Den største borg fra Vikingetiden

Tag med en på rejse tilbage til fortiden, når vi fortæller om jagten på borgen, dens historie og udgravningerne sammen med museumsinspektør og arkæolog på Museum Lolland-Falster, Leif Plith Lauritsen.

Dato: 11. maj 2022

Tid: 15:30 - 17:00

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: 50 - 85 kr.

I 2020 bragede meldingerne om "den største borg fra vikingetiden" ud i nyhederne. Stedet hvor denne mægtige befæstning ligger, har for dele af lokalbefolkningen været kendt, men for resten af landet var borgen ganske ukendt. Museum Lolland-Falster har gennem flere år arbejdet på at ændre dette, men at dateringerne samtidig kunne trække borgen helt tilbage til vikingetiden - ja måske endnu tidligere - det overgik museets forhåbninger.

Så hvor lå og hvad er Saxos Virket virkelig? Det kan du blive klogere på, når Danmarks Borgcenter inviterer til arkæologisk foredrag om jagten på borgen, dens historie og udgravningerne sammen med museumsinspektør og arkæolog på Museum Lolland-Falster, Leif Plith Lauritsen.

10% rabat på entrébilletten

Vil du også besøge historien på Danmarks Borgcenter? Så giver vi 10% rabat på entrébilletten til museet samme dag som dette foredrag foregår, hvis du bare viser din billet til vores museumsværter i receptionen.

Praktisk info

Adresse: Kornerups Rådhus, Algade 97, 4760 Vordingborg
Sted: Rådhussalen, 1. sal (adgang til lift)
Dato og tid: 11. maj 2022, kl. 15.30 - 17.00
Alm. billetpris: 85 kr.
Museumsforeningen Sydsjælland & Møn billetpris: 75 kr.
Årskort billetpris: 50 kr.

Prisen inkluderer foredrag. Vil du også besøge historien på Danmarks Borgcenter? Så giver vi 10% rabat på entrébilletten til museet samme dag som dette foredrag foregår, hvis du bare viser din billet til vores museumsværter i receptionen.

Årskort / museumsforeningskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Restaurant Borgen

Er du sulten på mere, anbefaler vi at nyde frokosten på Restaurant Borgen, der ligger placeret på det gamle ruinterræn. Her kan du vende dagens oplevelse over en velsmurt sandwich, mens du nyder den smukke udsigt til Gåsetårnet.

Flere arrangementer

Vil du med museet på flere rejser tilbage til fortiden? Så kig nærmere i vores aktuelle kalender.

På tur til Masnedø Fort

Tag med museet på en særlig guidet rundtur i Masnedø Fort og få historien om soldaternes hverdag i krig og fred gennem mere end 75 år.