Arrangementer

02/2020
Sted
Info
22. feb.
Fastelavn for de mindste
Køge Museum
Vis
Sammen med Køge Handel holder Køge Museum fastelavn. Det er for de allermindste. Kom og vær med
03/2020
Sted
Info
06. mar.
Hængekøjekoncert med Magnus Grilstad
Køge Museum
Vis
Fredag d. 6. marts gæster den dansk-norske frontmand fra indie/folk-pop bandet, Heimatt, Magnus Grilstad, Køge Museums idylliske og atmosfæriske hængekøjesal til en fuldakustisk intimkoncert i museet historiske rammer. Til koncerten kan du drømme dig væk til fjerne sandstrande, dybblå oceaner og mørkegrønne skovbunde, mens du til lyden af underfundig, smuk og poetisk musik, slænger dig i en hængekøje og glemmer tid, rum og sted.

Koncerten er en del af en forårskoncertrække på Køge Museum kaldet hængekøjekoncerter, hvor du vil kunne opleve udvalgte musiknavne fra det danske vækstlag.

MAGNUS GRILSTAD (HEIMATT): TILBAGE EFTER FLERE ÅRS PAUSE

Er du ægte Heimatt-fan, har du nu muligheden for igen at opleve manden med den skarpe skandinaviske stemme, Magnus Grilstad, når Heimatt-bagmanden efter flere års pause fra musikscenen gæster Køge Museum. Med fængslende sange og en musikalsk lyd, der henleder tankerne på det britiske folk-rock band, Mumford & Sons, har Magnus Grilstad og resten af Heimatt-gruppen da også gjort sig livligt bemærket rundt om i det danske land, der blandt andet har budt på koncerter på Roskilde Festival, SmukFest, SPOT og mange flere.

PRAKTISKE INFORMATIONER
Sted og adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge (hængekøjesalen)
Pris i forsalg: 110 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: 120 kr.
Dørene er åbne mellem: 19.00 - 20.15
Show: 20.30 - 21.15

Pladser: Hængekøjer (Køge Museum råder over et begrænset antal hængekøjer) / siddepladser - begge unummereret efter først til mølle.

Øvrigt: Drikkevarer kan købes i museet. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer.
Bemærk: Der er ikke elevator på Køge Museum.

12. mar.
Foredrag: En god bisnak
Møns Museum
Vis

Vilde bier er gode for haven. De bestøver ivrigt havens træer og buske, og vi får glæde af deres arbejde, når frugter og bær skal høstes. Der er derfor rigtig god grund til at tiltrække de vilde bier og passe godt på dem.

Til foredraget "En god bisnak" har vi inviteret naturformidler og bihotelbygger, Jens Refstrup, fra Middelalderhaven forbi til en snak om bier. Jens har i mange år nærstuderer biernes færden og yngelpleje, og du vil til foredraget blive meget klogere på vilde bier, bihoteller og biodiversitet, når han giver en simpel - men effektiv - opskrift på, hvordan man skaber optimale leveforhold for de vilde bier i haven.

Få et kik ind i de vilde biers forunderlige liv, og hør Jens Refstrups egen fortælling om rejsen frem til at avle vilde bier.

PRAKTISKE INFORMATIONER
Sted: Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege (baghuset i gården)
Dato og tid: 12. marts, 19.00 - 20.30
Pris i forsalg: 75 kr. (+billetgebyr).
Pris i døren: 85 kr.

12. mar.
Foredrag: Vikinger på det østlige sjælland
Køge Museum
Vis

I 2014 opdagede arkæologer fra Museum Sydøstdanmark en hidtil skjult vikingeringborg lidt uden for Køge – nærmere bestemt Lellinge. Vikingeborgen blev døbt ’Borgring’ og var den femte ringborg i Danmark. Siden fundet af vikingeborgen har museet haft stort fokus på sporene efter vikinger i tiden før- og samtidig med borgens eksistens samt det landskab, som vikingerne begik sig i. 

Til foredraget ”Vikinger på det østlige Sjælland” vil museumsinspektør, Maja K. Schultz, tage dig på en rejse tilbage i vikingetiden og fortælle om museets arbejde med stormandsgårde, vikingebebyggelser og flotte fund fra vikingetiden. Du vil ligeledes høre om arkæologernes arbejde i felten og på kontoret, hvor blandt andet ældre kortmateriale har givet vigtige oplysninger i arbejdet med at genskabe fortiden.

Praktisk

Sted: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge

Dato og tid: 12. marts, 19.00 - 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr).

Pris i døren: 105 kr.

Bemærk: Køge Museum råder ikke over elevator

Køb billet her: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=31009

14. mar.
Byvandring: I Kählers fodspor
Næstved Museum
Vis
Byvandring: I Kählers fodspor

For mere end 175 år siden blev den første Kählervase drejet på et lille pottemagerværksted i Næstved. Det blev starten på et unikt designeventyr, der i dag giver genlyd verden over. Til byvandringen "I Kählers fodspor" kommer du på en Kähler-vandring rundt i Næstved by. Her kan du blandt andet opleve Kähler-familiens aftryk på byen, når vi går i keramikdynastiets fodspor, og følger de fire generationers liv og virke i skabelsen af den keramik, der har haft så stor betydning for den danske keramikkultur.

Undervejs på vandringen forkähler vi dine ører med alskens historier om de mange kunstnere, der arbejdede for Kähler, og som har sat deres præg på byen. Du vil desuden opleve Kählerfamiliens værksteder i byen og kigge ud over Kählerland fra byens bedste udsigtspunkt.

PRAKTISKE INFORMATIONER
Dato: Lørdag d. 14. marts
Tidspunkt: 14.00-15.30 (cirka)
Mødested: Næstved Museum, Ringstedgade 4, 4700 Næstved (museumsbutikken)
Maksimum deltagerantal: 30 personer
Pris i forsalg: 95 kr. + billetgebyr
Pris i butikken: 105 kr. (bemærk: billetter kan ikke købes på dagen).

Køb din billet her

Bemærk: Vandringen er ikke velegnet for svagtgående. Medbring godt fodtøj og tøj til lejligheden.
16. mar.
Forerdrag: Pomp og pragt i middelalderen
Danmarks Borgcenter
Vis

Mennesket har alle dage brugt pomp og pragt i form af smykker, særlige beklædninger og dyre genstande som statussymboler til at skabe særlig opmærksomhed mod sig selv – og middelalderen var ingen undtagelse. Dette kommer særligt til syne i Vordingborg, hvor der er fundet mange eksempler på, hvordan mennesker med forskellige typer af pomp og pragt har iscenesat sig selv og vist deres samfundsstatus.


