Museumsgården

Den længste etape på Camønoen er Havetapen. Den går hele vejen fra Klintholm Havn til Hårbølle Havn, en strækning på 38 km. Nu kan den bides over ved landbrugsmuseet Museumsgården i Keldbylille, som er blevet en Camønopauseplads.

Museumsgården
I en stor have, på markerne syd for Keldbylille, ligger der en firlænget gård. Her boede Hans Hansen – en historisk interesseret gårdejer, der for mange år siden efterlod sine gamle møbler til Nationalmuseet. Og det affødte at også gården blev bevaret. Og den er gammel. Bygget i første halvdel af 1800 tallet. Og nu er gården et levende lokalhistorisk museum.

Håndværkerdage
Der bliver holdt liv i gården og den skønne gamle museumshave af en stor skare frivillige. Det er Museumsgårdens Venner. Hvis du lander på Museumsgården en torsdag i højsæsonen kan du opleve hvordan gamle håndværkertraditioner lever i bedste velgående på stedet.

En gammel traktor  
Gårdmanden Hans Hansen drev moderne landbrug i 1930erne. Og havde en af egnens første traktorer. Den står stadig i gårdens vognskur.

Hanegal og fuglesang
Vågn til fuglekvidder og hanegal, og måske en ged der bræger. I den store og idylliske have kan du sove under stjernerne på telt- eller shelterpladsen. Du kan endda komme i bad. Og på toilettet. Vand til kaffen henter du i Maskinhuset. Maden laver du på grillen eller over bålet. Og telefonen kan du også lade op. Det koster lidt. Der skal ikke reserveres plads i forvejen. Du kommer bare. Og der er åbent hele året rundt

Camønopas
Stemplet til Camønopasset hænger i forrummet til bad/toilet.

Kontakt
Museumsgården
Skullebjergvej 15
4780 Stege

Tlf. 20944048
ole@hesselholt.nu