Fortidsmindedag - Bøgesø Ødekirke

Interesserer du dig for danmarkshistorien? Så tag med ud på besøg på et vores mange, fantastiske fortidsminder, når Museum Sydøstdanmark tager historieinteresserede gæster med ødekirken ved Næstved

Dato: 23. april 2023

Tid: 14:00 - 15:00

Sted: Museum Sydøstdanmark

Pris: Gratis

De arkæologiske museer i Danmark og Slots- og Kulturstyrelsen afholder i slutningen af april årets ’Fortidsmindedag’. Formålet er at lokke danskerne ud i by og land for at øge kendskabet og interessen for danmarkshistorien via et besøg på et af vores mange, fantastiske fortidsminder.

Kom til foredrag ved Bøgesø Ødekirker og hør historien om kirkenedlæggelserne i Danmark generelt og om Bøgesø specifikt, om kirkens bygningshistorie, hvordan kirken så ud og blev brugt i middelalderen, med udgangspunkt i udgravningerne der er gjort her. 

I Danmark er der i dag godt 2300 kirker. Ca. 1800 af dem blev opført i middelalderen, og de udgør en unik gruppe af monumenter, der stadig er i brug den dag i dag trods deres 1000-750 år på bagen. De har undergået en del forandringer i løbet af middelalderen, i forbindelse med reformationen i 1536 og frem til i dag. Udover de stående kirker kendes et ret stort antal nedlagte kirker – ca 460 i alt. Bøgesø Kirke er en af disse og daværende Næstved Museum undersøgte ødekirken arkæologisk tilbage i 1998. Undersøgelsen kunne bl.a. påvise en anden indretning af kirkerummet i middelalderen end den vi kender i dag.

Alle er velkomne, og det er gratis at deltage. Tilmelding er ikke nødvendig, mød blot op til foredraget. 

Praktisk info

Mødested: Bøgesø Ødekirke, adgang til fods ad vej mellem Bøgesøvej 4 og 8. Adgangsvejen skiltet ude ved Bøgesøvej. Mødested ved Kirkeruinen.
Dato: 23. april
Parkering: Langs Bøgesøvej.
Tidspunkt: kl. 14-15
Pris: Gratis

Turen foregår til fods og gennemføres uanset vind og vejr, så længe dette vurderes forsvarligt. Medbring derfor tøj og sko til lejligheden.

Besøg Næstved Museum

Næstved Museum er oplevelser og historiefortælling for alle aldre - tag familien med og oplev middelalderbyens historiske udvikling.

Gå på opdagelse i Museum Sydøstdanmarks kalender

Kom tæt på lokalhistorien hos Næstved Museum