Til foredraget ”Pomp og pragt i middelalderen” tager faglig leder af Danmarks Borgcenter, Nanna Holm, med på en tur tilbage i middelalderens smykkeskrin. Her vil der blive taget udgangspunkt i de smukke genstande, der er fundet på borgterrænet og udfolde den middelalderlige luksuskultur i Danmark på fornemmeste vis.


Praktisk

Sted: Danmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg

Dato og tid: 16. marts, 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: 105 kr.

Øvrigt: Drikkevarer må ikke medbringes hjemmefra, men kan købes i museumsbutikken.


Køb billet her: http://bit.ly/35y42X8

20. mar.
Hængekøjekoncert med Echo Me
Køge Museum
Vis
Fredag d. 20. marts gæster den dybsindige musikpoet bag navnet 'Echo Me', Jesper Braae, Køge Museums idylliske og atmosfæriske hængekøjesal til en semiakustisk intimkoncert i museet historiske rammer. Til koncerten kan du drømme dig væk til fjerne sandstrande, dybblå oceaner og mørkegrønne skovbunde, mens du til lyden af underfundig, smuk og poetisk musik, slænger dig i en hængekøje og glemmer tid, rum og sted.

Koncerten er en del af en forårskoncertrække på Køge Museum kaldet hængekøjekoncerter, hvor du vil kunne opleve udvalgte musiknavne fra det danske vækstlag.

ECHO ME: EN OMREJSENDE SPILLEMAND
Echo Me har spillet flere hundrede koncerter i Europa og USA, og er derfor en erfaren entertainer, som kan interagere med et hvilket som helst publikum. Han har en stemme som på samme tid er stærk og skrøbelig. Sangskrivningen er catchy, melankolsk, personlig og umiddelbar.

Echo Me voksede op på landet på grænsen mellem skov og mark, hvor musikken blev hans faste tilflugtssted i en alder af 8 år. Som 10-årig skrev han sine første sange baseret på "lånte" tekster fra forældrenes pladesamling som bestod af bl.a. Bruce Springsteen, Simon & Garfunkel, Creedence Clearwater Revival etc.

Usigneret valgte Echo Me i 2011 at opsige sin lejlighed og pakke en sækkevogn med sit nye album og sit grej, og turnerede intensivt i et år i Tyskland, Holland, England, Belgien, Frankrig, Spanien, Tjekkiet og USA. Rejserne førte mange gode og dårlige oplevelser med sig. B.la. en pladekontrakt, en BalconyTV session på toppen af et højhus i New York, samt at få stjålet hele sækkevognen med mere eller mindre alle ejendele i Barcelona. 

Efter at have spillet over 100 koncerter på ét år, slog Echo Me sig ned i Berlin og skrev sangene til den efterfølgende plade, "Towards the Sunset". Pladen kom ud i 2014, og blev fulgt op af endnu en lang tour i Danmark og Tyskland, som desværre drænede bandet for energi. Derfor besluttede Jesper at give projektet Echo Me en pause, og fokusere på at stifte familie med kone og 2 børn. 

Albummet ”Sleep is Key”, som udkom i efteråret 2018 blev en frisk start, og omhandler de op og nedture, de fleste skal igennem i løbet af deres liv. Historierne er nemme at relatere til, og er fortalt på en humoristisk men også hjerteskærende måde.

Echo Me er pt. i gang med en udgivelsesrække på 10 singler og udsender en ny hvert kvartal.

PRAKTISKE INFORMATIONER
Sted og adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge (hængekøjesalen)
Pris i forsalg: 110 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: 120 kr.
Dørene er åbne mellem: 19.00 - 20.15
Show: 20.30 - 21.30

Pladser: Hængekøjer (Køge Museum råder over et begrænset antal hængekøjer) / siddepladser - begge unummereret efter først til mølle.

Øvrigt: Drikkevarer kan købes i museet. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer.

Bemærk: Der er ikke elevator på Køge Museum.

21. mar.
Vandringsforedrag: Introduktion til Camønoen
Møns Museum
Vis

Kom med driftsleder, Jeanette Lopez-Zepeda, på en vandring ud i Camønoens historie og fremtidsplaner, når Møns Museum lørdag d. 21. marts klokken 10.00 - 14.30 inviterer til vandrende foredrag på museet og Camønoen.

Dagen starter klokken 10.00 i baghuset på Møns Museum. Her drikker vi sammen en kop kaffe og spiser et stykke wienerbrød, alt imens Jeanette Lopez-Zepada giver en introduktion til Camønoen, herunder den første idé, ildsjælene, projektfasen, samarbejdet med kommunen, de forskellige typer af vandrere, de to store åbningsvandringer, de tre første sæsoner og Camønoens projekter nu- og i fremtiden. Herefter går turen til Camønoen (bemærk: kørsel i egen bil), hvor der vil være en vandring på cirka en times tid. Her vil du undervejs blive beriget med alskens historier og anekdoter fra Camønoen. Efter turen spiser vi en sandwich på den lokale Camøno-restaurant, Restaurant Lollesgaard, hvor der også vil være mulighed for at tale oplevelsen igennem med både Jeanette og de øvrige deltagere.

Efter frokosten vil turen gå tilbage til egen bil, hvorefter vi siger farvel – og forhåbentlig på gensyn – til hinanden.

PROGRAM

kl. 10.00 - 11.00: Foredrag på Møns Museum, ”Camønoens ankerplads”
kl. 11.15 - 11.30: Kørsel i egen bil til vandringens start
kl. 11.30 - 12.30: Vandring
kl. 12.30 - 13.30: Sandwich på Lollesgaard (drikkevarer er for egen regning)
kl. 13.30 - 14.30: Vandring tilbage til bilerne og på gensyn.

PRAKTISKE INFORMATIONER

Mødested: Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege (baghuset i gården)
Dato og tid: 21. marts, 10.00 - 14.30 (kom gerne 5 min. før)
Pris i forsalg: 195 kr. (+billetgebyr). Kaffe, kage, vand til turen og frokost er inkluderet i prisen
Pris i døren: kun i forsalg
Bemærk: Kørsel fra Møns Museum til Camønoen sker i egen bil.

Øvrigt: Arrangementet er ikke egnet til dårligt gående, men der er intet krav til forudgående vandre-erfaring.

Køb billet her: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=31018

26. mar.
Koncert i samarbejde med Stars: PH på ny
Danmarks Borgcenter
Vis

Markering af 80'ret for besættelsen med PH

Med koncerten markerer Danmarks Borgcenter og Stars også 80'året for besættelsen af Danmark. For med sin samfundssatire revsede PH det nazistiske regime allerede fra Hitlers erobring af magten og frem til besættelsens mørkeste tid.

