Designs til hverdagen // 02.11

Du kender måske bedst Holmegaard fra de ikoniske designs som provenceskålen og klukflasken. Men til denne omvisninger kommer du helt tæt på nogle af hverdagens helte, når vi sammen med museumsinspektør, Joachim Allouche, stiller skarpt på designs til hverdagen.

Dato: 02. november 2022

Tid: 15:30 - 16:30

Sted: Holmegaard Værk

Pris: Fra 50 kr. (inkl. museumsentré)

Selvom mange måske først og fremmest forbinder Holmegaard med kunstglas, er det faktisk emballageglassene, der er rygraden i Holmegaard Glasværks produktion, og i de første mange år af glasværkets levetid var flasker det eneste, der bliver lavet. Derfor omgiver de fleste sig også dagligt med Holmegaard-glas – måske helt uden at vide det.

På denne rundvisning drejes fokus væk fra de mindeværdige kunstglas, når museumsinspektør, Joachim Allouche, giver en guidet tur i designs til hverdagen. Hør blandt andet historien om den ikoniske ottekantede ketchupflaske, som Jacob E. Bang designede til Bänke i 1936 eller bliv klogere på de mange flasker, som er blevet produceret i årenes løb og tæller alt fra øl- til snapse- og vinflasker – og alt derimellem.

Køb et årskort og spar op til 100 kr.

Med et årskort til Museum Sydøstdanmark koster det kun 50 kr. at deltage i vores onsdags-omvisninger - du sparer altså den almindelige entrébillet. Årskortet giver desuden ubegrænset adgang til alle vores museer, rabat i butik, restaurant, café og meget mere. Læs om alle fordelene ved et årskort her.

Køb årskort

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard
Mødested: Foran sofaen i foyeren
Dato: 02. november 2022
Tidspunkt: 15.30 - 16.30
Pris: Alm.: 150 kr. (inkl. museumsentré) 
Årskortholdere: 50 kr. (inkl. museumsentré) 
Museumsforening: 125 (inkl. museumsentré)  

Kan købes i forsalg eller i døren på dagen. 

Museumsentréen kan anvendes hele dagen på Holmegaard Værk inden for museets almindelige åbningstid.

Der er et begrænset antal pladser til omvisningen. Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber dine billetter i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Omvisninger

Tag på en rejse i historien, når museets dygtige fageksperter tager dig på omvisning i historien.

Fra designs til hverdagen over livet i glasbyen, arkæologi i mosen og en helt særlig tur med direktøren - og meget mere.

Se flere arrangementer

Er du klar til flere magiske oplevelser? Så kig videre i vores aktuelle kalender.

I hænderne på Hebsgaard

Kom helt tæt på manden bag de mange fantastiske glasværket i Hebsgaard-hallen når glasmester, Per Steen Hebsgaard, giver en guidet tur rundt i sine vidunderlige kunstværker.