Flere gode pauser

BORRE – ELMELUNDE OG KIRKERNE

STOP OG TAG EN PAUSE
Vi har funderet en del over, hvor Camønopauserne skulle ligge. Og der er faktisk en masse andre fine pauser, som vi desværre ikke havde penge til at give en bænk eller ekstra sovepladser. Men de er superfine stop alligevel og ligger heldigvis imellem pauserne. Så hvis turen bliver for lang, kan der også stoppes der. Og det er faktisk så smart, at vi har ladet Camønoen gå lige forbi nogle af dem. Bare kig på kortet.

BORRE
Borre har Østerpol, som er det lokale samlingssted, med sin helt egen historie. Gå forbi. Vi ved at de lokale er klar til at du kommer og at de pønser på muligheden for at slå telt op på deres grund og at vandrere kan være med i deres aktiviteter.

RING EN MADPAKKE OG SE EN HAVE
Brugsen i Borre er klar med madpakker og andet proviant til rygsækken. Ring i forvejen, hvis du skal bruge en madpakke. Så bliver den smurt frisk til rygsækken.
I Borre ligger også Danmarks smukkeste have 2015. Husets beboere Hans og Keld laver havevandringer og de har det fineste B&B.
De flinke folk har såmænd også sagt, at vandrere må overnatte eller tage ophold i deres smukke pavillon. Men ring lige i forvejen. Det er god stil.

PILGRIMME PÅ VEJ
Keldby Kirke ligger på byens højeste sted og er helt fra middelalderen. Det er måske svært at forestille sig, men byen var dengang en havneby. Endda en velhavende en af slagsen.
Tag med på en af Camønoens pilgrimsvandringer. Der kan du høre mere om kirkerne.

Vandrere kan også besøge en af de lokale ildsjæle Stine Astrup; som har tilbudt at åbne sit hjem og have.
Både for overnatninger og ophold og hun vil endda formidle området. Find Stine under Ildsjæle.

Kontakt
Projekthuset Østerpol
Klintevej 335
DK-4791 Borre

DANMARKS SMUKKESTE HAVE
Keld Nielsen og Hans Sattrup
Liselundvej 18
Ålebæk
DK-4791 Borre

ELMELUNDE
En hyggelig bypark
I landsbyen Elmelunde, er der en grøn plet. En lille bypark til fri afbenyttelse.
De lokale ildsjæle har virkelig gjort et stort arbejde i at forberede området til afslapning og byder vandrere velkommen.
Et rigtig fint stop!

PILGRIM PÅ CAMØNOEN
Stilhed i store rum

Kirkerne langs Camønoen er alle åbne for vandrere. Nogle af kirkerne har etableret særlige steder til fordybelse for vandrere i kirkerummet, som f.eks. Stege Kirke. I Keldby-Elmelunde kirker afholdes udendørs andagter i løbet af sommeren og i kirken på Nyord kan man lægge sine bekymringer fra sig via et enebær i kirken.

Læs mere om tilbuddene på de enkelte kirkers hjemmesider.