Nyheder

Glasværket fik nyt navn.

Holmegaard Værk. For sans og samling. Sådan bliver glasværket formidlet, når det i fremtiden skal være flagskib for de kreative erhvervs historie. 5.000 kvadratmeter udstilling med Nordens største glassamling, 6.000 keramiske designikoner fra Kähler og glasværkets historie bliver fortalt i Danmarks mest moderne bud på en museumsoplevelse. Det gøres bl.a. via udstillingsdesign, der med autensitet sætter rammen for Værkets historie og i podcasts, som med afsæt i glasværksarbejdernes og designernes beretninger anskueliggør hverdagen, sammenholdet og den iværksætterånd, der smeltede glasværkernes håndsværksmæssige kunnen sammen med designernes idéer. 

Holmegaard Glasværk har altid været kendt for enestående kunsthåndværk, virkelyst, excellence og kvalitet. Det er i den tradition, at Museum Sydøstdanmark i samarbejde med Næstved Kommune nu bruger det næste halvandet år på at klargøre glasværket til gæster. Holmegaard var en fabrik - et værk, der satte Danmark på "designverdenskortet." Holmegaard Værk trækker nu luft og puster til magien, iværksætteriet, skaberværket og fylder bygningerne med enestående oplevelser for hele familien; udstillinger, glasshow, en værkstedgade med arbejdende værksteder, bl.a. fra Rosendahl Design Group, mulighed for selv at puste glas, spisesteder, fortællinger fra mosens 10.000 års kreativitet, uddannelse og erhverv. Og det bliver bare nogle af oplevelserne på Holmegaard Værk. Området renoveres også, så den landskabsmæssige kvalitet og bygningskulturarven bevares for fremtiden. En oplevelse i sig selv.

Over 1.000 gæster havde valgt at være med til første spadestik på Holmegaard Værk. Tak for den store tilslutning! Også tak til fondene, som har støttet projektet, til Realdania og Næstved Kommune for talerne, til Glasorkestret Urania for spil, til Holmegaard Glasværks Boldklub for at lange kartofler og kakao over disken, til Næstved Bryghus for at brygge en historisk Holmegaard Værk-øl, til Fensmark Brugsforening for forplejning og samarbejde og i det hele taget for den fine stemning.

Holmegaard Værk åbner i foråret 2020.

Læs mere om projektet her.

Tilmelding til nyhedsbrev.

Følg os:

FB

Instagram