Duoen Margrete Grarup & Michael Sunding har fin-tunet musikken til PH’s tekster og fundet plads til både alvor og begejstring! Med dem bag rattet kører dette stykke danmarkshistorie med dets rigdom af ord og toner nu videre i fineste form, og markerer fejringen af lysmageren, digteren og samfundsrevseren Poul Henningsens 125 års fødselsdag i 2019. 


Besætningen er helt klassisk, klaver og vokaler, og duoen fører de gamle viser frem til nutiden med kærlige smil, følsomhed og finesse. Det er umiskendeligt PH, men PH på en ny måde, med både overraskelser og genkendelsens glæde. Frisket op så det kan nå både nye og gamle ører og måske 
skabe nye (om)tanker hos tilhørerne. For selv om lyrikken har en del år på bagen, er PH’s ord om humanisme, ligestilling, det smukke men skrøbelige liv – og ikke mindst nødvendigheden af at sige tidsånden midt imod – lige så aktuelle i dag som dengang. 

Musikerne har taget deres egne musikalske baggrunde og menneskelige erfaringer med i bagagen og løfter materialet med saft, kraft og legesyge, der giver et helt unikt tæt samspil på scenen. Ifølge publikum venter der en koncertoplevelse, der er intens, medrivende og dynamisk – og med en farvepalet af nuancer, der kan få følelserne op i halsen og tårerne ud i øjenkrogen.

Margrete Grarup (vokal) har blandt meget andet 2 DMA nomineringer med sig – bl.a. for bedste vokal for albummet “Walk with me”, samarbejde med Kaare Norge og stor turnéefterspørgsel med bandet Grarup Allstars. Hun underviser i sang på Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg og er en efterspurgt solist, når det skal være særligt intenst, ærligt og swingende. “A wonderfully rich and expressive voice...a star!” som Chris Mosey, All about Jazz skriver.

Michael Sunding (klaver, vokal, kalimba) har tidligere, med stor succes, fornyet nationalt arvegods og givet det nyt liv med de anmelderroste udgivelser ”The Melodies of Carl Nielsen” og ”The Melodies of Nordic Christmas”, duo med bassisten Mads Vinding. Begge blev Ugens Album på DR P8-jazz.
”Sådan kan man lege med nationalarven – hvis man er begavet nok””..elegant og ubesværet”“finurlig duo kunst af unikt tilsnit”, hedder det bl.a. i medierne, der drager paralleller til Jan Johanssons Jazz på svenska. Desuden bl.a. solokoncerter, langvarige samarbejder med Etta Cameron, Billy Cross, Kenn Lending og turnéer med Dr. Hook.

Forsalg 190 kr.

I døren 210 kr.

Køb billet her: https://ticket.livebackend.com/stars/e/ph-paa-ny/

31. mar.
Foredrag: Køge som datidens købstad
Køge Museum
Vis

Køge er en af de yngste middelalderlige købstæder i det nuværende Danmark. Byen blev grundlagt i anden halvdel af 1200-talllet, og var et tydeligt eksempel på den tids moderne europæiske byrum. Handlen var lige fra begyndelsen omdrejningspunktet for livet i byen og måden, den udviklede sig på. Her spillede særligt havnen en vigtig rolle for handelsruterne.

Til foredraget ”Køge som datidens købstad” vil du blive taget på en rejse i Køge bys historie som købstad i middelalderen og renæssancen. Her vil museumsinspektør, Annemette Kjærgård, fortælle historien om byens udvikling – både i gode og hårde tider, og du vil blandt andet blive ledt gennem historien om den svenske besættelse af byen i 1658, blive klogere på modernitet og traditioner i byens rum og meget mere.

Praktisk

Sted: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge

Dato og tid: 31. marts, 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: 105 kr.

Øvrigt: Drikkevarer må ikke medbringes hjemmefra, men kan købes i museumsbutikken.

Bemærk: Køge Museum har ikke elevator.

Køb billet her: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=31006

04/2020
Sted
Info
19. apr.
Forskningens Døgn: Foredrag om aktuel borgforskning
Mødested: Kornerups Rådhus
Vis

Danmarks Borgcenter er absolut førende inden for dansk borgforskning. I anledning af Forskningens Døgn søndag d. 19. april sætter vi derfor fokus på netop dette emne på museet. Her vil faglig leder på Danmarks Borgcenter, Nanna Holm, tage afsæt i Vordingborg Borg og fortælle om den aktuelle borgforskning på området, og hvordan arkæologiske teknologier har ændret- og udviklet sig siden de første udgravninger på Borgen for mere end 100 år siden. Du vil desuden få et indblik i de kommende års udgravninger for forskningsområder.


Foredraget starter på Kornerups Rådhus, der er beliggende på Algade 97, 4760 Vordingborg, hvorefter der vil være en kort rundvisning på Danmarks Borgcenter.


Praktisk

Sted: Kornerups Rådhus (Rådhussalen), Algade 97, 4760 Vordingborg

Dato og tid: 19. april, 14.30 – 16.00 (dørene åbner 14.00 og lukker 14.25)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: kun i forsalg


Køb billet her: http://bit.ly/2PNwrBy

22. apr.
Bag om museet: Forberedelser til Holmegaard Værk
Næstved Museum
Vis
Snart åbner Danmarks nye museum for kunsthåndværk og design, Holmegaard Værk. Arbejdet inden åbningen er stort, og der er mange processer, man skal igennem for at lykkes.

Til bag om museet-foredraget "Forberedelser til Holmegaard Værk" får du et indblik i arbejdet bag kulisserne på Museum Sydøstdanmark. Her vil museets samlingsansvarlige, Julie Kofod Hansen, fortælle om sit arbejde med museets store samling af kulturhistoriske genstande og om det daglige arbejde for at bevare genstande til fremtiden. Du vil også få en unik mulighed for at få indblik i forberedelsen af genstande til de kommende udstillinger på Holmegaard Værk, hvor der skal sørges for, at mere end 48.000 genstande står klar til åbningen.

PRAKTISK
Sted: Næstved Museum, Ringstedgade 4, 4700 Næstved
Dato og tid: 22. april, 19.00 – 20.15 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)
Pris i forsalg: 75 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: 95 kr.
Øvrigt: Drikkevarer må ikke medbringes hjemmefra, men kan købes i museumsbutikken.

Bemærk: Næstved Museum har ikke elevator.

23. apr.
Foredrag: Historien om Holmegaard
Møns Museum
Vis
Holmegaard Glasværk startede sin produktion af glas for næsten 200 år siden. Mere præcist i år 1825. Værket var både det første og sidste glasværk inden for det vi kender som Danmark i dag. Holmegaard har derfor sat et markant aftryk på dansk glashistorie med sin mangeårige historie og unikke markedsposition - faktisk så markant, at man ud fra dette ene glasværk kan fortælle historien om alle danske glasværkers historie.

