Klinteetapen 16,6 km

ETAPEN GÅR FRA PENSION ELMEHØJ TIL VILLA HUNO

Fra Pension Elmehøj går turen igen ind over land. Her kan du mod nord se Nordfeld Gods. Ret fremme kan du se Møns Klint rejse sig mod himlen.
På stien ud mod vandet mod nord kan du være heldig at finde vild timian. Her er også strandkål og strandsennep lige til at spise. Det er et godt sted at fiske langs med vandet her. Stranden er ren rullesten, især flint. Sæt dig ned og lyt til bølgerne og stenene, der ruller ind på stranden. Denne her lyd betaler folk penge for at købe på cd. Optag din egen meditationslyd, hvis der er mere strøm på din telefon.

SKOVCAMPING
Inde i Lilleskov er en skovcamping også kaldet Pomlerende Lejrplads, hvor du kan overnatte. Det er virkelig en primitiv campingplads, som bringer dig tilbage til campinglivets spæde start. Toilettet er et lokum, vandet tapper du fra en tank. Har du telt med, så snyd dig ikke for en overnatning her. Pladsen er kun åben i sommersæsonen og ligger lidt udenfor hovedruten.

SKÅLTEGN
Sømarkedyssen er en runddysse, som er mest kendt for sine skåltegn. På dækstenene til dyssens indgang ses utallige små skålformede fordybninger. Skåltegnene er den enkleste og mest almindelige form for helleristninger. De er lavet af folk i bronzealderen for knap 3000 år siden. Selve dyssen er meget ældre. Godt 5000 år. Det viser, at Sømarkedyssen, som så mange andre stendysser og jættestuer, har været brugt til begravelser gennem meget lang tid.

SVÆRHEDSGRAD
Strækningen er bakket og ret kuperet. Turen går gennem varieret landskab, og underlaget er både asfalt, grusveje og naturstier. Naturstien langs den korte kyststrækning kan være lidt ujævn.