De døde fortæller

Dato: 18. oktober - 22. oktober 2021

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: Inkluderet i entré til museet

Hvad kan jeg opleve?

Tag med de døde på tur med din entrébillet og få en museumsoplevelse ud over det sædvanlige i efterårsferien.

Når arkæologerne graver, kan der dukke spændende ting op, heriblandt skeletter. Men først når udgravningen er lukket igen, begynder det egentlige arbejde. Så hvad kan de døde fortælle? Og hvordan arbejder arkæologerne med at finde ud af det?

Skeletter er det ultimative symbol på døden, men rent faktisk fortæller de endnu mere om et levet liv og om den tid, livet blev levet i. Museumsformidler Christian Nissen fører an i de hårrejsende historier om knoglerne med udgangspunkt i den aktuelle udstilling med skeletter fundet på borgen i Vordingborg.

Arrangementet er inkluderet i entré til museet og tilbydes unikt på disse dage og tidspunkter.

Adresse: Danmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Mødested: Foran skeletterne i udstillingen
Dato og tid: 18. oktober 2021 // 19. oktober 2021 // 20. oktober 2021 // 22. oktober 2021, alle dage kl. 11.00 – 12.00 (kom gerne i god tid)

Bemærk at rundvisningen ikke udbydes torsdag den 21. oktober, hvor vi fejrer Guldgåsens 150-års-fødselsdag med musik, kage og aktiviteter på museet.

Turen er indendørs.

Deltagelse kræver billet til museet. Vi forbeholder os retten til kun at tage et begrænset antal deltagere med til fortællingerne efter først til mølle-princippet. Derfor anbefaler vi, at du kommer i god tid.

Restaurant Borgen – en gastronomisk perle på det smukke ruinterræn
Husk at du efter arrangementet kan bestille bord på Restaurant Borgen, der ligger placeret i den fredede gule mandskabsbygning i den sidste tilbageværende rest af Prins Jørgens palæ – opført på borgpladsen i 1673.

Restauranten serverer smukt anrettet smørrebrød til dem, der gerne vil have, at museumsoplevelsen varer lidt længere. Her kan I vende dagens oplevelser over et lækkert måltid samt en øl, vand eller friskbrygget kaffe, mens I nyder den imponerende udsigt til det historiske Gåsetårn.