I begyndelsen fremstillede værket udelukkende mundblæste flasker, senere vinglas, vaser og lignende - alt sammen i tidstypisk stil for at efterkomme efterspørgslen og markedets behov. I 1920erne blev de første designere dog ansat, og med disse begyndte Holmegaard i særlig grad at sætte det aftryk på det Holmegaard vi også kender i dag - verdenskendt for sit glasdesign.

Til foredraget "Historien om Holmegaard" vil museumsinspektør, Susanne Outzen, tage publikum med på rejsen gennem glasværkets historie og DNA - fra dets spæde start i 1825 til ansættelsen af designerne og den delvise lukning i 2008.

PRAKTISK
Sted: Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege (baghuset i gården)
Dato og tid: 23. april, 19.00 - 20.30
Pris i forsalg: 75 kr. (+billetgebyr).
Pris i døren: 85 kr.
25. apr.
Hængekøjekoncert med In Cresendo Duo
Køge Museum
Vis

Lørdag d. 25. april gæster den klassiske klarinet- og guitar-duo, In Crescendo Duo, Køge Museums idylliske og atmosfæriske hængekøjesal til en koncert i museet historiske rammer. Til koncerten kan du drømme dig væk til fjerne sandstrande, dybblå oceaner og mørkegrønne skovbunde, mens du til lyden af underfundig, smuk og poetisk musik, slænger dig i en hængekøje og glemmer tid, rum og sted.

Koncerten er en del af en forårskoncertrække på Køge Museum kaldet hængekøjekoncerter, hvor du vil kunne opleve udvalgte musiknavne fra det danske vækstlag.

IN CRESCENDO DUO: EN KLASSISK REJSE I TID

Umiddelbart skulle man ikke tro, at klarinet og guitar, med deres forskellige lydkapaciteter, akkompagnerede hinanden særlig godt. Alligevel formår In Crescendo Duo rent faktisk at matche klarinettens bløde og runde lyd med guitarens vævre og farverige udtryk. Til koncerten vil du blive taget på en klassisk musikalsk rejse gennem det 20. århundrede og opleve stilarter varierende fra Romansk Folk Dance til Tango og meget mere.

In Crescendo Duo består af Florá Acosta (klarinet) og Daniel Acosta (guitar), der begge er konservatorieuddannede, og gennem tiden - både sammen og hver for sig - har optrådt til et utal af koncerter, festivaler mm.

PRAKTISKE INFORMATIONER

Sted og adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge (hængekøjesalen)
Pris i forsalg: 110 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: 120 kr.
Dørene er åbne mellem: 19.00 - 20.15
Show: 20.30 - 21.30

Pladser: Hængekøjer (Køge Museum råder over et begrænset antal hængekøjer) / siddepladser - begge unummereret efter først til mølle.

Øvrigt: Drikkevarer kan købes i museet. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer.

Bemærk: Der er ikke elevator på Køge Museum. Musikernes sprog er engelsk.

Køb billet her: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=31016

26. apr.
Fortidsmindedag: Omvisning på Petersværft
Mødested: Petersværft 4772 Langebæk, for enden af Petersværfvej 4772 Langebæk.
Vis
I anledning af Fortidsmindedag kan du komme med på omvisning omkring Petersværft. 

Petersværft er opkaldt efter godsejer Peter Johansen, Petersgård. I 1777 opførte Peter Johansen et skibsværk der på sin tid byggede det største skib, der nogensinde er bygget uden for København, nemlig Ostindienfareren Cron Princesse Louice Augusta.

I perioden 1807-14 blev værftet udset til flådebase og værft for genopbygning af den danske flåde, der gik tabt til englænderne i 1807. I den periode blev der opført flere huse, hvoraf der i dag kun er Officerhuset, inde i Langebæk Skov, tilbage.

Bemærk: Omvisningen foregår udendørs, så medbring tøj og sko til lejligheden. 

Det er kun muligt at købe billetter via vores hjemmeside.

Mødested: Petersværft 4772 Langebæk, for enden af Petersværfvej 4772 Langebæk.

Køb billet her: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=31193

30. apr.
Foredrag: Magt på Borgen
Danmarks Borgcenter
Vis
Valdemar Sejr, Valdemar Atterdag og Valdemar Den Store. Alle tre har de udgjort magten i Vordingborg og Danmark i forskellige historiske tidsperioder. Men hvem udgør magten i dag? Og hvordan har magteliten forandret sig gennem de sidste år? Dette og meget mere kommer under lup, når Danmarks Borgcenter inviterer sociolog og magtforsker, Christoph Houman Ellersgaard, forbi Danmarks forhenværende magtbastion i Vordingborg til en snak om magt, magtstrukturer og magtnetværk.

Til foredraget "Magt på Borgen" undersøger Christoph - gennem social netværksanalyse - magteliten i Danmark, og forsøger at finde kernen i et vidtforgrenet magtværkværk, hvor topdirektører, embedsmænd, politikere og fagforeningsfolk opbygger en gensidig forståelse for hinanden; en gensidig forståelse, der er med til at sætte kursen for det Danmark vi har- og kender i dag.

PRAKTISK
Sted: Danmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Dato og tid: 30. april, 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)
Pris i forsalg: 145 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: 165 kr.
Øvrigt: Drikkevarer må ikke medbringes hjemmefra, men kan købes i museumsbutikken.

05/2020
Sted
Info
05. maj.
Foredrag: Befrielsen for 75 år siden
Møns Museum
Vis
5. maj er nok en af de historiske datoer, der står klarest i den danske befolknings bevidsthed. Ofte forbindes den med billeder af glade, flagviftende mennesker eller bevæbnede civile, der arresterer knap så glade personer. Med hvad skete der egentlig på Møn og Sydsjælland denne skæbnesvangre dag i Danmarkshistorien?

Til foredraget "Befrielsen for 75 år siden" vil lokalhistoriker, Allan Huglstad, akkompagneret af billeder fra lokalarkiverne i Stege, Vordingborg og Præstø, gøre dig klogere på situationen umiddelbart op til befrielsen med tyske soldater, flygtninge og sårede fra østfronten, danske nazister, medløbere og tyskerpiger. Du vil også få et indblik i modstandsbevægelsens opgaver, og hvordan de blev løst ligesom, at du også vil blive klogere på, hvordan det var dagene efter befrielsen.

