Kreativ med Kähler: Keramikværksted // 09.12

Kom og før keramik-traditionen videre i vores hyggelige, kreative keramikværksted og skab dit helt eget stykke keramikhistorie. Lad dig inspirere i udstillingen og prøv herefter kræfter med malerkunsten og glaseringsteknikker.

Dato: 09. december 2023

Tid: 10:30 - 13:30

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 195 kr.

Kähler-værkstedet var samlingspunkt for mange af Danmarks største kunstnere - et rent kunstner kollektiv af kreative sjæle. Mange af dem satte sig dog ikke selv ved drejeskiven  - nej de stod i stedet for den kunstneriske dekoration med glasur godt hjulpet på vej af de uundværlige teknikker, som malerdamerne mestrede. 

På dette kursus kan du gøre mesterene keramikkunsten efter, når vi inviterer til kreativ keramikcafé i museets keramiske atelier.

Med et særligt udvalgt sortiment af keramiske genstande - varierende fra fade til skåle, kander, kopper m.m. - og en farvepalette, der spiller ind i Kähler værkstedets ånd, åbner museets keramikatelier op for en hyggelig oplevelse, hvor traditoner og nye teknikker præsenteres. Kähler er forbundet med en arv af fantastiske glasurer, fantasifulde designs og finurlige motiver - vil du gøre dem kunsten efter og lade glasuren vække keramikken til live som en ægte malerdame?

Så mød op, sving penslen og lad fantasien og sanserne råde, når du under kyndig vejledning af museets dygtige personale, slipper kreativiteten løs.

... Og skulle du alligevel mangle lidt inspiration undervejs, er der rig mulighed for at give kreativiteten et kærligt skub ved Designernes Bord og i Kähler-samlingen, hvor tusinde af Kählervaser, -krukker, -fade og -kander står udstillet.

Kom alene, sammen med veninderne, kæresten, eller lad generationerne mødes om en hyggelig aktivitet – alle er velkomne.

 

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard, Fensmark
Mødested: Keramikatelieret
Dato og tid: 14.05 // 07.10 // 09.12 - alle dage kl. 10:30 - 13:30
Pris: 195 kr. for en kop, inkl. museumsentré

Prisen på 195 kr. inkluderer en kop til keramikmaling (og til at tage med hjem, når denne er brændt) samt museumsentré til Holmegaard Værk hele dagen (normalpris, 150 kr.). Ønsker du at opgradere din kop til et fad, en vase, en kande eller andet, kan dette klares i værkstedet for et beskedent beløb. Ønsker du at dekorere flere genstande under dit besøg, tilkøbes disse ligeledes i værkstedet.

Børn u/16 år kan kun deltage i følgeskab med en voksen.

Det er ikke et krav, at du ankommer klokken 10.30 - du kan komme som det passer i din planlægning. Seneste ankomsttid til keramikatelieret er dog kl. 12.00, så vi er sikre på, at du kan nå at færdiggøre din kreation, inden vi lukker.

Bemærk, når din dekoration er færdig, overlader du dit nymalede værk til værkstedspersonalet. Vi færdigglaserer med en transparent glasur og brænder herefter dit værk. Efter en uge kan du komme ned på museet og hente dit færdige værk.

Der er et begrænset antal pladser i keramikatelieret. Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber dine billetter i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Kähler samlingen

Fliser, vaser, krukker, brugsgenstande, relieffer, alt hvad man kan lave i ler, blev produceret på pottemageriet, der efterhånden voksede sig større. På Holmegaard Værk har vi gjort plads til Museum Sydøstdanmarks samling af Kähler-keramik, der rummer flere end 6.000 keramiske genstande og fortsat udvides. Dem får I for første gang lov til at se samlet.

Flere arrangementer

Er du klar til flere magiske oplevelser? Så kig videre i vores aktuelle kalender.

Restaurant Holmegaard

Vi anbefaler at stille sulten på museets Restaurant Holmegaard inden eller efter keramikcaféen. Restauranten har åbent dagligt kl. 11-16.30.