Anne Lise Marstrand-Jørgensen: Margrete 1.

Dato: 25. september 2021

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: 125 - 165 kr. (inkl. museumsentré)

Bliv klogere på en af middelalderens største og mest betydningsfulde kvinder, når Danmarks Borgcenter inviterer forfatter til bogen "Magrete 1.", Anne Lise Marstrand-Jørgensen, forbi til litterært foredrag på årsdagen for bogudgivelsen i museets atmosfæriske rammer - i "dronningebyen" Vordingborg.

Allerede som ti-årig bliver Margrete gift med Norges konge og sendt hjemmefra. Hun er Valdemar Atterdags yngste datter, født i 1353, og hendes opgave i Norge er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte rigerne tættere sammen.

Da Valdemar dør uden at efterlade sig en søn, er der ingen indlysende tronfølger. På trods af interne stridigheder og truslen om krig udefra lykkes det Margrete at få valgt sin fem-årige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

Historien om Margrete 1. rækker ud over hendes samtid. Det er en roman om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred. Det er et gribende psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er cand.mag. i litteraturvidenskab. Hun debuterede som forfatter i 1998 med digtsamlingen VANDRING INDEN OPHØR, og har siden udgivet flere digtsamlinger og romaner - herunder især de to meget populære bøger om den tyske nonne, læge og komponist Hildegard af Bingen, der modtog Weekendavisens Litteraturpris i 2009.

25. september 2020 udgav Anne Lise Marstrand-Jørgensen "Magrete 1." - en stor roman om- og et psykologisk portræt af Margrete I (1353-1412). Og netop denne roman vil danne udgangspunkt for aftenens litterære foredrag.

Prisen til foredraget inkluderer museumsentré på Danmarks Borgcenter samme dag inden for almindelig åbningstid. Ved ankomst til museet skal billetten blot fremvises.

Adresse: Danmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Dato og tid: 25. september, 19.30 - 21.00
Døren: 19.00 - 19.20
Alm. billetpris: 165 kr.
Museumsforeningen Sydsjælland & Møn: 145 kr.
Årskort billetpris: 125 kr.

Pladser er unummereret på museets foredragstrappe, og fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende corona-restriktioner. Se sundhedsmyndighedernes anbefalinger på coronasmitte.dk. I tilfælde af aflysning vil alle billetkøbere blive informeret og få refunderet det fulde beløb på det kort, der i første omgang har betalt.