Omvisning: På tur til Masnedø Fort

Omvisning: På tur til Masnedø Fort

Dato: 09. august 2020

Tid: 13:00 - 14:00

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: 110kr.

Man kan kun lige ane det, når man kører over Masnedø på vej til Storstrømsbroen. Det kæmpestore Masnedø Fort ligger godt gemt i landskabet med sine kanoner og med en formidabel udsigt over Storstrømmen. Under fortet gemmer sig et net af lange, underjordiske gange, hvor flere hunderede mand har boet, spist og sovet under trange forhold.

I mere end tre år - fra 1915 til 1918 - sad næsten 300 soldater på Masnedø Fort og ventede på, at krigen skulle komme. Den kom aldrig. Få historien om soldaternes hverdag i krig og fred gennem mere end 75 år på en helt særlig guidet rundtur i Masnedø Fort.

Den guidede tur går rundt på det store fortterræn og gennem fortets lange gange og store kasematter. Den guidede tur går kun rundt på den bedst tilgængelige del af fortet, og den er derfor også velegnet til de, der er mindre mobile. Undervejs giver vores guide, den lokalkendte, Michael Wiberg, fortællingen om fortets rolle - i ikke bare 1. og 2. Verdenskrig - men også i forberedelserne til den aldrig kommende 3. Verdenskrig.

Bemærk: Turen foregår udendørs, og er ikke velegnet for personer, der er dårligt gående.

PRAKTISK INFO
Dato: 09. august, kl. 13.00-14.00 (mød gerne 5 min. før)
Mødested: Fortvej 8, 4760 Vordingborg (ved parkeringspladsen)