Maskeworkshop

Kom til maskeworkshop på Holmegaard Værk, når museet i samarbejde med Talentskolen puster nyt liv i glasbørnenes gamle fastelavnstraditioner.

Dato: 19. februar 2022

Tid: 11:00 - 15:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 25 - 50 kr.

Hver februar måned i 1960’erne går glasværkets børn gennem gaderne i Fensmark og ned til glasværket. De er alle iført nogle højst usædvanlige masker, der er karikaturer af alt fra Søren Kierkegaard til Pippi Langstrømpe. Efterkommerne til de tyske glasarbejdere synes, der skal holdes liv i den sydtyske karnevals-tradition, og det kan jo passende kombineres med den danske fastelavn.

Lørdag den 19. februar puster vi nyt liv i glasbørnenes gamle traditioner og slår dørene op til en hyggelig workshop i museets kreative værksted, hvor hver deltager selv dekorerer sin egen finurlige maske.

Workshoppen er arrangeret i samarbejde med Talentskolen, der har udforsket historien, udfordret kreativiteten og udviklet et unikt maskekoncept med dette års tema for de genopståede traditioner. Og hvad du måske ikke vidste var, at der i meget gamle dage boede en glasdrage i Holmegaard. Dragen var glad for at hjælpe og var god mod byens familier, og fordi den var lavet af glas, fandt man på at lave et glaspusteri, hvor dragen kunne hjælpe med at holde ilden i gang. Den dag i dag flyver dragen stadig rundt i området og hjælper med at holde gang i ilden, men den er begyndt at blive lidt trist, fordi den savner at se andre glasdrager. Derfor skal vi bruge jeres hjælp til at fylde Holmegaard Værk med glasdrager i form af fantasifulde, farverige masker.

Få hele historien til workshoppen - og tilbring en hyggelig dag sammen i museets kreative værksted.

Gratis adgang for børn

Alle kan deltage på maskeworkshoppen, og det koster kun 25 - 50 kr. pr. maske ud over den almindelige museumsentré for de voksne.
Børn og unge under 18 år kommer gratis ind på museet i følge med voksne.

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard, Fensmark
Mødested: Keramikatelieret
Dato og tid: 19. februar 2022, 11:00 - 15:00
Pris: 25 - 50 kr. pr. maske

Prisen dækker over, at hver deltager får et work-kit udleveret og inkluderer, at han/hun får sin egen maske med hjem efter workshoppen. Der betales i værkstedet på dagen.

Børn kan kun deltage i følgeskab med en voksen.

Bemærk, at maskeworkshoppen er et åbent værksted, hvor man som deltager frit kan komme og gå. Vi garanterer ikke, at der er ledige pladser på alle tidspunkter, men til gengæld garanterer vi, at museet byder på masser af stemningsmættede stunder for hele familien til at få en eventuel ventetid til at gå med.

Holmegaard Værk

Vi glæder os til at byde jer inden for i varmen til en hyggelig workshop på Værket.

Alle kan deltage, og det koster kun 25 - 50 kr. pr. maske ud over den almindelige museumsentré for de voksne. Børn og unge under 18 år kommer gratis ind på museet i følge med voksne.

Kalender

Er du klar til flere magiske oplevelser? Så kig videre i vores aktuelle kalender.

Restaurant Holmegaard

Er du sulten på mere, anbefaler vi at nyde frokosten på Restaurant Holmegaard, der ligger blot et stenkast fra museet.