Som afslutning vil trådene blive trukket frem til 1949, hvor besættelsens og befrielsens udfordringer blev løst. Rationering og retsopgør sluttede, flygtningene tog hjem, og staten fik kontrol med modstandsbevægelsen i det statslige Hjemmeværn. Endelig holdt Danmark op med at være neutral og gik ind i NATO, hvilket startede en oprustning, som også blev synlig i lokalområdet. Befrielsen sluttede!

PRAKTISKE INFORMATIONER
Sted: Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege (baghuset i gården)
Dato og tid: 05. maj, 19.00 - 20.30
Pris i forsalg: 75 kr. (+billetgebyr).
Pris i døren: 85 kr.

09. maj.
Hængekøjekoncert med Caspian
Køge Museum
Vis
Lørdag d. 09. maj gæster den musikalske hverdagspoet, Caspian, Køge Museums idylliske og atmosfæriske hængekøjesal til en fuldakustisk intimkoncert i museet historiske rammer. Til koncerten kan du drømme dig væk til fjerne sandstrande, dybblå oceaner og mørkegrønne skovbunde, mens du til lyden af underfundig, smuk og poetisk musik, slænger dig i en hængekøje og glemmer tid, rum og sted.

Koncerten er en del af en forårskoncertrække på Køge Museum kaldet hængekøjekoncerter, hvor du vil kunne opleve udvalgte musiknavne fra det danske vækstlag.

CASPIAN: HJERTESKÆRENDE ÆRLIG HVERDAGSPOET

Caspian er sanger og sangskriver Caspian Christiansens soloprojekt; et projekt der tog sin spæde start tilbage i 2012, da Caspian havde mistet troen på kærlighed. Dette gav sig til udtryk i en redefinering af personlig- såvel som musikalsk identitet, der tog sit afsæt i påbegyndelsen af danske kompositioner. 

Udtrykket i Caspians musik er nøgternt, hjerteskærende ærligt og tilpas selvironisk med et strejf af melankoli og poetiske refleksioner. Gennem hverdagens linse forsøger Caspian at beskrive eksistensens store og små spørgsmål og udfordringer.

I 2013 udgav Caspian sin debut-EP “Alt om ingenting”. Nu, efter flere års pause fra soloprojektet og et udpræget fokus på andre musikalske projekter (bla. bandet LY), er Caspian igen tilbage og i gang med at arbejde på nyt materiale.

PRAKTISKE INFORMATIONER

Sted og adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge (hængekøjesalen)
Pris i forsalg: 110 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: 120 kr.
Dørene er åbne mellem: 19.00 - 20.15
Show: 20.30 - 21.15

Pladser: Hængekøjer (Køge Museum råder over et begrænset antal hængekøjer) / siddepladser - begge unummereret efter først til mølle.

Øvrigt: Drikkevarer kan købes i museet. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer.

Bemærk: Der er ikke elevator på Køge Museum.

10. maj.
Blomster-vandring: Sig det med blomster
Danmarks Borgcenter
Vis

Søndag d. 10. maj er det Mors Dag. Men hvad med at du i stedet for at give din mor den sædvanlige buket blomster, gav hende en buket fyldt med gode blomstrende historier i Botanisk Have i Vordingborg?


Til blomster-vandringen kan du give din mor en Mors Dags-gave hun aldrig glemmer. Her kan hun blive klogere på de middelalderlige planter, som stadig er til gavn den dag i dag. Hun kan også høre historien om kvinden Sarah, som grundlagde en privat nyttehave midt på det smukke borgterræn – og hvis pæretræer vi stadig nyder frugterne af i dag. Endelig kan du komme helt tæt på Borgens fredede gamle træer, som gemmer på et beskyttet dyreliv.


Med denne gave til din mor kan I få en skøn oplevelse samme – og minderne visner aldrig.


Praktisk

Mødested: Danmarks Borgcenter (foran museumsindgangen), Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg

Dato og tid: 10. maj, 13.00 – 14.00 (kom gerne 5 min. før)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: kun i forsalg


Køb billet her: http://bit.ly/2PvIfd5

17. maj.
Omvisning på Masnedø Fort
Mødested: Fortvej 8, 4760 Vordingborg (ved parkeringspladsen)
Vis

Man kan kun lige ane det, når man kører over Masnedø på vej til Storstrømsbroen. Det kæmpestore Masnedø Fort ligger godt gemt i landskabet med sine kanoner og med en formidabel udsigt over Storstrømmen. Under fortet gemmer sig et net af lange, underjordiske gange, hvor flere hunderede mand har boet, spist og sovet under trange forhold.

I mere end 3 år - fra 1915 til 1918 - sad næsten 300 soldater på Masnedø Fort og ventede på, at krigen skulle komme. Den kom aldrig. Få historien om soldaternes hverdag i krig og fred gennem mere end 75 år på en helt særlig guidet rundtur i Masnedø Fort.

Den guidede tur går rundt på det store fortterræn og gennem fortets lange gange og store kasematter. Den guidede tur går kun rundt på den bedst tilgængelige del af fortet, og den er derfor også velegnet til de, der er mindre mobile. Undervejs giver vores guide, den lokaltkendte, Michael Wiberg, fortællingen om fortets rolle - i ikke bare 1. og 2. Verdenskrig - men også i forberedelserne til den aldrig kommende 3. Verdenskrig.

PRAKTISKE INFORMATIONER
Mødested: Fortvej 8, 4760 Vordingborg (ved parkeringspladsen)
Dato og tid: 17. maj, 13.00 - 14.30 (mød gerne 5 min. før)
Pris i forsalg: 110 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: kun i forsalg

Køb billet her: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=31023

19. maj.
Foredrag: Lort og Lagkage
Danmarks Borgcenter
Vis

Der er de ting, vi taler om, og der er de ting, vi ikke taler om. I vores ende af verden er det at gå på toilettet en temmelig privat ting og sjældent noget, der snakkes højt om – på trods af at det er noget, vi alle gør. Men måske burde vi tale mere om det, end vi gør i dag. Ved at studere de praktiske foranstaltninger omkring det at gå på toilettet; konstruktioner, indretning og ikke mindst, hvor lortet ender, kan man lære meget om en given tid og kultur. 

Til foredraget ”Lort og lagkage” vil museumsinspektør, Annemette Kjærgård, og museumsinspektør, Anna S. Beck, give en introduktion til de ældste lokummer, vi kender fra vikingetid og middelalder samt diskutere de vigtige spørgsmål, vi stiller til vores kendte viden.

I pausen serverer vi et stykke kage ligesom, at der selvfølgelig også er mulighed for selv at besøge ’det lille hus’.

Praktisk

Sted: Danmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg

Dato og tid: 19. maj, 19.00 - 21.00 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 125 kr. (+billetgebyr). Kage inkl. i prisen

Pris i døren: 135 kr.

