I hænderne på Hebsgaard: Månedens særomvisning

Kom helt tæt på manden bag de mange fantastiske glasværket i Hebsgaard-hallen når glasmester, Per Steen Hebsgaard, giver en guidet tur rundt i sine vidunderlige kunstværker.

Dato: 13. maj 2023

Tid: 11:00 - 12:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 50 kr. + alm. museumsentré

Kom med en tur i glasmesterens værksted, når Holmegaard Værk tilbyder en unik og fortryllende tur med manden bag de mange fantastiske værker i museets ikoniske Hebsgaard-hal, Per Steen Hebsgaard.

Undervejs på rundvisningen kommer på en mental tur i Per Steen Hebsgaards fabelagtige værksted, når han øser ud af sin fantastiske viden om glasmaterialets muligheder og begrænsninger. Du vil desuden få en introduktion til udvalgte værker samt høre mere om processen i tilblivelsen af et glasværk – fra kunstnerisk idé til produktion.

Per Steen Hebsgaard er udannet glarmester med bronzemedalje (1967), har opnået kunsthåndværker-prøvens sølvmedalje (1975), tilkendt Thorvald Bindesbøll-medaljen (2009) og er gæsteprofessor på Stockholms Kunsthøjskole samt på Københavns Kunstakademi. Han er desuden udnævnt til ridder af Dannebrogsordenen i 2019.

Månedens særomvisning 
Tag på en historisk god rejse hver måned, når museets dygtige fageksperter tager dig på omvisning tilbage i historien. Fra kunstnere der udstiller, over livet i glasbyen, mosens magi og en helt særlig tur efter mørkets frembrud - og meget mere.

Køb et årskort og spar op til 150 kr.

Med et årskort til Museum Sydøstdanmark koster det kun 50 kr. at deltage i vores særsomvisninger - du sparer altså den almindelige entrébillet. Årskortet giver desuden ubegrænset adgang til alle vores museer, rabat i butik, restaurant, café og meget mere. Læs om alle fordelene ved et årskort her.

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard
Mødested: Foran sofaen i foyeren
Dato: 13. maj 2023
Tidspunkt: 11.00 - 12.00
Pris: 50 kr. + alm. museumsentré (kan købes i forsalg eller i døren på dagen)

Museumsentréen kan anvendes hele dagen på Holmegaard Værk inden for museets almindelige åbningstid.

Der er et begrænset antal pladser til omvisningen. Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber dine billetter i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

"Historien bliver simpelthen fuldstændig nærværende, når museets fantastiske eksperter vikler dig ind i deres magiske fortæller-univers"

- Event Manager, Kristoffer Rosner Rydahl

Program for omvisninger

25.02.2023: Louise Hindsgavl 
Kom på en helt særlig rundvisning i Holmegaard Værks aktuelle særudstilling 'De udvalgte' sammen med Louise Hindsgavl, kunstneren bag de spektakulære kunstværker. Hør mere om inspirationen bag det fabulerende univers og bliv introduceret til produktionen af værkerne. 

25.03.2023: Kählers Kvinder 
I anledning af kvindernes kampdag i marts, sætter vi fokus på historien om Kählers kvinder på månedens særomvisning. Koner, døtre, søstre - og malerdamer. Kom og hør om kvinderne, som også var en del af historien om Kählers Keramiske Fabrik, når museumsinspektør, Berit Christensen, tager os med på en tidsrejse og kaster lys på kvindernes historie.

22.04.2023: På tur på glasværket
Kom på en mageløs tur rundt på Holmegaard Værk og bliv fortryllet af 200-års magiske glasfortællinger, når du under kyndig vejledning af museumsformidler og glasentusiast, Henrik Mors, bliver ledt igennem museets fantastiske udstillingsbygning.

13.05.2023: I hænderne på Hebsgaard
Kom helt tæt på manden bag de mange fantastiske glasværker i Hebsgaard-hallen, når glasmester, Per Steen Hebsgaard, giver en guidet tur rundt i sine vidunderlige kunstværker.

24.06.2023: Livet i glasbyen
Tag på en vandring i den forunderlige og idylliske glasby, der som en blød rand omkranser Holmegaard Værk. Her vil du sammen med museumsinspektør, Joachim Allouche, høre mere om livet som glasarbejder og se nogle af de mange gamle boliger, som stadig står den dag i dag.

22.07.2023: Et glasbarns fortællinger
Tag på en rejse tilbage til en svunden tid i erindringernes paradis, når glasbarn, Yvonne Christensen, tager dig på tur i den gamle glasby, hvor hun voksede op som barn. Her vil du høre om livet som glasbarn, de gamle huse og få forunderlige anekdoter fra et liv med glasset som nabo.

19.08.2023: Mosens magi
Kun et stenkast fra Holmegaard Værk ligger Holmegaard Mose. Kom med en tur i tidsmaskinen, når arkæolog, kulturarvschef og vicedirektør på Museum Sydøstdanmark, Kristoffer Buck Pedersen, fortæller om mosens magi. Kristoffer vil fortælle om udgravningerne i mosen og hvordan udgravningerne viser at man har brugt magi til at kommunikere med mosens ånder i jægerstenalderen. 

23.09.2023: De kongelige glas
Til denne omvisning kommer du helt tæt glassene som kongefamilien har modtaget igennem tiden, når vi sammen med museumsinspektør, Joachim Allouche, stiller skarpt på de kongelige glas. 

21.10.2023: Værkets rædsler
Kom med på en aftenrundvisning på Holmegaard Værk og hør fortællingerne om de  uforklarlige og uhyggelige ting, der finder sted, når mørket falder på. Undervejs besøger vi museets kolde værksted og mørke kælder. Vi tager på tur i de store mørke udstillinger i skumringstimen, og vi dykker ned i de mange skumle historier fra en svunden tid på Holmegaard Værk. 

Omvisningen er rettet til voksne og modne sjæle, med smag for gode spøgelseshistorier og en nysgerrighed på en dunkel fortid. 

25.11.2023: Kählers kunstnere
Kom og hør om de store, skæve, skønne og excentriske personligheder som var med til at gøre Kählers Keramiske Fabrik i Næstved verdensberømt. Hør mere Kählers samarbejder med nogle af Danmarks største kunstnere, som hver især satte deres præg på fabrikken, når museumsinspektør, Berit Christensen, folder Kählers succes ud med de mange spændende kunstneriske samarbejder. 

Besøg Holmegaard Værk i sommerferien

Oplev glaspustere puste nyt liv i gamle glastraditioner, kreative værksteder hele sommerferien, 42.000 stykker Holmegaard-glas, 6.000 stykker Kähler-keramik, glaskunst i verdensklasse og meget mere.

Hvad skal du til mors dag?

Inviter til et par hyggelige timer på Holmegaard Værk i vores kreative værksteder, hvor vi arbejder med keramik og skaber vores egne kunsthåndværker

Restaurant Holmegaard

Er du sulten efter mere? Planlæg frokosten på Restaurant Holmegaard og få endnu en sanselig oplevelse. Her byder vi hele familien på frokost i en verden af smørrebrødsretter.