Foredrag: Kongehuset - fortid eller fremtid?

Dato: 04. november 2021

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: 50 - 100 kr.

Hvad kan jeg opleve?

Kom til foredrag med kongehus-ekspert, Lars Hovbakke Sørensen, og bliv klogere på om kongehuset er fortid eller fremtid.

Vordingborg er Danmarks største kongeborg fra middelalderen. Grundlagt på de gamle ruiner, beretter Danmarks Borgcenter om, hvad der var her engang - en storslået fortælling om borge, konger og magt, som publikum kan forholde sig til. Torsdag den 4. november zoomer vi ind på kongehusets historie, når Danmarks Borgcenter byder inden for til foredrag med kongehus-ekspert, Lars Hovbakke Sørensen, i museets funktionelle, spændende og smukke rammer.

I løbet af de seneste 100 år har de kongeliges rolle i Danmark ændret sig markant. Kongerne/dronningerne er gået fra at være politiske ledere til at være ”kransekagefigurer” i et moderne demokrati. Men har kongedømmet overhovedet nogen berettigelse i dag? Og har kongedømmet nogen chance for at overleve i et moderne, demokratisk samfund? Umiddelbart ser det sådan ud. Kongehuset er blevet mere og mere populært i løbet af de seneste 30-40 år. Men hvordan vil situationen være om 50 eller 100 år? Vil danskerne også til den tid synes, at det er værdifuldt at have et monarki? Og hvilken rolle vil de kongelige spille til den tid?

Kom til foredrag, når vi sammen med ekspert i kongehuset, Lars Hovbakke Sørensen, går bag om kongehusets historie i Danmark. Her vil vi både se på, hvordan kongehusets rolle i samfundet har ændret sig i tidens løb, og se på hvilken indflydelse kongefamiliens enkelte medlemmer har haft på denne udvikling. Vi vil både analysere kongehusets rolle i vore dages moderne samfund og undersøge hvilke fremtidsperspektiver, der tegner sig.

Med andre ord: Er kongehuset fortid eller fremtid?

Lars Hovbakke er en af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Lars har skrevet adskillige bøger og artikler, og er adjunkt og ph.d ved Professionshøjskolen Absalon og har tidligere også undervist ved bl.a. Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Nordisk Journalistcenter og Danmarks Journalisthøjskole. I sine foredrag formår Lars at give en særlig vinkel, som passer til det aktuelle publikum.

I foråret 2014 fik: "En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag" Statens Kunstfonds pris for litteratur. De skrev bl.a. følgende om værket: "Det er en helt enestående præstation. Den giver ligeså meget plads til Yngre Bronzealder som til Valdemar d. 1 og Danmark i 2. verdenskrig. Lars Hovbakke Sørensen behersker danmarkshistorien ned til mindste detalje og med et overblik og et udblik, der imponerer. Fremstillingen er ny, derved at den søger at forklare – et yndlingsord i bogen – det, der sker i Danmark med, hvad der sker i resten af Europa."

Adresse: Danmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Dato og tidspunkt: 04. november 2021, 20.00 - 21.30
Dørene er åbne: 19.30 - 19.50
Alm. billetpris: 100 kr.
Museumsforeningen Sydsjællands & Møn billetpris: 75 kr.
Årskortholder billetpris: 50 kr.

Pladser er unummereret på museets foredragstrappe og fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.