Lort og lagkage

Tag med en tur på tønden, når vi sammen med de to museumsinspektører, Annemette Kjærsgård og Anna S. Beck, giver en arkæologisk introduktion til de ældste lokummer, vi kender fra vikingetid og middelalder

Dato: 16. marts 2022

Tid: 15:30 - 17:00

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: 50 - 85 kr.

Der er de ting, vi taler om, og der er de ting, vi ikke taler om. I vores ende af verden er det at gå på toilettet en temmelig privat ting og sjældent noget, der snakkes højt om – på trods af at det er noget, vi alle gør.

Men måske burde vi tale mere om det, end vi gør i dag. Ved at studere de praktiske foranstaltninger omkring det at gå på toilettet; konstruktioner, indretning og ikke mindst, hvor lortet ender, kan man lære meget om en given tid og kultur.

Til dette arkæologiske foredrag vil museumsinspektørerne, Annemette Kjærgård og Anna S. Beck, give en introduktion til de ældste lokummer, vi kender fra vikingetid og middelalder samt diskuterer de vigtige spørgsmål, de stiller til vores kendte viden.

Det vil naturligvis være muligt at tilkøbe lagkage og kaffe, inden foredraget starter.

Praktisk info

Adresse: Kornerups Rådhus, Algade 97, 4760 Vordingborg
Sted: Rådhussalen, 1. sal (adgang til lift)
Dato og tid: 16. marts 2022, kl. 15.30 - 17.00
Alm. billetpris: 85 kr.
Museumsforeningen Sydsjælland & Møn billetpris: 75 kr.
Årskort billetpris: 50 kr.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen (kun mobilepay). Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Restaurant Borgen

Er du sulten på mere, anbefaler vi at nyde frokosten på Restaurant Borgen, der ligger placeret på det gamle ruinterræn. Her kan du vende dagens oplevelse over en velsmurt sandwich, mens du nyder den smukke udsigt til Gåsetårnet.

Flere arkæologiske foredrag

Vil du opleve flere arkæologiske foredrag? Så kig nærmere i vores aktuelle kalender.

Omvisninger i ruinerne

Du kan også komme med en tur i de gamle ruiner i Vordingborg sammen med den lokalkendte guide, Michael Wiberg.