Sommer på Borgen: Valdemar Atterdags Vordingborg // 30.07

Nyd sommeren i Vordingborg og tag på en spændende tur i Valdemar Atterdags by, sammen med den lokalkendte museumsformidler, Michael Wiberg.

Dato: 30. juli 2023

Tid: 11:00 - 12:00

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: Gratis (tilmelding nødvendig)

Bliv taget med på en tidsrejse tilbage til magtens centrum, når Danmarks Borgcenter sætter scenen for historiske omvisninger i sommerferien. Kom tæt på Borgens historier, Valdemarene og kampen om magt, på historisk gode omvisninger. 

Valdemar Atterdags Vordingborg 

Med historien under fødderne, går vi på denne omvisning gennem Vordingborgs gader og sætter fokus på de mange mægtige Valdemarer. Det er ingen hemmelighed, at Valdemarene i den grad har sat deres præg på Vordingborg. Men vidste du, at det ikke kun er den prægtige borg, de har bygget? Særligt Valdemar Atterdag gennemførte i sin regeringstid store anlægsarbejder rundt om i byen, og det er netop disse, du kan se på denne helt særlige byvandring, hvor Wiberg øser ud af sin enorme viden om Vordingborgs historiske skatkammer.

Turen vil blandt andet gå igennem Slotstorvet, Algade, Lilletorv og Københavnsvej med forskellige afstikkere hist og pist. Her vil vi se på nogle af de af de mindesmærker og symboler, der husker os på den historie, der omfavner hele Vordingborg by på smukkeste vis.

10% rabat på entrébilletten

Vil du også besøge historien på Danmarks Borgcenter? Så giver vi 10% rabat på entrébilletten til museet samme dag som denne omvisning foregår, hvis du viser din omvisning-billet til vores museumsværter i receptionen.

Praktisk info

Adresse: Danmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Mødested: Foran indgangen til Danmarks Borgcenter
Dato og tid: 30.07, kl. 11.00 – 12.00 (kom gerne lidt før)
Pris: Gratis (ekskl. museumsentré)
Billetter: Tilmelding nødvendig via køb af gratis billetter på siden her. Der kan maksimum afhentes to billetter pr. person. Billet til omvisning, giver ikke adgang til museet. 

Vandringen gennemføres uanset vind og vejr, så længe det vurderes forsvarligt. Husk derfor sko og tøj til lejligheden. Den er ikke velegnet for dårligt gående.

Billetten inkluderer omvisning. Hvis du viser din omvisning-billet til vores museumsværter i receptionen, giver vi 10% rabat på entrébilletten til museet samme dag som denne rundvisning foregår.

Café Borgen

Er du sulten på mere, anbefaler vi at nyde frokosten på Café Borgen, der ligger placeret på det gamle ruinterræn. Her kan du vende dagens oplevelse over en velsmurt sandwich, mens du nyder den smukke udsigt til Gåsetårnet.

Sommer på Borgen

Vidste du at du i sommerferien gratis kan komme med på flere rundvisninger på det smukke og historiske borgterræn? Kig efter 'Sommer på Borgen' i kalenderen