Ånden i glasset // 4.10

Tag med på en eventyrlig rejse ind i glasset og Danmarkshistorien sammen med konservator og samlingsansvarlig på Museum Sydøstdanmark og Holmegaard Værk, Julie Kofod

Dato: 04. oktober 2022

Tid: 11:00 - 11:30

Sted: Holmegaard Værk

Pris: Alm. museumsentré (billetter afhentes i receptionen på dagen)

Glas fortæller historier. De vækker minder til live. Og de fremkalder følelser.

På Holmegaard Værk står museets imponerende prøveglassamling. Med ét eksemplar af alt hvad der nogensinde er blevet blæst på Holmegaard siden glasværkets åbning 1825, er det er spektakulært syn, der møder museets besøgende, når dørene til samlingen går op, og mere end 42.000 stykker unikt Holmegaard-glas tordner frem i horisonten. Her - på reoler fra gulv til loft - bjergtages du af farver, former og figurer, der på smukkeste vis danner scenen for museets åbne glasmagasin.

Normalt er det kun muligt at nyde samlingen i sin helhed, men netop i dag kan du komme helt tæt på én af glasgenstandende, når samlingsansvarlig på Museum Sydøstdanmark og Holmegaard Værk, Julie Kofod Hansen, med allerstørste forsigtighed tager et nænsomt udvalgt glas frem og fortæller historien om det.

I hænderne på Julie bliver genstanden på magisk vis vagt til live, og hvad der for ét sekund siden blot var et stykke tilfældigt glas, er det næste et stykke fantastisk Danmarkshistorie sprængfyldt med historier og finurligheder.

Hvilken genstand vi tager frem på dagen er hemmeligt. Så duk op og få historien, når Holmegaard Værk inviterer til arrangementet "Ånden i glasset" sidste tirsdag i hver måned 11.00-11.30.

Køb et årskort og få gratis adgang til arrangementet

Med et årskort til Museum Sydøstdanmark er det gratis at deltage i "Ånden i glasset" samt mange andre arrangementer. Årskortet giver desuden ubegrænset adgang til alle vores museer, rabat i butik, restaurant, café og meget mere. Læs om alle fordelene ved et årskort her.

Køb årskort

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard
Mødested: Prøveglassamlingen inde på museet
Datoer: 4. oktober 
Tidspunkt: 11.00 - 11.30 (alle datoer)
Pris: Alm. museumsentré (gratis for årskortholdere).
Billetter: Billetter afhentes i museumsreceptionen på dagen. Der kan maksimum afhentes to billetter pr. person.

Der er begrænset billetter pr. arrangement. Vi anbefaler derfor, at du ikke afhenter dine billetter i sidste øjeblik.

Restaurant Holmegaard

Er du sulten på mere, anbefaler vi at nyde frokosten på Restaurant Holmegaard, der ligger blot et stenkast fra museet.

Her kan du vende dagens oplevelse over et stykke lækkert, hjemmelavet smørrebrød af ypperste kvalitet lavet på kærlighed.

Se flere arrangementer

Er du klar til flere magiske oplevelser? Så kig videre i vores aktuelle kalender.

Fra Kähler til kvist

På Holmegaard Værk står nordens største samling af Kähler-keramik. Tag til "Fra Kähler til kvist" og lad dig berige af den fantastiske keramik.