Program
02.02.2023: Forloren hare og Holmegaard Outdoor
Kom til folkekøkken, fællespisning og fortællinger, når Restaurant Holmegaard serverer forloren hare med tyttebær, kartofler og sauce med blåskimmel og Projektleder for Holmegaard Outdoor, Beate Godtfredsen fortæller om Holmegaard Værks nye spændende udendørs projekt, der skal formidle livet i- og omkring Holmegaard Mose. Med gemte og glemte fortællinger om mosen fra lokale stemmer, giver Beate en forsmag på Holmegaard Outdoor.
02.03.2023: Kylling i karry og tiden i glasset
Lad dine sanser forføre til velsmagende kylling i en cremet karrysauce - som køkkenchefen på Restaurant Holmegaard laver den - mens Museumsinspektør Joachim Allouche, fortæller om hvordan glassets design og udtryk, er en fortælling om tiden de er skabt i, når Holmegaard Værk inviterer til anden udgave af fællesspisning og fortællinger.
13.04.2023: Brændende kærlighed og glas på hjernen
De to foregående aftener med 'Fortællinger og fællesspisning' har begge været fulde af glade gæster og gode historier. Vi håber, at vi kan gøre kunsten efter til tredje udgave, hvor Restaurant Holmegaard serverer klassisk brændende kærlighed med rødbeder, og Museumsformidler og glassamler, Henrik Mors, fortæller om en verden af glas og en sammensmeltning af passion, historie og håndværk.
11.05.2023: Kalv i frikassé og glasbyens hverdag og fester
Der er god stemning, lune historier og kalv i frikassé på menuen, når vi inviterer til forårets sidste fortællinger fællesspisning. Restaurant Holmegaard serverer kalv i frikassé med persillekartofler, alt imens museumsformidler og glasbarn, Yvonne Christensen, fortæller medrivende nostalgiske historier en tid med ild i ovnene, glasmar' kartofler og Ejners grønne rutebil.
07.09.2023: Amagerkoteletter og et glas for meget
Ovenpå sommerferien samles vi igen i Restaurant Holmegaards historiske rammer, til fællespisning og fortællinger. Menuen står på Amager koteletter braiseret med kål og kartofler som køkkenchefen laver dem. Alt imens kan du nyde et godt glas, når museumsinspektør, Berit Christensen, fortæller om en tid med klirren af ølflasker i værkstedet. Bliv taget med igennem alkoholens Danmarkshistorie – fra mjøden i bronzealderens grave, over bondesamfundets hjemmebryg og de enevældige kongers enorme alkoholforbrug til vores egen tid, hvor det ikke er så længe siden, at det var helt normalt at drikke på arbejdspladsen.
05.10.2023: Lobescoves og glas på rad og række
Få stillet sulten efter lokale historier og fortællinger og forkæl dine smagsløg, når vi inviterer til fællesspisning og fortællinger på Restaurant Holmegaard. Vi samles om bordet i smukke historiske omgivelser, til et lækkert måltid med lobescoves med rugbrød, hjemmesyltede rødbeder og purløg, serveret af Restaurant Holmegaard. Nyd måltiden mens samlingsansvarlig Julie Kofoed, serverer fortællingen om museets imponerende glasreol, med mere end 42.000 stykker glas på rad og række.
02.11.2023: Flæskesteg og julens glas
Julestemningen sænker sig over Holmegaard Værk, når vi samles om et klassisk julemåltid akkompagneret af sprøde historier, når Restaurant Holmegaard serverer flæskesteg med brune og hvide kartofler, hjemmesyltet rødkål, asier og og flæskestegssovs alt imens museumsinspektør, Joachim Allouche, fortæller om julens glas. Hør blandt andet om nogle af Holmegaards produktioner af julepynt og julegaver. Fra en helt særlig snapse-julekalender til far, til julekugler og fusk i pauserne, hvor der blev blæst alt fra sutter til fugle og kander i alskens afskygninger.