Påskeferie på Holmegaard

Der er historisk hyggelige aktiviteter for alle sanser og for alle aldre på Holmegaard Værk i hele påskeferien. Børn under 18 år kommer gratis ind, når I besøger museet.

Dato: 23. marts - 01. april 2024

Tid: 10:00 - 17:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: Alm. entré - gratis entré for børn

Påskeferie på Holmegaard Værk

Påskeferien på Holmegaard Værk byder på massevis af spændende aktiviteter og arrangementer for hele familien.

Bliv glaspuster for en dag, få støbt din hånd i glas, tag på spændende skattejagt, oplev glaspusterne arbejde, design og sandblæs dine egne glas, eller jagt tidsrejsende stenalderdyr i Holmegaard Mose.

Børn under 18 år har gratis adgang til Holmegaard Værk hele påskeferien.

Se det fulde program på siden.

Praktisk info

Sted: Holmegaard Værk
Adresse: Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard
Dato & tidspunkt: 23. marts - 01. april 2024, 10.00 - 17.00 alle dage
Pris: Alm. entré - gratis entré for børn*

*Bemærk, at udvalgte aktiviteter koster penge.

Blæs dit eget glas

Gør glaspusterne kunsten efter og skab dine egne mesterværker i glas, når vi inviterer besøgende til at designe og blæse deres egne drikkeglas.

Under kyndig vejledning af museets dygtige glaspustere vil du give dig i kast med det ældgamle og noble håndværk, når du former og forvandler det brandvarme flydende materiale til et drikkeglas efter eget ønske.

Praktisk info
Sted: Glasværkstedet
Dato: 23. marts - 01. april 2024
Varighed: 15 min. pr. session (bemærk, at det kun er muligt at bestille 1 billet pr. timeslot)
Pris: 350 kr. pr. person inkl. forsendelse

Det er både muligt at booke tid på forhånd eller ved ankomst. Vi anbefaler, at du booker på forhånd, da vi ikke kan garantere, at vi har ledige tider på dagen.

Når du har blæst dit drikkeglas, skal dette afspændes i vores ovn i cirka 12 timer. Det er derfor ikke muligt at tage glassene med hjem med det samme. I stedet vil disse efterfølgende blive sendt til den oplyste adresse (oplyses, når billetten købes i "adresse-feltet"). Forventet leveringstid er 7-10 dage.

Minimumsalder: 10 år. Er du under 10 år, er det muligt at få støbt din hånd i glas i stedet for (se beskrivelse nedenfor).

Få støbt din hånd i glas

Forestil dig at kunne bevare et øjeblik for evigt som et fysisk kunstværk. Det kan du alle dage i påskeferien, når vores glaspustere står klar til at støbe din hånd i glas.

Resultatet er en skulptur fyldt med unikke detaljer og træk fra et øjeblik i livet.

Praktisk info
Sted: Glasværkstedet
Dato: 23. marts - 01. april 2024
Varighed: 15 min. pr. session (bemærk, at det kun er muligt at bestille 1 billet pr. timeslot)
Pris: 350 kr. pr. person inkl. forsendelse

Det er både muligt at booke tid på forhånd eller ved ankomst. Vi anbefaler, at du booker på forhånd, da vi ikke kan garantere, at vi har ledige tider på dagen.

Når du har fået støbt din hånd, skal dette afspændes i vores ovn i cirka 12 timer. Det er derfor ikke muligt at tage hånden med hjem med det samme. I stedet vil denne efterfølgende blive sendt til den oplyste adresse (oplyses, når billetten købes i "adresse-feltet"). Forventet leveringstid er 7-10 dage.

Minimumsalder: 4 år.

Skattejagt på museet

Gå på jagt efter skjulte påskeskatte i en verden af glas og keramik.

På din tur rundt igennem museets mange udstillinger kommer du blandt andet forbi den enorme gamle ovn, små Lotus-stager, kulørte vaser og glas, der er konger værdige.

... Og kigger du rigtigt godt efter, kan du finde, hvad du mangler for at løse rebussen, som indløses til en lille præmie i museets reception.

Praktisk info
Sted: Hele museet
Dato: 23. marts - 01. april 2024
Tidspunkt: Alle dage mellem kl. 10.00 - 17.00
Pris: Gratis

Design dine egne glas

I Glasatelieret kan du blive designer for en dag og udsmykke glas med smukke motiver.

Arbejd med skabeloner, som tager udgangspunkt i prøvesamlingens mange motiver og Holmegaard Moses rige dyre- og planteliv, eller skab dine helt egne unikke designs.

Vores dygtige værter står klar til at hjælpe med at få materialerne til at makke ret og vise dig de sandblæsnings- og graveringsmaskiner, som også bruges ude i glasindustrien.

Praktisk info
Sted: Glasatelieret 
Dato: 23. marts - 01. april 2024
Tidspunkt: Alle dage mellem kl. 11.00-15.30

Du får dit værk med hjem med det samme.

Prisen varierer alt afhængig af, hvad du vælger at arbejde med. Pris fra 65 kr.

Jagt tidsrejsende stenalderdyr

Godt du kom, jæger - vi har brug for din hjælp! Onde kræfter er løs i mosen.

Vi har observeret seks forskellige dyr, der er vendt tilbage fra stenalderen. De er blevet gale af tidsrejsen, og de angriber alt og alle. Freden i mosen er brudt. Gør dig klar til at bekæmpe ondskaben. Men pas på! Dyrene er snu, og ligger på lur overalt og angriber, når du mindst venter det.

Uanset hvor dyrene gemmer sig, så må du opspore dem og sende dem tilbage til stenalderen. Men dyrene vil gøre alt, hvad de kan, for at spolere dit udstyr og undgå at blive fanget.

Lykkes det for dem, er både mose og mennesker i stor fare! Vi stoler på dig!

Om spillet

'Beast Hunt' er et interaktivt spil, der foregår i Holmegaard Mose, og benytter sig af en yderst avanceret GPS-teknologi til at transportere dig ind i en digital verden fyldt med tidsrejsende stenalderdyr.

Spillet er en del af Holmegaard Outdoor, og kan downloades til både iPhone og Android. Du downloader 'Beast Hunt' ved at scanne QR-koden og downloade appen ved ankomst til Holmegaard Værk.

For at få den fulde spiloplevelse, anbefaler vi, at du medbringer hovedtelefoner.

Læs mere om Holmegaard Outdoor

Mærk varmen i glasværkstedet

Alle dage i påskeferien kan du blive blæst bagover af Holmegaard Værks dygtige glaspustere, når de står klar til at give dig et glasshow i verdensklasse.

Mærk varmen fra ovnene og oplev, hvordan det brandvarme flydende materiale former og forvandler sig til smukke champagneglas, unikke vaser eller forunderlige glasskulpturer.

Praktisk info
Sted: Glasværkstedet
Dato: 23. marts - 01. april 2024
Tidspunkt: 10.00 - 16.00

Glaspusterne holder pause mellem 12.00 og 13.00.

Læs mere om glasværkstedet