For børn og unge

På Danmarks Borgcenter tager vi børn og unges museumsbesøg alvorligt, og vi har sørget for, at der er masser af sjove og lærerige ting for dem at tage sig til.


I Børnenes Borgcenter, der ligger for foden af Gåsetårnet, står vores egen ridder, Ridder John, klar til at tage imod børn i alle aldre. Ridder Johns fornemmeste opgaver er at få banket lidt mandsmod og ridderlighed ind i enhver, der tør. I

Du kan også prøve forskellige sjove aktiviteter, ligesom man gjorde det i middelalderen: Blandt andet kan du slå dine egne middelaldermønter, lave perlekæder, støbe tinsmykker og rulle vokslys. Det kræver kun et par hænder og en aktivitetsbillet til Børnenes Borgcenter, som du køber særskilt i billetsalget. 

Rundt om Børnenes Borgcenter ligger masser af legeredskaber, så du kan prøve en række af middealderens sjoveste middelalderlege. Det er gratis og frit for alle at bruge spille- og legeredskaberne.

Du kan se åbningstider for Børnenes Borgcenter her.

Ghost Hunt - Spil for børn 

Udover børnenes borgcenter kan børn og barnlige sjæle også prøve kræfter med actionspillet Ghost Hunt.
Spillet er udviklet specielt til borgcentret. Her kan man fange ”monstre” på borgen, og de tager alle udgangspunkt i de historiske fabeldyr og sagnvæsner, som man troede på i middelalderen. Det kræver mod og vilje at fange dem alle. Se en trailer til spillet her: