Hver februar måned i 1960’erne går glasværkets børn gennem gaderne i Fensmark og ned til glasværket. De er alle iført nogle højst usædvanlige masker, der er karikaturer af alt fra Søren Kierkegaard til Pippi Langstrømpe. Efterkommerne til de tyske glasarbejdere synes, der skal holdes liv i den sydtyske karnevals-tradition, og det kan jo passende kombineres med den danske fastelavn.
Lørdag den 19. februar puster vi nyt liv i glasbørnenes gamle traditioner og slår dørene op til en hyggelig workshop i museets kreative værksted, hvor hver deltager selv dekorerer sin egen finurlige maske.
Workshoppen er arrangeret i samarbejde med Talentskolen, der har udforsket historien, udfordret kreativiteten og udviklet et unikt maskekoncept med dette års tema for de genopståede traditioner. Og hvad du måske ikke vidste var, at der i meget gamle dage boede en glasdrage i Holmegaard. Dragen var glad for at hjælpe og var god mod byens familier, og fordi den var lavet af glas, fandt man på at lave et glaspusteri, hvor dragen kunne hjælpe med at holde ilden i gang. Den dag i dag flyver dragen stadig rundt i området og hjælper med at holde gang i ilden, men den er begyndt at blive lidt trist, fordi den savner at se andre glasdrager. Derfor skal vi bruge jeres hjælp til at fylde Holmegaard Værk med glasdrager i form af fantasifulde, farverige masker.
Få hele historien til workshoppen - og tilbring en hyggelig dag sammen i museets kreative værksted.