Fusing/Slumping Workshop

Fascineres du af glassets fortryllende verden? Så kom til workshop i museets kreative værksted og prøv kræfter af med materialet.

Dato: 10. marts 2022

Tid: 16:00 - 20:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 495 - 550 kr.

Med udgangspunkt i det kulørte planglas (bulleye) vil du lære de grundlæggende teknikker som udskæring, opbygning, dekoration, smeltning (fusing) og formning (slumping) af glas i planovn. Efter en teoretisk introduktion til glasset og en grundig gennemgang af værktøjerne samt de grundlæggende arbejdsprocesser, får du fri mulighed for at omdanne din idé til virkelighed under kyndig vejledning.

Du lærer at skære, slibe og sammensætte glas i smukke farver og flotte mønstre, og gennem arbejdet med dit personlige projekt opdager du de mange muligheder, materialet rummer.

"Rigtig dejlig oplevelse. Skønne rammer og interessant indhold. "

- R. Michaelsen

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard, Fensmark
Mødested: Glasatelieret
Dato og tid: 10. marts 2022, 16:00 - 20:00
Almindelig billetpris: 550 kr.
Næstved Museumsforening billetpris: 525 kr.
Årskortholder billetpris: 495 kr.

Prisen inkluderer materialer til ét glasfad i planglasteknik samt to brændinger i glasovn – en første brænding (fusing), hvor dekorationen fæstnes, og en anden brænding (slumping), hvor fadet formes. Prisen inkluderer også forudgående entré til museet på samme dag som workshoppen.

Der kræves inden forkundskaber for at kunne deltage. 

Minimumsalder for deltagelse er 15 år.

Undervejs til workshoppen vil der være en pause. Her kan du medbringe din egen madpakke, eller du kan besøge Café Kähler til en velsmurt sandwich.

Bemærk, en brænding varer cirka 24 timer inkl. afkøling, og dit glasfad skal igennem to brændinger. Du kan derfor ikke få det med hjem samme dag, som det er fremstillet. Værkerne kan hentes efter ca. en uge på Holmegaard Værk.

Der er et begrænset antal billetter til salg til alle arrangementet. Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber dine billetter i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Kreative workshops på Værket

Med udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger og særlige temaer slår Holmegaard Værk dørene op for en lang række spændende workshops og inviterer dig ind i en sanselig verden af kreative aktiviteter og dialog med skabelsesprocessen og den æstetiske kvalitet i centrum.