Bliv din egen Picasso: Keramikværksted // 11.08

I anledning af Holmegaard Værks Picasso-udstilling åbner vi nu op for, at du i vores hyggelige, kreative keramikværksted kan komme og blive din egen Picasso – alle er velkomne.

Dato: 11. august 2022

Tid: 16:00 - 18:45

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 175 kr.

Picasso gjorde sig ikke blot inden for billedkunsten. Han var også en sand mester i keramikkens ædle verden. Dog ikke ved selv at sætte sig ved drejeskiven – nej, han foretrak at tage udgangspunkt i de brugsgenstande, der allerede var i produktion, bl.a. ved kunstnerisk dekoration med glasur.

I anledning af Holmegaard Værks aktuelle Picasso-udstilling 'Picasso - en hyldest til keramikken', åbner vi nu op for, at du kan blive din egen Picasso og gøre mesteren keramikkunsten efter, når vi inviterer til kreativ keramikcafé i museets keramiske atelier.

Med et særligt udvalgt sortiment af keramiske genstande - varierende fra fade til skåle, platter, kander m.m. - og en farvepalette, der matcher Picassos egen, forvandles museets keramikatelier på magisk vis til Madoura-værkstedet i Vallauris, Sydfrankrig, hvor Picasso i særlig grad skabte de keramiske kreationer, der nu står udstillet i Holmegaards særudstillingshal.

Så mød op, sving penslen og lad fantasien og sanserne råde, når du under kyndig vejledning af museets dygtige personale, slipper kreativiteten løs i en lykkerus efter at blive din egen Picasso.

... Og skulle du alligevel mangle lidt inspiration undervejs, er der rig mulighed for at give kreativiteten et kærligt skub i museets aktuelle Picasso-udstilling eller blandt nogle af de mange tusinde Kählervaser, -krukker, -fade og -kander, der står udstillet på Holmegaard Værk.

Kom alene, sammen med veninderne, kæresten, eller lad generationerne mødes om en hyggelig aktivitet – alle er velkomne.

”Picasso havde en enorm lyst til at udforske og lege med nye materialer, der kunne rumme hans kreativitet og fortællinger. Hans keramik sprudler af farver, energi og overskud og vidner om en enorm livsglæde.”

- Museumschef, Thorbjørn Kolbo

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard, Fensmark
Mødested: Keramikatelieret
Dato og tid: 19. maj // 16. juni // 11. august // 15. september // 13. oktober, alle dage kl. 16:00 - 18:45
Pris: 175 kr.

Prisen på 175 kr. inkluderer en kop til keramikmaling (og til at tage med hjem, når denne er brændt) samt museumsentré til Holmegaard Værk hele dagen (normalpris, 150 kr.). Ønsker du at opgradere din kop til et fad, en vase eller en kande, kan dette klares i værkstedet for et beskedent beløb. Ønsker du at dekorere flere genstande under dit besøg, tilkøbes disse ligeledes i værkstedet.

Børn u/18 år kan kun deltage i følgeskab med en voksen.

Det er ikke et krav, at du ankommer klokken 16.00 - du kan komme som det passer i din planlægning. Seneste ankomsttid til keramikatelieret er dog kl. 17.30, så vi er sikre på, at du kan nå at færdiggøre din kreation, inden vi lukker.

Bemærk, når din dekoration er færdig, overlader du dit nymalede værk til værkstedspersonalet. Vi færdigglaserer med en transparent glasur og brænder herefter dit værk. Efter en uge kan du komme ned på museet og hente dit færdige værk.

Der er et begrænset antal pladser i keramikatelieret. Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber dine billetter i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Picasso: En hyldest til keramikken

Årets særudstilling på Holmegaard Værk rummer ca. 50 keramiske Picasso-værker fra den amerikanske Rosenbaum Collection, som aldrig har været udstillet i sin helhed i Danmark. Der bliver ikke tale om en klassisk opstilling af værkerne. Museet vil i stedet udfolde værkerne ud fra deres tematikker og iscenesætte dem på en ny og hidtil uset måde.

Flere arrangementer

Er du klar til flere magiske oplevelser? Så kig videre i vores aktuelle kalender.

Restaurant Holmegaard

Vi anbefaler at stille sulten på museets Restaurant Holmegaard inden eller efter keramikcaféen. Restauranten har åbent dagligt kl. 11-16.30 - torsdag desuden aftenåbent kl. 17-21.