hvordan et medie fornemmer og sanser forskellige rum samt høre om forskellen mellem ånder og energiaftryk. Du vil ligeledes blive guidet i, hvordan du selv mærker de ting hun taler om på egen krop.

Det kræver ingen forudsætninger at deltage til arrangementet, og du er meget velkommen til at deltage selvom du er troende, skeptiker eller noget helt tredje.

Jeanie er med sine 21 års erfaring en af landets dygtigste clairvoyante. Gennem tiden har hun blandt andet holdt et utal af klarsynsaftener, foredrag, workshops og kurser ligesom, at hun også har deltaget i både TV og radio.

PRAKTISK
Adresse: Nørregade 4, 4600 Køge (Køge Museum)
Tidspunkt: 29.10.2019, kl. 19.00-21.30 (doors: 18.30).
Øvrigt: Det er muligt at købe lette forfriskninger til at tage med rundt på museet.

Bemærk: Køge Museum har ikke elevator.

11/2019
Sted
Info
09. nov.
Byvandring: Køge som filmby
Køge Museum - Køge by
Vis
Byvandring: Køge som filmby

Er du vild med film? Kan du ikke få nok af Matador? Eller er du bare interesseret i Køge by? Så er denne byvandring uden tvivl noget for dig!

På byvandringen kommer du på en eksklusiv tur gennem Køges små og hyggelige gader i bymidten, og bliver tryllebundet af deres gemte, finurlige fortællinger. Her kan du blandt andet få nogle af historierne bag de film og TV-serier, som Køge by gennem årene har lagt brosten til. Vidste du eksempelvis, at Køge by har bidraget væsentligt til Korsbæks visuelle fremtoning i Matador? Undervejs på turen vil du endvidere høre mere om husene i Køge og se de steder, hvor et par af byens byporte stod. Du vil desuden få en mulig forklaring på, hvorfor Lovparken hedder som den gør.Glæd dig til at blive forundret, underholdt og overrasket over de mange historier som Køge by har at byde på.

Praktiske informationer:
Byvandringen starter klokken 15.30 ved Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge, og tager ca. 1,5 timer.
Pris: 75 kr. inkl. en kop kaffe / the / kakao

11. nov.
Mordgåden på Køge Museum
Køge Museum
Vis
Er du til mordgåder, skelletter og true crime-mysterier? Så kom på Køge Museum mandag d. 11. november, når arkæolog, Kristoffer Buck, og retsmediciner, Niels Lynnerup, sætter fokus på Danmarks ældste mordgåde og arbejdet med skelletter i retsmedicin 

Vi spoler tiden tilbage til foråret 1986. Her blev der, lidt uden for Køge, nærmere bestemt Strøby Egede, fundet otte skelletter i en parcelhushave; fire drengebørn og mænd og fire pigebørn og kvinder. De yngste blot et par måneder gamle. Alle var de omhyggeligt og nænsomt lagt til side om side med benene henover hinanden. Men hvem var de? Hvorfor lå de her? Og var der tale om mord? 

Alt dette og meget mere kan du blive klogere på d. 11. november, når Køge Museum åbner dørene for det eksklusive arrangement ”Mordgåden på Køge Museum”. Her kan du blandt andet høre arkæolog og vicedirektør på Museum Sydøstdanmark, Kristoffer Buck, fortælle nærmere om den 7.000 år gamle massegrav, der blev fundet i Strøby Egede i 1986, og som i dag står udstillet på Køge Museum med den uofficielle titel som Danmarks ældste mordgåde.

Efterfølgende vil professor i retsantropologi på Retsmedicinsk Institut ved Københavns Universitet, Niels Lynnerup, give et indblik i arbejdet som retsmediciner ved kriminalsager. Her kan du blandt andet høre om, hvordan man ud fra små og store spor i knogler og kranier hjælper politiet med at lægge puslespillet i en drabssag.

Aftenens forløb
18.30: Dørene åbner
19.00: Danmarks ældste mordgåde v/ Kristoffer Buck
19.45: Arbejdet som retsmediciner
21.00: Graven på egen hånd (inkl. iPad-guide)
21.30: Dørene lukker

Praktisk
Sted: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge.
Tidspunkt: 11. nov. - 19.00 - 21.30
Øvrigt: Det er muligt at købe lette forfriskninger til at tage med til fordraget

Bemærk: Der er ikke elevator på Køge Museum.


28. nov.
Johnny Cash koncertforedrag
Danmarks Borgcenter
Vis

Følgende er en ny mødeforespørgsel:

Emne:Johnny Cash koncertforedrag
Organisator:aktivitetskalender@museerne.dk

Placering:Danmarks Borgcenter
Klokkeslæt:torsdag, 28. november 2019, 19:00:00 - 21:00:00 GMT +01:00 Bruxelles, København, Madrid, Paris

Inviterede:kan@museerne.dk
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

I vores stemningsfyldte udstillingslokaler kan I opleve Dennis Lydom fortælle om Johnny Cash og fremføre hans sange.

 

Væbnet med sin guitar og autentiske stemme fremfører Dennis Lydom Cash’s sange lige så nærværende og evigt aktuelle, som de var ment. 

 

I foredraget følger vi Johnny Cash fra hans dybt kristne opvækst i en fattig bomuldsplukkerfamilie i sydstaterne til hans ungdom i først flyvevåbnet og senere musikbranchen. Publikum får indgående kendskab til Johnny Cash’ op- og nedture, hans dæmoner samt det massive stofmisbrug, der plagede ham det meste af livet. Alt sammen tilsat essentielle sange fra hans karriere, som spændte over seks årtier.

Koncertforedraget varer 2 x 40 minuter. Billetter koster 100 kr. pr. person og kan købes her: 

https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=30600