Fortællinger og fællesspisning: Gullasch og Böhmiske glas

Lad dine sanser forføre af magiske fortællinger fra en svunden tid til til en bouqet af velduftende retter lavet af Restaurant Holmegaard, når Holmegaard Værk inviterer til fortællinger og fællespisning 1. torsdag i hver måned.

Dato: 06. oktober 2022

Tid: 17:00 - 19:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 145 kr.

Hvad er bedre end gode fortællinger og hyggeligt samvær i smuk symbiose med et velsmagende måltid mad? Ikke meget, hvis vi selv skal sige det.

Derfor inviterer Holmegaard Værk hver første torsdag i måneden til folkekøkken, fællesspisning og fortællinger.

Her disker Restaurant Holmegaard op med en omgang lækker husmandskost specielt lavet til dagens anledning og til en meget favorabel pris. Husmandskosten varierer fra gang til gang, og kan være alt fra stegt flæsk med kartofler og persillesovs til brændende kærlighed eller en omgang brandvarm gullasch - alt sammen lavet fra bunden og tilsmagt med kærlighed.

I løbet af aftenen byder vi desuden på en fortælling fra en af museets fageksperter, der tager et udvalgt emne med i posen og lader de historiske minder strømme frit.

Program og husmandskost kan ses længere nede på siden.

"Det er dejligt med den her mulighed for at møde nogle andre af de lokale"

- Gæster ved første udgave af 'Fortællinger og Fællesspisning', P.E. & S.K.N.

Praktisk info

Adresse: Restaurant Holmegaard, Glasværksvej 54, 4684 Holmegaard
Spisested: Restaurant Holmegaard
Dato: 1. september, 6. oktober og 3. november 
Pris online i forsalg: 145 kr.

16.00-17.00: Tjek ind og køb af drikkevarer
17.00: Maden serveres
17.00-19.00: Spisning inkl. sluttelig historiefortælling
19.00: Tak for i dag

Drikkevarer tilkøbes separat på aftenen.

Pladser sker efter først-til-mølle-princippet. Vi forsøger at tage hensyn til, at I sidder sammen med dem, I ankommer med.

10% rabat på entrébilletten

Vil du også besøge udstillingerne på Holmegaard Værk? Så giver vi 10% rabat på entrébilletten samme dag som fortællinger og fællesspisning foregår, hvis bare du viser din billet til vores museumsværter i receptionen.

Rabatten kan indløses inden for museets almindelige åbningstid den pågældende dag.

Program

06.10.2022: Gullasch og Böhmiske glas
Lad dine sanser forføre til gullasch - som køkkenchefen på Restaurant Holmegaard laver den -  med kartoffelmos serveret oven på en god portion historiefortælling om de Böhmiske gæstearbejdere, der blev smuglet til Holmegaard og om de glas, som dette bragte med, fortalt af Museumsinspektør Joachim Allouche, når Holmegaard Værk inviterer til anden udgave af fællesspisning og fortællinger.

03.11.2022: Flæskesteg og jul på Holmegaard
Julestemningen sænker sig over Holmegaard Værk når vi samles om et klassisk julemåltid akkompagneret af sprøde historier, når Restaurant Holmegaard serverer flæskesteg med brune og hvide kartofler, hjemmesyltet rødkål, asier og og flæskestegssovs alt imens museumsinspektør, Berit Christensen, fortæller medrivende historier om glas i eventyr for børn og voksne. Hør blandt andet om glasskoen i Askepot til troldspejlet i Snehvide og meget mere.

Picasso - en hyldest til keramikken

På Holmegaard Værk kan du lige nu opleve Picasso, som du aldrig har oplevet ham før. I et virvar af spejlstof, kruveblæste glasmontrer og ugletræer træder du ind i et kubistisk univers, der gør dig både imponeret, bjergtaget og til tider søsyg.

Magiske oplevelser på museet

Er du klar til flere magiske oplevelser? Så kig videre i vores aktuelle kalender.

På tur på glasværket

Kom på en mageløs tur rundt på Holmegaard Værk og bliv fortryllet af 200-års magiske glasfortællinger.