Udstillingshuset

Danmarks Borgcenters nye udstillingshus er en fascinerende oplevelse både indvendigt og udvendigt. Huset er tegnet af arkitekterne fra Lundgaard og Tranberg specifikt til at rumme de nye udstillinger og er nøje afstemt med det fredede fortidsminde.

Derfor er det meste af nybygningen gravet ned i terrænet, så ikke det troner over den anden halvdel af museet; en mandskabsbygning fra det 17. århundrede.

Bygningen er beklædt i cortenstål, der er patineret med den smukkeste rødbrune rust, der spiller sammen med de røde teglsten, som Vordingborg slot var bygget i.

Indenfor møder du et råt udstillingshus med betonvægge og dæmpet belysning. Flere vægge er udsmykket af den norske street artist Pøbel. De store graffitibilleder er med til at understrege husets rå karakter og udstillingens overraskende møde mellem fortid og nutid.

Derudover er udstillingen iscenesat med lysprojektioner på væggene. Projektionerne er udviklet af lys- og videokunstnerne fra Dark Matters. Formålet med samarbejdet har været at udvikle en ny form for rumskabende og stemningsmættet oplevelse, når du besøger borgcentret. De visuelle værker understøtter historierne i udstillingen og fortæller alt det, der ikke kan skrives eller siges med ord.

På din tur rundt i udstillingshuset er det en god idé at medbringe en smartphone og et par hovedtelefoner. Sammen med entrébilletten til Danmarks Borgcenter får du udleveret en audioguide, som du kan bruge fra din egen telefon. Med den kan du høre en række podcast, der tager dig med et skridt længere ind i historierne.