For børn

Holmegaard Værk er Nordens levende museum for form og forvandling. Vi inviterer ind i en verden af oplevelser for alle sanser og for alle aldre.

Gratis adgang for børn.

Makværk og mesterværk

Det kreative værksted

Slå sanserne til og fold hænderne ud i vores glasateliere. Her kan du være designer for en dag og udsmykke glas med smukke motiver. Du kan prøve at arbejde med skabeloner, som tager udgangspunkt i prøvesamlingens mange motiver og Holmegaard Moses rige dyre- og planteliv, eller skabe helt unikke designs på egen hånd.

Vores dygtige værter står klar til at hjælpe med at få materialerne til at makke ret og vise dig de sandblæsnings- og graveringsmaskiner, som også bruges ude i glasindustrien.

Udforsk værkstedet
De glemte glasskatte

Skattejagt på museet

Gå på jagt efter skjulte skatte, når du besøger Holmegaard Værk. På din tur rundt på det gamle glasværk, kommer du forbi levende glaspustere, 42.000 Holmegaard-glas, 6.000 stykker Kähler-keramik, glohed glaskunst og spændende særudstillinger - og kigger du godt efter, kan du finde svarene til at løse rebussen, som du kan få vekslet til en lille belønning i museets reception.

Pusterum og pauserum

Glasværkstedet

I glasværkstedet kan du hver dag opleve vores dygtige glaskunstnere arbejde med glasproduktion ved de varme glasovne. De puster glas alle åbningsdage i tidsrummet kl. 10.00-13.00 og kl. 14.00-16.30.

Glasværkstedet har gennem næsten 200 år været arbejdsplads for generationer og atter generationer af glasarbejdere, der alle har svedt i varmen fra den store tankovn. Tankovnen er i dag slukket og fyldt med 45 tons kold glasmasse, der også er en oplevelse værd.

Mød en glaskunstner
Finurlige designfund til børn

Designshoppen

Design og kunsthåndværk er også for børn! I Holmegaard Værks designshop kan du købe alt fra unikaværker produceret i museets glasværksted til design- og kunstproduktioner fra udvalgte designere og kunstnere. 

Du kan også gå på opdagelse i et håndplukket udvalg af design til børn. Vi har prints, glasfigurer og legeredskaber i sjove og fine former med farver, der vil gøre sig godt på ethvert børneværelse. Design, der pirrer børns fantasi, uden at gå på kompromis med æstetikken.

Se flere varer
Sæsonens børnevenlige smagsoplevelser

Restaurant Holmegaard

I det charmerende bryghus, kun et stenkast fra museet, ligger Restaurant Holmegaard. Her serveres ‘glassiske’ retter lavet på kærlighed og friske ingredienser - også børnenes favoritter. Vælg fx et smørrebrød i særklasse med stegt rødspætte, frikadelle eller leverpostej eller prøv en sprød og smagfuld tartelet. Alt sammen mens du slukker tørsten i forfriskende saft fra Bornholms Mosteri.

Se menu & book bord
Biller, blade og bare næver 

Holmegaard Mose

Hvis du begiver dig ud i Holmegaard Mose, venter der dig en helt unik naturoplevelse. Her kan børn som voksne frit smøge ærmerne op og gå på jagt efter fund og former.

Holmegaard Mose er Sjællands største højmose, der er dannet efter flere tusind års vækst af sphagnum, og indeholder både store botaniske seværdigheder, et rigt og enestående dyreliv samt store mængder arkæologiske rester fra den tidlige stenalder.

Læs mere

Børnenes billedgalleri

Besøg Holmegaard Værk - Nordens levende museum for form og forvandling, ligesom mange tidligere glade gæster. Gratis adgang for børn.