Holmegaard Designshop

Når du besøger Holmegaard Værk, har du fri adgang til designshoppen - en museumsbutik i absolut særklasse med hovedvægt på dansk design og kunsthåndværk. Her finder du et stort og inspirerende udvalg af alt fra unikaværker til kunstindustriprodukter, print og merchandise.

Bliv årskortholder og spar 10% i butikken.

Til glasentusiasten

Mundblæst glas fra eget værksted og udvalgte designere

Som en del af museets store og inspirerende udvalg i designshoppen, finder du en række unikaværker designet og produceret af museets egne glaspustere.

Du kan samtidig shoppe mundblæst glas fra udvalgte af landets ypperste designere og glaspustere, bl.a. Anders Raad, Blæs Studio, Christine Bovë, Helle Mardahl, Jonas Niedermann, Lean Pedersen og Peer Sonny – og mange flere.

Til designelskeren

Kunstindustriprodukter

Hvad enten du er på udkig efter lysestager, vaser eller stel til at forkæle dig selv eller til at overraske en du har kær, finder du den perfekte gave, når du besøger designshoppen på Holmegaard Værk. Her kan du shoppe populære kunstindustriprodukter fra bl.a. Holmegaard, Kähler, Lyngby og Bjørn Wiinblad - dansk design i udsøgt kvalitet med fokus på klassisk elegance.

Til indretningseksperten

Holmegaard Værk plakater og postkort

Få Holmegaard Værk hjem på væggen! Designshoppen har et stort og inspirerende udvalg af Holmegaard Værk plakater med billedliggørelse af dansk designhistorie, der pryder enhver væg. Vælg frit imellem en lang række fantastiske motiver i forskellige størrelser.

Ønsker du i stedet at tage historien i hånden, kan du gå på opdagelse i hele Holmegaard Værks historie i postkort, der pryder designshoppens ene væg. Find fx historien om tilblivelsen af provenceskålen eller H.C. Andersens besøg på glasværket og tag den med hjem. Du kan naturligvis også tage en tur ind igennem museet og opleve historien helt tæt på!

 

Til den læselystne

Bøger

I den smukt indrettede designshop har vi et område med bøger og plads til fordybelse. Holmegaard Værk udgiver magasiner i forbindelse med udvalgte udstillingsåbninger, som du kan shoppe sammen med bøger inden for områderne design og kunsthåndværk, men også lokale fortællinger fra Fensmark.

Shop fx ’Historien om Holmegaard' af Lene Steinbeck, der for første gang nogensinde fortæller den samlede historie om Holmegaard Glasværk. I ’Historien om Holmegaard’ møder du – udover et rigt illustreret univers af smukke billeder af glas - både glasmagere og designere, der med stor kreativitet og hårdt arbejde sammen har skabt ikoniske værker som Provence-skålen og Palet-serien.

Til samleren

En afspejling af museets aktuelle særudstillinger

Lad dig inspirere af et nøje udvalg af varer, der afspejler museets aktuelle særudstillinger. Tidligere har du fx kunne få fingrene i alt fra en moderne serie af glas, designet af Jim Lyngvild med afsæt i og inspiration fra den store glassamling på Holmegaard Værk, til Picasso-tekstiler og Louise Hindsgavl-skulpturer. Særudstillingerne skifter fra år til år og er kun tilgængelige i afgrænsede perioder, ligesom det dertilhørende udvalg af varer i designshoppen er.

Til børn og barnlige sjæle

Finurlige designfund til børn

Design og kunsthåndværk er også for børn! Derfor kan du også gå på opdagelse i et håndplukket udvalg af design til børn og barnlige sjæle, når du besøger designshoppen på Holmegaard Værk. Vi har glasfigurer og legetøj i sjove og fine former med farver, der vil gøre sig godt på ethvert børneværelse. Design, der pirrer børns fantasi, uden at gå på komromis med æstetikken.

Når du besøger Holmegaard Værk, har du fri adgang til designshoppen, ligesom børn under 18 år kommer gratis ind på museet.

Butikkens billedgalleri

Gå på opdagelse i designshoppen, når du besøger Holmegaard Værk, og lad dig inspirere til dit næste designkøb.