De kongelige glas: Månedens særomvisning

Kom med på tur i den royale verden af glas, når museumsinspektør, Joachim Allouche, fortæller om kongefamiliens gaver af glas

Dato: 23. september 2023

Tid: 11:00 - 12:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 50 kr. + alm. museumsentré

Kom med en tur i museets imponerende sale og kom helt tæt på glassene som kongefamilien har modtaget igennem tiden, når vi sammen med museumsinspektør, Joachim Allouche, stiller skarpt på de kongelige glas.

De er blevet som givet som gaver, bestilt som kopier og endog designet af kongehuset. I mere end hundrede år har Holmegaard Glasværk leveret glas til kongehuset. Bliv klogere på hvorfor Holmegaard glasværk lavede specielle glas til de kongelige, og hvad glassene kan sige om den tid de blevet lavet i.

Månedens særomvisning 
Tag på en historisk god rejse hver måned, når museets dygtige fageksperter tager dig på omvisning tilbage i historien. Fra kunstnere der udstiller, over livet i glasbyen, mosens magi og en helt særlig tur efter mørkets frembrud - og meget mere.

Køb et årskort og spar op til 150 kr.

Med et årskort til Museum Sydøstdanmark koster det kun 50 kr. at deltage i vores særomvisninger - du sparer altså den almindelige entrébillet. Årskortet giver desuden ubegrænset adgang til alle vores museer, rabat i butik, restaurant, café og meget mere. Læs om alle fordelene ved et årskort her.

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard
Mødested: Foran sofaen i foyeren
Dato: 23. september 2023
Tidspunkt: 11.00 - 12.00
Pris: 50 kr. + alm. museumsentré (kan købes i forsalg eller i døren på dagen)

Museumsentréen kan anvendes hele dagen på Holmegaard Værk inden for museets almindelige åbningstid.

Der er et begrænset antal pladser til omvisningen. Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber dine billetter i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

"Historien bliver simpelthen fuldstændig nærværende, når museets fantastiske eksperter vikler dig ind i deres magiske fortæller-univers"

- Event Manager, Kristoffer Rosner Rydahl

Program for omvisninger

25.02.2023: Louise Hindsgavl 
Kom på en helt særlig rundvisning i Holmegaard Værks aktuelle særudstilling 'De udvalgte' sammen med Louise Hindsgavl, kunstneren bag de spektakulære kunstværker. Hør mere om inspirationen bag det fabulerende univers og bliv introduceret til produktionen af værkerne. 

25.03.2023: Kählers Kvinder 
I anledning af kvindernes kampdag i marts, sætter vi fokus på historien om Kählers kvinder på månedens særomvisning. Koner, døtre, søstre - og malerdamer. Kom og hør om kvinderne, som også var en del af historien om Kählers Keramiske Fabrik, når museumsinspektør, Berit Christensen, tager os med på en tidsrejse og kaster lys på kvindernes historie.

22.04.2023: På tur på glasværket
Kom på en mageløs tur rundt på Holmegaard Værk og bliv fortryllet af 200-års magiske glasfortællinger, når du under kyndig vejledning af museumsformidler og glasentusiast, Henrik Mors, bliver ledt igennem museets fantastiske udstillingsbygning.

13.05.2023: I hænderne på Hebsgaard
Kom helt tæt på manden bag de mange fantastiske glasværker i Hebsgaard-hallen, når glasmester, Per Steen Hebsgaard, giver en guidet tur rundt i sine vidunderlige kunstværker.

24.06.2023: Livet i glasbyen
Tag på en vandring i den forunderlige og idylliske glasby, der som en blød rand omkranser Holmegaard Værk. Her vil du sammen med museumsinspektør, Joachim Allouche, høre mere om livet som glasarbejder og se nogle af de mange gamle boliger, som stadig står den dag i dag.

22.07.2023: Et glasbarns fortællinger
Tag på en rejse tilbage til en svunden tid i erindringernes paradis, når glasbarn, Yvonne Christensen, tager dig på tur i den gamle glasby, hvor hun voksede op som barn. Her vil du høre om livet som glasbarn, de gamle huse og få forunderlige anekdoter fra et liv med glasset som nabo.

19.08.2023: Mosens magi
Kun et stenkast fra Holmegaard Værk ligger Holmegaard Mose. Kom med en tur i tidsmaskinen, når arkæolog, kulturarvschef og vicedirektør på Museum Sydøstdanmark, Kristoffer Buck Pedersen, fortæller om mosens magi. Kristoffer vil fortælle om udgravningerne i mosen og hvordan udgravningerne viser at man har brugt magi til at kommunikere med mosens ånder i jægerstenalderen. 

23.09.2023: De kongelige glas
Til denne omvisning kommer du helt tæt på glassene som kongefamilien har modtaget igennem tiden, når vi sammen med museumsinspektør, Joachim Allouche, stiller skarpt på de kongelige glas. 

21.10.2023: Værkets rædsler
Kom med på en aftenrundvisning på Holmegaard Værk og hør fortællingerne om de  uforklarlige og uhyggelige ting, der finder sted, når mørket falder på. Undervejs besøger vi museets kolde værksted og mørke kælder. Vi tager på tur i de store mørke udstillinger i skumringstimen, og vi dykker ned i de mange skumle historier fra en svunden tid på Holmegaard Værk. 

Omvisningen er rettet til voksne og modne sjæle, med smag for gode spøgelseshistorier og en nysgerrighed på en dunkel fortid. 

25.11.2023: Kählers kunstnere
Kom og hør om de store, skæve, skønne og excentriske personligheder som var med til at gøre Kählers Keramiske Fabrik i Næstved verdensberømt. Hør mere Kählers samarbejder med nogle af Danmarks største kunstnere, som hver især satte deres præg på fabrikken, når museumsinspektør, Berit Christensen, folder Kählers succes ud med de mange spændende kunstneriske samarbejder. 

Besøg Holmegaard Værk

Oplev glaspustere puste nyt liv i gamle glastraditioner, 42.000 stykker Holmegaard-glas, 6.000 stykker Kähler-keramik, glaskunst i verdensklasse og meget mere.

Se flere arrangementer

Er du klar til flere magiske oplevelser? Så kig videre i vores aktuelle kalender og find næste måneds særomvisning.

Restaurant Holmegaard

Er du sulten efter mere? Planlæg frokosten på Restaurant Holmegaard og få endnu en sanselig oplevelse. Her byder vi hele familien på frokost i en verden af smørrebrødsretter.