Køb billet her: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=31010

28. maj.
Foredrag: Kähler, keramik og kærlighed
Næstved Museum
Vis
Foredrag: Kähler, keramik og kærlighed

Venskaber, romancer, kærlighed og ægteskaber. Det har der været masser af på Kählerbakken. Til foredraget "Kähler, keramik og kærlighed" kan du få historien om, hvordan ægteskaber mellem Kähler-børn og kunstnere har bidraget til ny keramik på Kählers værksted. Du vil desuden blive klogere på Kählerfamiliens lokale og nationale venskaber, når vi tager en nostalgisk tur gennem kunstnernes fortolkninger af Kählerværkstedet.                                                                                                                                                                                                                                                             

PRAKTISKE INFORMATIONER
Dato: Torsdag d. 28. maj
Tidspunkt: 19.00-20.30 (cirka)
Sted: Næstved Museum, Ringstedgade 4, 4700 Næstved (1. sal)
Pris i forsalg: 95 kr. + billetgebyr
Pris i døren: 105 kr. (bemærk: billetter kan kun købes i døren, såfremt der ikke er udsolgt).

Køb din billet her
06/2020
Sted
Info
03. jun.
Outdoor-foredrag på Vikingeborgen: Borgring som symbolpolitik i vikingetiden
Vikingeborgen Borgring
Vis

Borgring – og de øvrige ringborge rundt om i landet – opfattes ofte som knyttet til militæret; som kaserne for vikingernes mandskaber. Og der er da heller ingen tvivl om, at borgene har kunnet fungere som forsvarsbastioner. Men hvad hvis vi fortalte dig, at det måske ikke er hele sandheden bag de geometriske bygningsværker? Hvad hvis der lå en anden forklaring bag deres tilblivelse? Hvad hvis borgene i højere grad skal ses som symbolpolitik i vikingetiden?


Med udgravningerne på Borgring mellem 2016 og 2018 åbnede der sig en række nye perspektiver på anvendelsen af vikingetidens ringborge. Til foredraget ”Borgring som symbolpolitik” kan du høre arkæolog og forskningsleder på Borgring, Jens Ulriksen, fremlægge nye analyser af Borgring og de øvrige ringborge og monumenter fra Harald Blåtands regeringstid. Analyser, der tyder på, at kongen mest af alt ønskede at understrege sin magt og nylige overgang til kristendommen gennem opførslen af let genkendelige bygværker i stor skala og med geometriske grundplaner, der blev placeret, hvor mange mennesker færdedes, og som kunne minde dem om, hvem der var konge.


Praktisk

Sted: Vikingeborgen Borgring, Ringstedvej 190, 4600 Køge

Dato og tid: 03. juni, 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: 105 kr.


Bemærk: foredraget er et udendørs-foredrag. I tilfælde af dårligt vejr (regn/blæst) vil foredraget blive rykket ind i Borgrings container eller til Køge Museum på Nørregade 4, 4600 Køge. Vi kontakter alle billetkøbere senest 24 timer før foredrag, såfremt vi rykker lokation.


Øvrigt: Husk at tage tøj med til lejligheden


Køb billet her: http://bit.ly/36NTjYN 

03. jun.
Outdoorforedrag på Vikingeborgen: Borgring som symbolpolitik
Vikingeborgen Borgring
Vis

Borgring – og de øvrige ringborge rundt om i landet – opfattes ofte som knyttet til militæret; som kaserne for vikingernes mandskaber. Og der er da heller ingen tvivl om, at borgene har kunnet fungere som forsvarsbastioner. Men hvad hvis vi fortalte dig, at det måske ikke er hele sandheden bag de geometriske bygningsværker? Hvad hvis der lå en anden forklaring bag deres tilblivelse? Hvad hvis borgene i højere grad skal ses som symbolpolitik i vikingetiden?

Med udgravningerne på Borgring mellem 2016 og 2018 åbnede der sig en række nye perspektiver på anvendelsen af vikingetidens ringborge. Til foredraget ”Borgring som symbolpolitik” kan du høre arkæolog og forskningsleder på Borgring, Jens Ulriksen, fremlægge nye analyser af Borgring og de øvrige ringborge og monumenter fra Harald Blåtands regeringstid. Analyser, der tyder på, at kongen mest af alt ønskede at understrege sin magt og nylige overgang til kristendommen gennem opførslen af let genkendelige bygværker i stor skala og med geometriske grundplaner, der blev placeret, hvor mange mennesker færdedes, og som kunne minde dem om, hvem der var konge.

Praktisk

Sted: Vikingeborgen Borgring, Ringstedvej 190, 4600 Køge

Dato og tid: 03. juni, 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: 105 kr.

Bemærk: foredraget er et udendørs-foredrag. I tilfælde af dårligt vejr (regn/blæst) vil foredraget blive rykket ind i Borgrings container eller til Køge Museum på Nørregade 4, 4600 Køge. Vi kontakter alle billetkøbere senest 24 timer før foredrag, såfremt vi rykker lokation.

Øvrigt: Husk at tage tøj med til lejligheden

04. jun.
Byvandring i Køge
Mødested: Køge Museum
Vis

Kom med på en byvandring gennem Køges gader og stræder, og hør om byen, der anlægges på en lille holm tæt på havet i slutningen 1200-tallet. 

Vandingen vil blive ledt af museumsinspektør, Maja K. Schultz, og der vil her være fokus på de arkæologiske udgravninger, der er fortaget i byen siden 1980’erne og frem til i dag. Du vil ligeledes blive klogere på de mange – og meget velbevarede – renæssancebygninger, som stadig pryder byens torv og gader den dag i dag.

Praktisk

Mødested: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge (foran museet)

Dato og tid: 04. juni, 11.00 - 13.00

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr).

Pris i døren: kun i forsalg

Øvrigt: Det er muligt at købe drikke til turen i museumsbutikken. Kom dog gerne 5-10 min. før starttidspunkt, hvis du skal købe noget. Vi går i gang til tiden.

Bemærk: Turen foregår udenfor, og er ikke velegnet for svagtgående. Tag tøj og fodtøj på til vejret og lejligheden.

