Havevandring: Liv & død i haven

Dato: 07. august 2021

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: 65 - 75 kr.

Vi spoler tiden tilbage til 1921. Dengang – i kølvandet på 1. verdenskrig – etablerede havearkitekt G.N. Brandt en historisk botanisk have i hjertet af Vordingborg. Haven var den første af sin art i Danmark, og kan i år fejre rundt i form af 100 år.

I anledning af fødselsdagen inviterer Danmarks Borgcenter til eksklusiv havevandring sammen med landskabsarkitekt og naturformidler, Mette Larsen. Her – omringet af flora og fauna fra top til tå – bliver du taget på en botanisk rejse ind i havens helbredende og dræbende blomster og planter.

Undervejs vil du blandt andet stifte bekendtskab med læge-stokrose, der siden oldtiden har været en værdifuld lægeplante, og gennem tiden har været brugt til alt fra hæmorider til kvæstelser. Eller bliv klogere på den notoriske bulmeurt, der måske bedst kendes for dens hallucinerende egenskaber, men som både finder anvendelse til helbredende såvel som dræbende formål.

Adresse: Historisk Botanisk Have, Slotstorvet 1, 4760 Vordingborg
Mødested: Foran Historisk Botanisk Have
Dato og tid: 07. august 2021, 11.00 – 11.45 (kom gerne lidt før)
Alm. billetpris: 75 kr.
Museumsforeningen Sydsjælland & Møn billetpris: 65 kr.
Årskort billetpris: 65 kr.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende corona-restriktioner. Se sundhedsmyndighedernes anbefalinger på coronasmitte.dk. I tilfælde af aflysning vil alle billetkøbere blive informeret og få refunderet det fulde beløb på det kort, der i første omgang har betalt.

Restaurant Borgen – en gastronomisk perle på det smukke ruinterræn

Husk at efter arrangementet kan bestille bord på Restaurant Borgen, der ligger placeret i den fredede gule mandskabsbygning i den sidste tilbageværende rest af Prins Jørgens palæ – opført på borgpladsen i 1673.

Restauranten serverer smukt anrettet smørrebrød til dem, der gerne vil have, at museumsoplevelsen varer lidt længere. Her kan I vende dagens oplevelser over et lækkert måltid samt en øl, vand eller friskbrygget kaffe, mens I nyder den imponerende udsigt til det historiske Gåsetårn.