Omvisning med Per Steen Hebsgaard: I hænderne på Hesbgaard

Dato: 25. november 2021

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 50 - 150 kr.

Kom med en tur i glasmesterens værksted, når Holmegaard Værk tilbyder en unik og fortryllende tur med manden bag de mange fantastiske værker i museets ikoniske Hebsgaard-hal, Per Steen Hebsgaard. Med på rundvisningen er helt eksklusivt også kunstneren bag flere af værkerne, Peter Stuhr.

Undervejs på rundvisningen kommer på en mental tur i Per Steen Hebsgaards fabelagtige værksted, når han øser ud af sin fantastiske viden om glasmaterialets muligheder og begrænsninger. Du vil desuden få en introduktion til udvalgte værker samt høre mere om processen i tilblivelsen af et glasværk – fra kunstnerisk idé til produktion.

Per Steen Hebsgaard er udannet glarmester med bronzemedalje (1967), har opnået kunsthåndværker-prøvens sølvmedalje (1975), tilkendt Thorvald Bindesbøll-medaljen (2009) og er gæsteprofessor på Stockholms Kunsthøjskole samt på Københavns Kunstakademi. Han er desuden udnævnt til ridder af Dannebrogsordenen i 2019.

Peter Stuhr er udannet på ’Det Kongelige Danske Kunstakademi’ (1974-1981). I sine tidlige år arbejdede han primært med maleriet som det primære udtryk, men har de senere år også beskæftiget sig med blandt andet skulpturer og installationer til blandt andet Kastrup Lufthavn, Viborg Svømmehal og Statens Skadedyrslaboratorium i Lyngby. Derudover har en lang række udstillinger i Danmarks såvel som Sverige, Norge, Tyskland, Rusland, Polen, England m.fl. bag sig.

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard, Fensmark.
Mødested: Foran sofaen i foyeren
Dato og tid: 25. november 2021, 17.00 – 18.00 (kom gerne lidt før)
Alm. billetpris: 150 kr. (efterfølgende entré til museet inkluderet i prisen)
Næstved Museumsforening billetpris: 125 kr. (efterfølgende entré til museet inkluderet i prisen)
Årskort billetpris: 50 kr.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Restaurant Holmegaard – en gastronomisk perle et stenkast fra museet

Husk at du enten før eller efter arrangementet kan bestille bord på Restaurant Holmegaard, der ligger placeret i det tidligere bryghus og gamle smedje blot et stenkast fra museet og oser af historie.

Restauranten er kendt for sin frokostmenu bestående af lækre smørrebrødsanretninger. Se mere på: https://www.museerne.dk/holmegaard-vaerk/restaurant/.

Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende corona-restriktioner. Se sundhedsmyndighedernes anbefalinger på coronasmitte.dk. I tilfælde af aflysning vil alle billetkøbere blive informeret og få refunderet det fulde beløb på det kort, der i første omgang har betalt.

Den imponerende Hesbgaard-hal i dagslys

Bjergtagende glaskunst fra top til tå i Hebsgaard-hallens aftenbelysning