05. jun.
Grundlovsvandring: med lov skal land bygges
Danmarks Borgcenter
Vis

5. juni fejrer vi Grundloven og demokratiet i Danmark. Men vidste du, at Vordingborg gennem historien har dannet centrum for flere skelsættende lovgivninger – og faktisk også dannelsen af det demokrati, vi kender i dag


Til grundlovs-vandringen ”Med lov skal land bygges” vil faglig leder på Danmarks Borgcenter, Nanna Holm, tage dig med på en tur i Grundloven midt på det smukke borgterræn. Her vil du kunne høre om tilblivelsen af demokratiet og Vordingborgs udvikling i de rettigheder, vi har i dag


Praktisk

Mødested: Danmarks Borgcenter (foran museumsindgangen), Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg

Dato og tid: 05. juni, 15.00 – 16.00 (kom gerne 5 min. før)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: kun i forsalg


Køb billet her: http://bit.ly/34w70Kh

-
Vikingemarked
Vikingeborgen Borgring
Vis

Kom til Vikingemarked på Vikingeborgen Borgring og oplev den ægte vikingestemning, når vikingerne endnu en gang indtager pladsen d. 6.-7. juni.

På dagen vil du kunne opleve vikingernes dagligdag på nærmeste hold, og du vil kunne give dig i kast med et væld af forskellige vikingeaktiviteter.


Mere info følger.

08. jun.
Eksklusiv cellokoncert med Anker Sigfusson
Danmarks Borgcenter
Vis
Vil du opleve J.S. Bach, som du aldrig har oplevet ham før? Så kom forbi Danmarks Borgcenter d. 08. juni, når museet inviterer den dygtige cellist, Anker Sigfusson, ind i museets atmosfæriske rammer. Omgivet af ildrøde blodfilm og historiske genstande kan du opleve alle J.S. Bachs seks cellosuiter fremført på smukkeste vis af Sigfusson, der er fjerde generation af den kendte musikerslægt af samme navn.

Anker Sigfusson har været ansat i Aalborg Symfoniorkester og i Sønderjyllands Symfoniorkester samt optrådt som både kammermusiker og solist i flere danske kirker. Sigfusson er specialist i Bachs seks cellosuiter, og formår med dyb forståelse for Bach’s kompositioner både at perfektionere suiter, dansesatser og preluder.

PRAKTISK
Sted: Danmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Dato og tid: 08. juni, 19.00 - 20.00 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)
Pris i forsalg: 175 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: 195 kr.
Øvrigt: Drikkevarer må ikke medbringes hjemmefra, men kan købes i museumsbutikken.

10. jun.
Outdoorforedrag: Vikingetiden som fænomen
Vikingeborgen Borgring
Vis

Hvor end man vender sig hen i dagens Danmark, dukker vikingerne op – på museerne, i turistbrochurer, i bøger, i musikken og ikke mindst på skærmen. Men hvorfor gør de det? Og hvad var vikingetiden egentlig for en størrelse? Hvad ved vi? Hvad ved vi ikke? Og hvorfor er der nogle, der siger, at vikingetiden slet ikke findes? 

Vikingetiden har altid været en besværlig størrelse for videnskaben, ikke mindst for historie og arkæologi. Så hvorfor hænger vi stadig fast i vikingetiden? Det og meget mere vil museumsinspektør, Anna S. Beck, tage til diskussion i foredraget om ”Vikingetiden som fænomen”.

Praktisk

Sted: Vikingeborgen Borgring, Ringstedvej 190, 4600 Køge

Dato og tid: 10. juni, 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: 105 kr.

Bemærk: foredraget er et udendørs-foredrag. I tilfælde af dårligt vejr (regn/blæst) vil foredraget blive rykket ind i Borgrings container eller til Køge Museum på Nørregade 4, 4600 Køge. Vi kontakter alle billetkøbere senest 24 timer før foredrag, såfremt vi rykker lokation.

Øvrigt: Husk at medbringe tøj med til lejligheden.

Køb billet her: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=31005

11. jun.
Foredrag: Genforeningen fejres
Møns Museum
Vis
Året er 1864, og Danmark har netop tabt de tre hertugdømmer Slesvig, Holsten og Lauenborg til Preussen (nuværende Tyskland). Men selvom store dele af befolkningen i Sønderjyllands nordlige delt følte sig som danske, var de nu officielt tyske, og det var ikke før det tyske nederlag i 1. verdenskrig, at en genforening mellem de danskfølende sønderjyder og Danmark var en reel politisk mulighed.

I dag skriver vi året 2020, og kan netop i år fejre 100-års jubilæum for genforeningen med Sønderjylland. Til foredraget ”Genforeningen fejres” kan du høre mere om tabet af Sønderjylland og den senere genforening. Du vil også kunne høre mere om, hvilken rolle det hele spillede lidt her vi vores lokalområde.

PRAKTISKE INFORMATIONER
Sted: Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege (baghuset i gården)
Dato og tid: 11. juni, 19.00 - 20.30
Pris i forsalg: 75 kr. (+billetgebyr).
Pris i døren: 85 kr.

15. jun.
Besøg Grundtvigs grav
Mødested: Claras Kirkegård, Gammel Køgegaard, 4600 Køge (ved indgangen til Claras Kirkegård)
Vis

Du har måske set den gule mur på toppen af bakken uden helt at vide, hvad der gemmer sig bag. Stedet hedder Claras Kirkegård, og er placeret på den smukke Køge Ås nær godset Gammel Kjøgegaard. Kirkegården rummer et utal af historier, og inkluderer blandt andet gravstedet for den betydningsfulde danske teolog og digter N.F.S. Grundtvig.

Til daglig er det ikke muligt at komme på besøg på den private kirkegård, men d. 16. juni giver Køge Museum dig en eksklusiv og unik mulighed for at opleve stedet på nærmeste hold, når tidligere museums- og arkivleder, Birte Broch, fortæller historien om Claras Kirkegård og Grundtvigs tilknytning til Køge.

PRAKTISKE INFORMATIONER
Mødested: Claras Kirkegård, Gammel Køgegaard, 4600 Køge (ved indgangen til Claras Kirkegård)
Dato og tid: 16. juni, kl. 17.00-18.00.
Pris i forsalg: 110 kr. + gebyr
Pris i døren: kun i forsalg
Bemærk: man skal gå ca. 15-20 min. på ujævnt terræn fra parkeringspladsen og hen til Claras Kirkegård.

Køb billet her: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=31027


17. jun.
Foredrag: Hekseafbrændinger
Køge Museum
Vis

Hekse og trolddom er tilsyneladende emner, vi aldrig bliver færdige med. I populærkulturen vrimler det med hekse; fra Hans og Gretes onde, børnespisende heks til Harry Potter og hans venner på Hogwarts. For os hører hekse til i underholdningsafdelingen, men for et par hundrede år siden var det blodig alvor. Alle troede på hekse, og i hele Europa flammede heksebålene voldsomt op i 1500- og 1600-tallet. 

Til foredraget ”Hekseafbrændinger” tager museumsinspektør, Berit Christensen, dig på en uhyggelig rejse tilbage til en mørk fortid i Danmarkshistorien, hvor omkring 1.000 kvinder blev brændt på bålet. Her vil du blandt andet også høre mere om Danmarks mest kendte hekseproces, der foregik lige midt i Køge.

