Natur & Tekstur Workshop

Kom med i vores kreative værksted og lær hvordan du med afsæt i naturen skaber dit eget smukke værk i en skøn proces med aftryk, formopbygning og støbning i gips.

Dato: 03. september 2022

Tid: 10:15 - 13:15

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 100 - 150 kr.

Under workshoppen vandrer vi en tur ud i mosen og finder plantematerialer til at skabe vores egne, helt unikke værker. Med naturen som afsæt – som Hammershøi og Reistrup – stiller vi skarpt på tekstur og form; vi skal nemlig lære at se med fingrene frem for øjnene og arbejde med naturens mange overflader. Der er smukke blomster, krogede grene og meget mere. Vi inddrager naturens blomster; det er nemlig ikke blot blomsternes mange farver, der gør dem smukke!

Tilbage i værkstedet er der både plads til legen, eksperimentet og muligheden for fordybelse. Det vigtigste her er processen, at give rum til de kreative impulser og det at skabe noget og lære – både om udstillingen, vores egne evner og naturen omkring os.

Husk, det skal være sjovt at være på museum!

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard, Fensmark
Mødested: Sofaen ved Foyeren
Dato og tid: 03. september 2022, 10:15 - 13:15
Almindelig billetpris: 150 kr.
Næstved Museumsforening billetpris: 125 kr.
Årskortholder billetpris: 100 kr.

Prisen inkluderer et personligt værk til at tage med hjem samt efterfølgende entré til museet på samme dag som workshoppen.

Minimumsalderen for deltagelse er 7 år.

Børn kan kun deltage i følgeskab med en voksen. Det forventes, at den voksne ledsager deltager aktivt i både eget og barnets projekt.

Vi er aktive i værkstedet, hvor vi blander gips og arbejder med ler. Hav derfor praktisk tøj på, der gerne må udsættes for værkstedsaktiviteter. Workshoppen indeholder også en tur ud i mosen til indsamling af plantemateriale - tænk derfor også udendørsbeklædning.

Undervejs vil der være en pause, hvor gipsen skal tørre – denne bruges på lidt oprydning og en medbragt madpakke eller køb af mad og drikke i Café Kähler.

Jeres værker skal fragtes hjem efter workshoppen, medbring derfor gerne kasser eller lignende. Bemærk, værkerne er lidt skrøbelige i 48 timer før gennemhærdning.

Kreative workshops på Værket

Med udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger og særlige temaer slår Holmegaard Værk dørene op for en lang række spændende workshops og inviterer dig ind i en sanselig verden af kreative aktiviteter og dialog med skabelsesprocessen og den æstetiske kvalitet i centrum.

Flere arrangementer

Er du klar til flere magiske oplevelser? Så kig videre i vores aktuelle kalender.

Restaurant Holmegaard

Vi anbefaler at nyde frokosten, et stykke smukt anrettet smørrebrød, på museets Restaurant Holmegaard efter workshoppen.