Familiedage på Borgen

Slås mod ridder, tag på borgvandring, gå på skattejagt og meget mere, når Danmarks Borgcenter i weekenden 02.-03. september inviterer til familiedage på Borgen.

Dato: 02. september - 03. september 2023

Tid: 10:00 - 16:00

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: Gratis (adgang til udstillingsbygningen kræver dog alm. entré)

Familiedage på Borgen

Der er masser af oplevelser for hele familien, når Danmarks Borgcenter den 02. og 03. september inviterer til familiedage på Borgen.

Prøv at slås mod riddere, tag på historiske borgvandringer på ruinterrænet, gå på opdagelse i Gåsetårnet, tag på skattejagt eller lav dine egne middelaldermesterværker i vores tegnecafé. Se hele programmet for weekenden her på siden.

Det er gratis at deltage i aktiviteterne på familiedagene, og ingen tilmelding er nødvendig - du møder blot op. Der skal dog betales entré for at besøge museets udstillingbygninger.

Børn under 18 år er gratis i følge med betalende voksen.

Ridderdyder - slås mod en ridder

Der hersker ingen tvivl om, at der har været riddere i Vordingborg. Det var trods alt en af kongernes foretrukne borge i middelalderen. Og det var trods alt den borg, kongerne kom til ofte, når de rejste rundt i riget og tilså deres besiddelser.

I weekenden den 2.-3. september kan du prøve kræfter som ridder, når Ridder Joachim besøger Danmarks Borgcenter og lader børn og barnlige sjæle kaste sig ud i forskellige ridderdyder. Prøv for eksempel at fægte med sværd og bliv klogere på de mere høvdiske discipliner som høflig tale og dans.

Praktisk info:
Sted: Danmarks Borgcenter (ruinterrænet udenfor)
Adresse: Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Dato og tid: 02. + 03. september, 10.30 – 13.30 begge dage

Det er gratis at deltage i ridderdyder og ingen tilmelding er nødvendig – du møder blot op.

Gratis borgvandringer

Bliv taget med på en tidsrejse tilbage til magtens centrum, når Danmarks Borgcenter sætter scenen for en historisk god oplevelse. Kom tæt på Borgens historier, Valdemarerne og kampen om magt, når leder af skole- og formidlingstjenesten, Steen Djurhuus, giver dig en guidet tur rundt på det smukke ruinterræn.

Undervejs vil du mærke historiens vingesus, når vi kigger nærmere på de mange historier der gemmer sig blandt murbrokker og mægtige konger. Her vil du blandt andet blive klogere på Borgens 500-årige historie i aktiv borgtjeneste... og lidt om før og lidt om efter. Og hvad er det nu lige med den gås? Og hvor ligger Saras have? Hvor boede kongen? Og hvad havde venderne, esterne og svenskerne med borgen i Vordingborg at gøre?

Omvisningen er en tur fyldt med anekdoter fra det virkelige liv og andre sjove og overraskende finurligheder.

Praktisk info:
Sted: Danmarks Borgcenter (ruinterrænet udenfor)
Adresse: Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Dato og tid: 02. + 03. september, 11.00-12.00 og 12.30-13.30 begge dage

Det er gratis at deltage i borgvandringerne og ingen tilmelding er nødvendig – du møder blot op. Vi har dog en begrænsning på antallet af deltagere på vandringen. Billetter uddeles derfor efter først-til-mølle-princippet.

Tag på spændende skattejagt

Gå på jagt efter skjulte skatte, når du besøger Danmarks Borgcenter.

På din tur kommer du blandt andet forbi middelalderlige dronninger, funklende zar-smykker og historiske artefakter – og kigger du godt efter, kan du finde svarene til at løse rebussen, som du kan få vekslet til en lille belønning i museets reception.

Praktisk info:
Sted: Danmarks Borgcenter
Adresse: Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Dato og tid: 02. + 03. september, åbent fra 10.00 – 16.00 begge dage

Skattejagten er gratis, men for at løse den, vil det være nødvendigt at indløse entré til udstillingsbygningerne på Danmarks Borgcenter. Børn u/18 år har gratis adgang i følge med betalende voksen.

Tegneværksted i Café Borgen

Sæt dig godt til rette i museets hyggelige café og slip fantasien løs med blyant og tuscher. Farvelæg skønne middelaldermotiver, mens du nyder et stykke kage, en sodavand, en kop kaffe eller en lækker panini.

Besøg Gåsetårnet

Gåsetårnet står som det eneste tilbage af den engang så mægtige borg. Hele ni tårne i samme størrelse som Gåsetårnet tronede dengang op fra borgen, da den var kong Valdemar Atterdags hjem.

Tag turen i Gåsetårnet og nyd den smukke udsigt over Vordingborg fra toppen. Undervejs på turen derop vil du kunne opleve udstillingen ’Under belejring’, der viser, hvordan en belejring i middelalderen kunne se ud, når vi smadrer Gåsetårnet.

Praktisk info:
Sted: Danmarks Borgcenter
Adresse: Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Dato og tid: 02. + 03. september, åbent fra 10.00 – 16.00 begge dage

Adgang til Gåsetårnet er inkluderet i den almindelige entré til Danmarks Borgcenter eller kan købes for 25 kr. for børn og 50 kr. for voksne i museumsreceptionen.

Læs mere om Gåsetårnet her

Oplev magtfulde dronninger og funklende smykker

Det bliver vildt, voldsomt, blodigt, eksorbitant og til tider nærmest kvalmende fantastisk, når tusinder og atter tusinder diamanter glimter og funkler om kap med middelalderens magtfulde dronninger i en stråledans af krig, vold og magt.

Gør dig klar til at opleve museets aktuelle dobbeltudstilling Magtens dronninger og Blod og diamanter, der er blevet til i samarbejde med designer, Jim Lyngvild.

Undervejs vil du blandt andet møde Margrete 1., Bengerd, Dagmar, Margrete Sprænghest og Sofia af Minsk og blive klogere på deres rolle i spillet om magten og borgen. De var nemlig ikke kun pænt vedhæng til kongen, men tog også beslutninger, der nogle gange fik blodige konsekvenser

I udstillingen 'Blod og diamanter' kan du opleve Jim Lyngvilds genskabte russiske zarsmykker, som blev skilt, solgt og spredt for alle vinde efter Den Russiske Revolution i 1917. Hør historierne om den overvældende rigdom, ødselhed og magtfuldkommenhed, der i sidste ende førte til revolution og henrettelse af zarfamilien, mens du i montrene kan se de overdådige smykker som brocher, halskæder, diademer og kroner, der er blevet rekonstrueret ud fra historiske fotos og genskabt i sølv og zirkoner. 

Praktisk info:
Sted: Danmarks Borgcenter
Adresse: Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Dato og tid: 02. + 03. september, åbent fra 10.00 – 16.00 begge dage

Adgang til udstillingsbygning kræver almindelig entré. Børn u/18 år er gratis i følge med betalende voksen.

Café Borgen

Er du sulten på mere, anbefaler vi at nyde frokosten på Café Borgen, der ligger placeret på det gamle ruinterræn. Her kan du vende dagens oplevelse over en velsmurt sandwich, mens du nyder den smukke udsigt til Gåsetårnet.

Sommer på Borgen

Vidste du at du i sommerferien gratis kan komme med på flere rundvisninger på det smukke og historiske borgterræn? Kig efter 'Sommer på Borgen' i kalenderen

Historisk gode oplevelser i vente

Vi rejser gennem tiden, når vi tager dig med på historisk gode omvisninger på Danmarks Borgcenter.