Fortællinger og fællesspisning: Lobescoves og glas på rad og række

Lad dine sanser forføre af magiske fortællinger fra en svunden tid til til en bouqet af velduftende retter lavet af Restaurant Holmegaard, når Holmegaard Værk inviterer til fortællinger og fællespisning 1. torsdag i hver måned.

Dato: 05. oktober 2023

Tid: 17:00 - 19:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 145 kr.

Hvad er bedre end gode fortællinger og hyggeligt samvær i smuk symbiose med et velsmagende måltid mad? Ikke meget, hvis vi selv skal sige det.

Derfor inviterer Holmegaard Værk hver første torsdag i måneden til folkekøkken, fællesspisning og fortællinger.

Her disker Restaurant Holmegaard op med en omgang lækker husmandskost specielt lavet til dagens anledning og til en meget favorabel pris. Husmandskosten varierer fra gang til gang, og kan være alt fra stegt flæsk med kartofler og persillesovs til brændende kærlighed eller en omgang brandvarm gullasch - alt sammen lavet fra bunden og tilsmagt med kærlighed.

I løbet af aftenen byder vi desuden på en fortælling fra en af museets fageksperter, der tager et udvalgt emne med i posen og lader de historiske minder strømme frit.

Program og husmandskost kan ses længere nede på siden.

"Det er dejligt med den her mulighed for at møde nogle andre af de lokale"

- Gæster ved første udgave af 'Fortællinger og Fællesspisning', P.E. & S.K.N.

Praktisk info

Adresse: Restaurant Holmegaard, Glasværksvej 54, 4684 Holmegaard
Spisested: Restaurant Holmegaard
Dato: 02.02 // 02.03 // 13.04 // 11.05 // 07.09 // 05.10 // 02.11 - alle dage kl. 17-19
Pris online i forsalg: 145 kr.

16.00-17.00: Tjek ind og køb af drikkevarer
17.00: Maden serveres
17.00-19.00: Spisning inkl. sluttelig historiefortælling
19.00: Tak for i dag

Drikkevarer tilkøbes separat på aftenen.

Pladser sker efter først-til-mølle-princippet. Vi forsøger at tage hensyn til, at I sidder sammen med dem, I ankommer med.

10% rabat på entrébilletten

Vil du også besøge udstillingerne på Holmegaard Værk? Så giver vi 10% rabat på entrébilletten samme dag som fortællinger og fællesspisning foregår, hvis bare du viser din billet til vores museumsværter i receptionen.

Rabatten kan indløses inden for museets almindelige åbningstid den pågældende dag.

Program

02.02.2023: Forloren hare og Holmegaard Outdoor
Kom til folkekøkken, fællespisning og fortællinger, når Restaurant Holmegaard serverer forloren hare med tyttebær, kartofler og sauce med blåskimmel og Projektleder for Holmegaard Outdoor, Beate Godtfredsen fortæller om Holmegaard Værks nye spændende udendørs projekt, der skal formidle livet i- og omkring Holmegaard Mose. Med gemte og glemte fortællinger om mosen fra lokale stemmer, giver Beate en forsmag på Holmegaard Outdoor. 

02.03.2023: Kylling i karry og tiden i glasset 
Lad dine sanser forføre til velsmagende kylling i en cremet karrysauce - som køkkenchefen på Restaurant Holmegaard laver den - mens Museumsinspektør Joachim Allouche, fortæller om hvordan glassets design og udtryk, er en fortælling om tiden de er skabt i, når Holmegaard Værk inviterer til anden udgave af fællesspisning og fortællinger.

13.04.2023: Brændende kærlighed og glas på hjernen
De to foregående aftener med 'Fortællinger og fællesspisning' har begge været fulde af glade gæster og gode historier. Vi håber, at vi kan gøre kunsten efter til tredje udgave, hvor Restaurant Holmegaard serverer klassisk brændende kærlighed med rødbeder, og Museumsformidler og glassamler, Henrik Mors, fortæller om en verden af glas og en sammensmeltning af passion, historie og håndværk. 

11.05.2023: Kalv i frikassé og glasbyens hverdag og fester
Der er god stemning, lune historier og kalv i frikassé på menuen, når vi inviterer til forårets sidste fortællinger fællesspisning. Restaurant Holmegaard serverer kalv i frikassé med persillekartofler, alt imens museumsformidler og glasbarn, Yvonne Christensen, fortæller medrivende nostalgiske historier en tid med ild i ovnene, glasmar' kartofler og Ejners grønne rutebil. 

07.09.2023: Amagerkoteletter og et glas for meget
Ovenpå sommerferien samles vi igen i Restaurant Holmegaards historiske rammer, til fællespisning og fortællinger. Menuen står på Amager koteletter braiseret med kål og kartofler som køkkenchefen laver dem. Alt imens kan du nyde et godt glas, når museumsinspektør, Berit Christensen, fortæller om en tid med klirren af ølflasker i værkstedet. Bliv taget med igennem alkoholens Danmarkshistorie – fra mjøden i bronzealderens grave, over bondesamfundets hjemmebryg og de enevældige kongers enorme alkoholforbrug til vores egen tid, hvor det ikke er så længe siden, at det var helt normalt at drikke på arbejdspladsen.

05.10.2023: Lobescoves og glas på rad og række
Få stillet sulten efter lokale historier og fortællinger og forkæl dine smagsløg, når vi inviterer til fællesspisning og fortællinger på Restaurant Holmegaard. Vi samles om bordet i smukke historiske omgivelser, til et lækkert måltid med lobescoves med rugbrød, hjemmesyltede rødbeder og purløg, serveret af Restaurant Holmegaard. Nyd måltiden mens samlingsansvarlig Julie Kofoed, serverer fortællingen om museets imponerende glasreol, med mere end 42.000 stykker glas på rad og række. 

02.11.2023: Flæskesteg og julens glas 
Julestemningen sænker sig over Holmegaard Værk, når vi samles om et klassisk julemåltid akkompagneret af sprøde historier, når Restaurant Holmegaard serverer flæskesteg med brune og hvide kartofler, hjemmesyltet rødkål, asier og og flæskestegssovs alt imens museumsinspektør, Joachim Allouche, fortæller om julens glas. Hør blandt andet om nogle af Holmegaards produktioner af julepynt og julegaver. Fra en helt særlig snapse-julekalender til far, til julekugler og fusk i pauserne, hvor der blev blæst alt fra sutter til fugle og kander i alskens afskygninger.

Louise Hindsgavl - De udvalgte

På Holmegaard Værk kan du lige nu opleve en særudstilling ’De udvalgte’ i samarbejde med kunstner Louise Hindsgavl.

Gør dig klar til at træde ind i et fabulerende univers af formskabte fortællinger, når Holmegaard Værk i samarbejde med kunstner og keramiker, Louise Hindsgavl, præsenterer særudstillingen ’De udvalgte’.

Magiske oplevelser på museet

Er du klar til flere magiske oplevelser? Så kig videre i vores aktuelle kalender.

Dining week

Vil du med til Dining week på Restaurant Holmegaard? Hold dig opdateret på hvornår tilmeldingen åbner