Særomvisning på Rønnebæksholm: Eksklusivt for årskortholdere

Tag med på en malerisk og poetisk rejse til Rønnebæksholm og få en introduktion til og særomvisning i udstillingen 'Lá. Læ. Likkja. Magna' af Jessie Kleemann til dette eksklusive arrangement for årskortholdere.

Dato: 10. oktober 2023

Tid: 15:00 - 17:00

Sted: Museum Sydøstdanmark

Pris: Gratis for årskortholdere

Billedkunstner og forfatter Jessie Kleemann er født og opvokset i Grønland men bosat i Danmark i dag. Kroppen er central i Jessie Kleemanns praksis, hvor hun både bearbejder det koloniale forhold mellem Danmark og Grønland, men også den smerte og den historie, kroppen bærer med sig.

Til dette eksklusive arrangement for årskortholdere får du en introduktion til Rønnebæksholm og en introduktion til samt særomvisning i udstillingen Lá. Læ. Likkja. Magna. Rønnebæksholms leder Lotte Juul Petersen og kurator Vibeke Kelding Hansen vil være til stede til arrangementet.

Titlen Lá. Læ. Likkja. Magna er norrøne ord og betyder lå, gift, lig, trolddom og med disse ord tager Jessie Kleemann fat på forholdet mellem natur og menneske i store malerier og i poesi, hvor kroppen og kroppens bevægelser er centrale. Kleemann arbejder med den dødelige krops forhold til den overvældende, altomsluttende og dog skrøbelige grønlandske natur og naturressourcerne, der gemmer sig under isen og klipperne såsom uran og debatten om for eksempel Kvanefjeldet i Sydgrønland. Kampen om naturressourcerne har været centralt i de forskellige bosættelser i Grønland samt i selve den danske kolonisering af Grønland.

Samtidig med udstillingen på SMK viser Rønnebæksholm en soloudstilling med omdrejningspunkt i Jessie Kleemanns maleriske og poetiske praksis. Tilsammen giver de to udstillinger med hver deres fokus et nuanceret billede af Kleemanns værk. På tværs af digtning, video, performancekunst, maleri og skulpturelt materiale, handler Kleemanns værker overordnet om arktisk smerte, den koloniseredes erfaring samt Grønlands geopolitiske situation og klimaforandring. Kleemann rykker ved vores tanker om, hvordan vi kan forholde os i fællesskab og forhåbentlig tage ansvar for fortiden i nutid, og dermed fremtid.

Køb et årskort og kom med til Rønnebæksholm

Med et årskort til Museum Sydøstdanmark har du mulighed for at deltage i denne eksklusive særomvisning på Rønnebæksholm. Årskortet giver desuden ubegrænset adgang til alle vores museer, rabat i butikker, restaurant, café og meget mere. Læs om alle fordelene ved et årskort her.

Lá. Læ. Likkja. Magna. Jessie Kleemann. Foto: Malle Madsen (detalje).

Lá. Læ. Likkja. Magna. Jessie Kleemann. Foto: Malle Madsen (detalje).

Praktisk info

Adresse: Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved
Mødested: Kunsthal Rønnebæksholm, i Herskabsstalden og Kunsthallen
Dato: 10. oktober 2023
Tidspunkt: 15.00 - 17.00
Pris: 0 kr. for årskortholdere

Parkering for dårlig gående finder sted ved Herskabsstalden og Hovedbygningen. Parkering ellers finder man ved siden af Billedskolen.

Arrangementet er eksklusivt for Museum Sydøstdanmarks årskortholdere. Der skal kunne fremvises årskort i indgangen.

Der er et begrænset antal pladser til arrangementet.

Besøg Holmegaard Værk

Oplev glaspustere puste nyt liv i gamle glastraditioner, 42.000 stykker Holmegaard-glas, 6.000 stykker Kähler-keramik, glaskunst i verdensklasse og meget mere.

Flere oplevelser

Tag et kig videre i vores aktuelle kalender og gør dig klar til endnu en historisk god oplevelse.

Restaurant Holmegaard

Er du sulten efter mere? Planlæg frokosten på Restaurant Holmegaard og få endnu en sanselig oplevelse. Her byder vi hele familien på frokost i en verden af smørrebrødsretter.