Holmegaard Værk for børn

Holmegaard Værk er Nordens levende museum for form og forvandling. Vi inviterer ind i en verden af oplevelser for alle sanser og for alle aldre.

Gratis adgang for børn.

Bliv designer for en dag på Holmegaard Værk

Slå sanserne til og fold hænderne ud i vores glasateliere. Her kan du være designer for en dag og udsmykke glas med smukke motiver.

Du kan prøve at arbejde med skabeloner, som tager udgangspunkt i prøvesamlingens mange motiver og Holmegaard Moses rige dyre- og planteliv, eller skabe helt unikke designs på egen hånd.

Vores dygtige værter står klar til at hjælpe med at få materialerne til at makke ret og vise dig de sandblæsnings- og graveringsmaskiner, som også bruges ude i glasindustrien.

Udforsk værkstedet

Bliv glaspuster for en dag

Forestil dig at kunne bevare et øjeblik for evigt - ikke kun i dit hjerte, men som et fysisk kunstværk. Det kan du alle skoleferier på Holmegaard Værk, når vores glaspustere står klar til at støbe din hånd i glas.

Resultatet er en skulptur, der er mere end blot et kunstværk - det er en fysisk manifestation af en livshistorie - fyldt med unikke detaljer og træk fra et øjeblik i livet.

Vil du selv have hænderne i materialet, er der i skoleferierne også mulighed for at gøre glaspusterne kunsten efter og skabe dine egne mesterværker i glas.

Under kyndig vejledning vil du give dig i kast med det ældgamle og noble håndværk, når du former og forvandler det brandvarme flydende materiale til et drikkeglas efter eget ønske.

Se ferieaktiviteter i kalenderen

I glasværkstedet kan du hver dag opleve vores dygtige glaskunstnere arbejde med glasproduktion ved de varme glasovne. De puster glas alle åbningsdage i tidsrummet kl. 10.00-13.00 og kl. 14.00-16.00.

Glasværkstedet har gennem næsten 200 år været arbejdsplads for generationer og atter generationer af glasarbejdere, der alle har svedt i varmen fra den store tankovn. Tankovnen er i dag slukket og fyldt med 45 tons kold glasmasse, der også er en oplevelse værd.

Læs mere om glasværkstedet

Stenalderjagt i Holmegaard Mose

Godt du kom, jæger - vi har brug for din hjælp! Onde kræfter er løs i mosen.

Vi har observeret seks forskellige dyr, der er vendt tilbage fra stenalderen. De er blevet gale af tidsrejsen, og de angriber alt og alle. Freden i mosen er brudt. Gør dig klar til at bekæmpe ondskaben. Men pas på! Dyrene er snu, og ligger på lur overalt og angriber, når du mindst venter det.

Uanset hvor dyrene gemmer sig, så må du opspore dem og sende dem tilbage til stenalderen. Men dyrene vil gøre alt, hvad de kan, for at spolere dit udstyr og undgå at blive fanget.

Lykkes det for dem, er både mose og mennesker i stor fare! Vi stoler på dig!

Om spillet

'Beast Hunt' er et interaktivt spil, der foregår i Holmegaard Mose, og benytter sig af en yderst avanceret GPS-teknologi til at transportere dig ind i en digital verden fyldt med tidsrejsende stenalderdyr.

Spillet er en del af Holmegaard Outdoor, og kan downloades til både iPhone og Android. Du downloader 'Beast Hunt' ved at scanne QR-koden og downloade appen ved ankomst til Holmegaard Værk.

For at få den fulde spiloplevelse, anbefaler vi, at du medbringer hovedtelefoner.

Læs mere om Beast Hunt

Skattejagt på Holmegaard Værk

Gå på jagt efter skjulte skatte, når du besøger Holmegaard Værk.

På din tur rundt på det gamle glasværk, kommer du forbi levende glaspustere, 42.000 Holmegaard-glas, 6.000 stykker Kähler-keramik, glohed glaskunst og spændende særudstillinger - og kigger du godt efter, kan du finde svarene til at løse rebussen, som du kan få vekslet til en lille belønning i museets reception.

Finurlige designfund til børn

Design og kunsthåndværk er også for børn! I Holmegaard Værks designshop kan du købe alt fra unikaværker produceret i museets glasværksted til design- og kunstproduktioner fra udvalgte designere og kunstnere. 

Du kan også gå på opdagelse i et håndplukket udvalg af design til børn. Vi har prints, glasfigurer og legeredskaber i sjove og fine former med farver, der vil gøre sig godt på ethvert børneværelse. Design, der pirrer børns fantasi, uden at gå på kompromis med æstetikken.

Se flere varer i designshoppen

Børnevenlige smagsoplevelser på Restaurant Holmegaard

I det charmerende bryghus, kun et stenkast fra museet, ligger Restaurant Holmegaard.

Her serveres ‘glassiske’ retter lavet på kærlighed og friske ingredienser - også børnenes favoritter.

Vælg fx et smørrebrød i særklasse med stegt rødspætte, frikadelle eller leverpostej eller prøv en sprød og smagfuld tartelet. Alt sammen mens du slukker tørsten i forfriskende saft fra Bornholms Mosteri.

Se menu & book bord