Udstillinger på Holmegaard Værk

Fra levende glaspustere til internationale særudstillinger i verdensklasse. Fra 42.000 stykker Holmegaard-glas til 6.000 stykker Kähler-keramik. Fra kunsthåndværkere til designere. Og fra arkæologi til kreativitet. Oplev seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Åben for Alt

Forestil dig ikke at kunne filtrere i indtryk og følelser, hvor alt strømmer igennem dig, som var du gennemsigtig.

Det er den følelse, du kan have med dig, når du besøger multikunstner, Bjørn Magnussens, udstilling ’Åben For Alt’ på Holmegaard Værk i perioden 14. oktober 2023 – 18. februar 2024.

Flere magiske oplevelser

Bliv designer for en dag i Holmegaard Værks glas- og keramikværksted. Gå en tur rundt i den betagende glasby eller besøg Holmegaard Mose. Nyd et 'glastronomisk' måltid på Restaurant Holmegaard. Eller gå på opdagelse i museets aktuelle aktivitetskalender og gør dig klar til en historisk god oplevelse.

Med et årskort til Museum Sydøstdanmark får du fri adgang til Holmegaard Værk og hele seks andre museer og attraktioner i et helt år. Du får også invitationer til særlige udstillingsåbninger og arrangementer samt rabat i butik og restaurant - og meget mere.

 

Årets museum i Europa

I maj 2022 modtog Holmegaard Værk prisen som årets museum i Europa ved museernes svar på Oscar-uddelingen 'European Museum of the Year Awards'.

Holmegaard Værk modtog prisen for sit arbejde med at bevare den lokale kulturarv samtidig med at skabe et omdrejningspunkt for kunst og kreativitet i tæt samspil med det omkringliggende samfund.

Holmegaard - en oplevelse af historiske dimensioner

Besøg Holmegaard Værk og bliv blæst bagover af historien om Danmarks første, sidste og eneste eksisterende glasværk. Det er her, at ikoniske stykker glas som Provence-skålen, Skibsglassene, Lotus-stagen og Blixen-vasen er tænkt, formet og født.

Holmegaard Værk er Danmarks nye hot spot for kunsthåndværk og tradition, hvor vi formidler fortiden som inspiration for fremtiden. I de smukke sydsjællandske omgivelser ved kanten af Holmegaard Mose slår det gamle Holmegaard Glasværk dørene op til en verden af design, håndværk og historie.

Du kan altid følge Holmegaard Værk via

 

Fri adgang til Holmegaard Værk

Med et årskort til Museum Sydøstdanmark får du fri adgang til hele syv museer og attraktioner samt masser af fordele, rabatter og tilbud.

Bliv inviteret til særlige arrangementer og åbninger, få rabat i butik og restaurant og få 50% på entréen til Gavnø Slot samt meget mere.

Lad turen gå til Holmegaard Værk

Tag din familie, personaleforening eller lokalforening med til Holmegaard Værk og besøg museet som gruppe. Er i en virksomhed på udkig efter et konferencelokale eller en skoleklasse på jagt efter jeres næste udflugt, har vi også rammerne for det. Vælg det besøg, der passer til netop jeres formål.

Uden vores samarbejdspartneres dedikation og generøsitet ville Holmegaard Værk ikke kunne eksistere. Det er deres indsats og støtte, der gør det muligt at bevare den høje kvalitet, både hvad angår museets bygning, samlinger og udstillinger, der er medvirkende til at gøre det et besøg værd.

Sulten efter mere?

Kun et glaskast fra Holmegaard Værk ligger den idylliske Restaurant Holmegaard. Her serveres 'glassiske' retter lavet fra bunden med et twist af nordisk design og stringent elegance.

På Restaurant Holmegaard er rejerne håndpillede, mayonnaisen hjemmerørt og brødet hjemmebagt.