Omvisning: Kong Valdemars Jagtslot

Dato: 05. september 2021

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: 75 - 85 kr.

Søndag den 05. september kan du gå i fodsporene på Valdemar Sejrs, når vi sammen med den lokalkendte guide, Michael Wiberg, drager på tur til Kong Valdemars Jagtslot og Malling Kløft.

På turen tager vi til det lille voldsted syd for Stensved, der også kendes som Kong Valdemars Jagtslot. Her vil du blandt andet høre historien om jagtslottet tilblivelse, og hvordan dette dannede rammen om en vigtig aftale for Danmarks, kaldet ’Forliget i Stensby’. Dernæst går turen videre til Malling Kløft, hvor Wiberg vil dele ud af sine berigende fortællinger om vandmøllerne og disses funktion, inden turen afrundes med historien om ”slaget” ved Stammenakke den 29. august 1943.

Udover de mange spændende historier, vil der også være rig mulighed for at opleve den smukke natur, der synes allestedsnærværende i det smukke landskab.

Vandringen gennemføres uanset vind og vejr, så længe dette vurderes forsvarligt. Tag derfor tøj og sko på til lejligheden. Vandringen er ikke velegnet for dårligt gående personer.

Adresse: Mallings Kløft, Stensbyvej 54, 4743 Stensved
Mødested: På parkeringspladsen, Stensbyvej 54, 4743, Stensved
Dato og tid: 05. september 2021, 14.00 – 15.30 (kom gerne lidt før)
Alm. billetpris: 75 kr.
Museumsforeningen Sydsjælland & Møn billetpris: 65 kr.
Årskort billetpris: 65 kr.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende corona-restriktioner. Se sundhedsmyndighedernes anbefalinger på coronasmitte.dk. I tilfælde af aflysning vil alle billetkøbere blive informeret og få refunderet det fulde beløb på det kort, der i første omgang har betalt.

Restaurant Borgen – en gastronomisk perle på det smukke ruinterræn

Husk at du før arrangementet kan bestille bord på Restaurant Borgen, der ligger placeret i den fredede gule mandskabsbygning i den sidste tilbageværende rest af Prins Jørgens palæ – opført på borgpladsen i 1673.

Restauranten serverer smukt anrettet smørrebrød til dem, der gerne vil have, at museumsoplevelsen varer lidt længere. Her kan I vende dagens oplevelser over et lækkert måltid samt en øl, vand eller friskbrygget kaffe, mens I nyder den imponerende udsigt til det historiske Gåsetårn.