Praktisk

Sted: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge

Dato og tid: 17. juni, 19.00 - 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Køb billetter her: https://www.ebillet.dk/man/net-show-arr.aspx?refno=31007

Pris i døren: 105 kr.

Bemærk: Køge Museum har ikke elevator


22. jun.
Foredrag: Hekseafbrændinger
Danmarks Borgcenter
Vis

Hekse og trolddom er tilsyneladende emner, vi aldrig bliver færdige med. I populærkulturen vrimler det med hekse; fra Hans og Gretes onde, børnespisende heks til Harry Potter og hans venner på Hogwarts. For os hører hekse til i underholdningsafdelingen, men for et par hundrede år siden var det blodig alvor. Alle troede på hekse, og i hele Europa flammede heksebålene voldsomt op i 1500- og 1600-tallet. 

Til foredraget ”Hekseafbrændinger” tager museumsinspektør, Berit Christensen, dig på en uhyggelig rejse tilbage til en mørk fortid i Danmarkshistorien, hvor omkring 1.000 kvinder blev brændt på bålet. Her vil du blandt andet også høre mere om Danmarks mest kendte hekseproces, der foregik lige midt i Køge.

Praktisk

Sted: Danmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg

Dato og tid: 22. juni, 19.00 - 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: 105 kr.

Køb billet her: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=3101123. jun.
Sankt Hans på Borgen
Danmarks Borgcenter
Vis
30. jun.
Tirsdagsmarked
Møns Museum
Vis
07/2020
Sted
Info
-
Renæssancedage
Køge Museum
Vis
Vi fejrer videnskab, opfindelser, kunst og alt det andet, som fyldte i renæssancen.

Mere information følger
08/2020
Sted
Info
-
Renæssancedage
Køge Museum
Vis
Vi fejrer videnskab, opfindelser, kunst og alt det andet, som fyldte i renæssancen.

Mere information følger
09. aug.
Omvisning på Masnedø Fort
Mødested: Fortvej 8, 4760 Vordingborg (ved parkeringspladsen)
Vis

Man kan kun lige ane det, når man kører over Masnedø på vej til Storstrømsbroen. Det kæmpestore Masnedø Fort ligger godt gemt i landskabet med sine kanoner og med en formidabel udsigt over Storstrømmen. Under fortet gemmer sig et net af lange, underjordiske gange, hvor flere hunderede mand har boet, spist og sovet under trange forhold.

I mere end 3 år - fra 1915 til 1918 - sad næsten 300 soldater på Masnedø Fort og ventede på, at krigen skulle komme. Den kom aldrig. Få historien om soldaternes hverdag i krig og fred gennem mere end 75 år på en helt særlig guidet rundtur i Masnedø Fort.

Den guidede tur går rundt på det store fortterræn og gennem fortets lange gange og store kasematter. Den guidede tur går kun rundt på den bedst tilgængelige del af fortet, og den er derfor også velegnet til de, der er mindre mobile. Undervejs giver vores guide, den lokaltkendte, Michael Wiberg, fortællingen om fortets rolle - i ikke bare 1. og 2. Verdenskrig - men også i forberedelserne til den aldrig kommende 3. Verdenskrig.

PRAKTISKE INFORMATIONER
Mødested: Fortvej 8, 4760 Vordingborg (ved parkeringspladsen)
Dato og tid: 09. august, 13.00 - 14.30 (mød gerne 5 min. før)
Pris i forsalg: 110 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: kun i forsalg

Køb billet her: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=31026

20. aug.
Outdoor-foredrag på Vikingeborgen: Død og begravet i vikingetiden
Vikingeborgen Borgring
Vis

Vikingetidens gravskikke har vist sig at være mangfoldige. Der er både brandgrave og jordfæstegrave med ubrændte lig, gravhøje, grave under flad mark, stensætninger og skibsgrave. Men ikke nok med det; studier af vikingetidens begravelser tyder på, at ritualerne omkring en gravlæggelse kunne være langvarige og komplicerede. Der kunne være flere lig i samme grav, og der kunne være dele af lig i én grav. Gravgaverne kunne ligge ved den døde i bunden af graven eller i den jord, der undervejs i ritualerne blev fyldt i graven. Således er der ikke en fast formel på, hvordan man begravede i vikingetiden, men snarere et bredt udvalg af metoder hertil.


Til foredraget ”Død og begravet i vikingetiden” vil arkæolog og forskningsleder på Borgring, Jens Ulriksens, præsentere et udvalg af grave fra vikingetiden og forsøge at forklare, hvad der egentlig er foregået.


Praktisk

Sted: Vikingeborgen Borgring, Ringstedvej 190, 4600 Køge

Dato og tid: 20. august, 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: 105 kr.


Bemærk: foredraget er et udendørs-foredrag. I tilfælde af dårligt vejr (regn/blæst) vil foredraget blive rykket ind i Borgrings container eller til Køge Museum på Nørregade 4, 4600 Køge. Vi kontakter alle billetkøbere senest 24 timer før foredrag, såfremt vi rykker lokation.


Øvrigt: Husk at medbringe tøj med til lejligheden.


Køb billet her: http://bit.ly/2S0jOGf 

27. aug.
Outdoorforedrag på vikingeborgen: The Coldest Case Ever
Vikingeborgen Borgring
Vis
The Coldest Case Ever

Hvad skete der dengang, Borgring brændte? 

 

Allerede fra de første udgravninger af Borgring i 2013 opdagede arkæologerne, at store dele af borgen var brændt. Spørgsmålet der med det samme trængte sig på, var om branden skyldtes et krigerisk overfald eller om det blot var et uheld. For at løse gåden indgik Museum Sydøstdanmark et samarbejde med Nationalt Kriminalteknisk Center, og sammen gik man til den oldgamle brand, som var det en moderne forbrydelse, der skulle opklares i dag.

 

Til foredraget "The Coldest Case Ever" fortæller arkæolog og forskningsleder på Borgring, Jens Ulriksen, om både hans arkæologiske beviser, men også om brandspecialisternes løsning på sagen om The Coldest Case Ever.


PRAKTISKE INFORMATIONER
Sted: Vikingeborgen Borgring, Ringstedvej 190, 4600 Køge
Dato og tid: 27. august, 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)
Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: 105 kr.


KØB BILLET HER: https://www.ebillet.dk/simple/buy.listtt.aspx?&refno=31248

30. aug.
Aftenåbent: Lys på Borgring
Vikingeborgen Borgring
Vis
Aftenåbent på Borgring.

Mere information følger