Praktisk info

Retningslinjer
I forbindelse med COVID-19 kan du læse retningslinjer for dit besøg på siden her

Adresse
Danmarks Borgcenter
Slotsruinen 1
4760 Vordingborg
Tlf.: 70701236
danmarksborgcenter@museerne.dk

Entrépriser
Voksne: 125 kr.
Børn (under 18 år): Gratis.
Børn (iPad + Gåsetårn): 75 kr.
Studerende med gyldigt studiekort: 90 kr.
Årskortholdere: Gratis
Medlemmer af Ældresagen: 95 kr. 
Politiken Plus: 95 kr. 
Handicapledsager: Gratis
Medlemmer af Museumsforeningen Sydsjælland og Møn: 90 kr.
Grupper på over 15 personer: 110 kr. pr. pers.

Gåsetårnet 
Voksne: 50 kr.  
Børn (under 18 år): 25 kr. 
Skoler og børnehaver: Gratis 
Handicapledsager: Gratis

Åbningstider for Danmarks Borgcenter
06.04 - 30.06: Tirsdag - søndag kl. 10-16. 
01.07 - 31.08: Alle dage kl. 10-17. 
01.09 - 31.10: Tirsdag - søndag kl. 10-16. Åbent alle ugens dage i børnenes efterårsferie, uge 42. 
01.11.21 - 28.2.22: Lukket.

Vi åbner igen 1. marts 2022. 

Tilgængelighed
Danmarks Borgcenter har stort fokus på tilgængelighed. Kørestolsbrugere kan frit bevæge sig rundt i udstillingshuset, butik og restaurant. Udstillingshusets to etager er forbundet med en lift. 

På borgruinen er der anlagt grusstier, der gør det lettere at komme rundt på den fredede borgruin. Vi arbejder løbende på at forbedre tilgængeligheden på hele borgruinen. For kørestolsbrugere og dårligt gående kan det være vanskeligt at komme op på borgruinen fra Havnevej, vi anbefaler at man bruger indgangen til borgcentret ved Slotstorvet. Vi har desværre ikke haft mulighed for at installere lift i Gåsetårnet.

Parkering
Der er handicapparkeringspladser på Færgegårdsvej tæt ved Slotstorvet. 

Mad og drikke
Medbragt mad kan spises på vores smukke udendørsarealer.

Kæledyr
Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at medbringe kæledyr i Danmarks Borgcenters udstillinger og i gåsetårnet. Førerhunde er dog undtaget. Kæledyr er velkomne på borgterrænet. 

Garderobe
Ved indgangen findes aflåste garderobeskabe.
Skabene fungerer ved møntindkast på 10 kr. Du får dine 10 kr. tilbage, når du låser skabet op.

Toiletter
Der er offentlig adgang til toiletterne på Danmarks Borgcenter. Toiletterne findes bag billetsalget ved indgangen. 

Der er handicaptoilet på Danmarks Borgcenter. Der er offentlig adgang til toiletterne på Danmarks Borgcenter. Toilettet findes bag ved billetsalget ved indgangen.

Glemmekassen
Ring på museets hovednummer 70701236 og få oplyst om vi har dine ting liggende.

Fotografering
Selfies og fotos til privat brug og social media er velkomne. Fotografering, video og lignende til kommercielt brug må kun ske efter forudgående aftale.

Rygning
Rygning er ikke tilladt på Danmarks Borgcenters indendørs arealer. Rygning er tilladt på borgterrænet. Vis hensyn til de andre besøgende. 

Hjertestarter
Der findes en hjertestarter ved toiletterne ved indgangen til udstillingen af Danmarks Borgcenter. Kontakt personalet hvis der opstår et nødstilfælde.

For synshæmmede
Nøglen til udstillingen er borgcentrets iPad guide, som alle besøgende får i hånden, når de køber billet. Guidens skærm viser forklarende animationer og film, som vælges ud for hver genstand, og her læses alle tekster op. Da filmene startes op ved at bruge en specifik kode ud for hver genstand, anbefaler vi, at man tager en ledsager med, som kan starte historierne op. 

I udstillingen er belysningen dæmpet af hensyn til bevaringen af genstandene. Det anbefales, at have en ledsager eller førerstok med rundt i udstillingen.

Førerhunde er velkomne i udstillingen. Hunden skal være under fuld kontrol af brugeren, så hunden ikke på eget initiativ forsøger at tilnærme sig de øvrige gæster eller udviser voldsom adfærd.

For hørehæmmede
Nøglen til udstillingen er borgcenterets iPad guide, som alle besøgende får i hånden, når de køber billet. Guidens skærm viser forklarende animationer og film, som vælges ud for hver genstand. Hvis man vælger den tyske eller engelske version, er filmene tekstede, hvilket giver mulighed for at følge med i teksten.

Ledsageordning
Handicappede der kan fremvise et ledsager kort fra Danske Handicaporganisationer, kan få en ledsager gratis ind. Kortet skal fremvises ved indgangen.