Sommer på Holmegaard

Der er historisk hyggelige aktiviteter for alle sanser og for alle aldre på Holmegaard Værk i hele sommerferien. Børn under 18 år kommer gratis ind, når I besøger museet.

Dato: 29. juni - 11. august 2024

Tid: 10:00 - 17:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: Alm. entré - gratis entré for børn

Sommer på Holmegaard Værk

Sommerferien på Holmegaard Værk byder på massevis af spændende aktiviteter og arrangementer for hele familien.

Få støbt din hånd eller pust dit sommerglas, tag på spændende skattejagt på museet, oplev glasshows hver weekend, design og sandblæs dine egne glas i sommertema, jagt tidsrejsende stenalderdyr i Holmegaard Mose og meget, meget mere.

Børn under 18 år har gratis adgang til Holmegaard Værk hele sommerferien.

Se det fulde program på siden.

Praktisk info

Sted: Holmegaard Værk
Adresse: Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard
Dato & tidspunkt: 29. juni - 11. august 2024, 10.00 - 17.00 alle dage
Pris: Alm. entré - gratis entré for børn*

*Bemærk, at udvalgte aktiviteter koster penge.

Pust dit eget sommerglas

Gør glaspusterne kunsten efter og pust din egen unikke sommerglaskugle.

Under kyndig vejledning af museets dygtige glaspustere vil du give dig i kast med det ældgamle og noble håndværk, når du former og forvandler det brandvarme flydende materiale til en sommerglaskugle i en farve efter eget ønske.

Praktisk info
Sted: Glasværkstedet
Dato: 01. juli - 09. august 2024 (kun mandag - fredag)
Varighed: 15 min. pr. session (bemærk, at det kun er muligt at bestille 1 billet pr. timeslot)
Pris: 350 kr. pr. person inkl. forsendelse

Det er både muligt at booke tid på forhånd eller ved ankomst. Vi anbefaler, at du booker på forhånd, da vi ikke kan garantere, at vi har ledige tider på dagen.

Når du har blæst dit glas, skal dette afspændes i vores ovn i cirka 12 timer. Det er derfor ikke muligt at tage glassene med hjem med det samme. I stedet vil disse efterfølgende blive sendt til den oplyste adresse (oplyses, når billetten købes i "adresse-feltet"). Forventet leveringstid er 7-10 dage.

Minimumsalder: 10 år. Er du under 10 år, er det muligt at få støbt din hånd i glas i stedet for (se beskrivelse nedenfor).

Få støbt din hånd i glas

Forestil dig at kunne bevare et øjeblik for evigt som et fysisk kunstværk. Det kan du alle dage i sommerferien, når vores glaspustere står klar til at støbe din hånd i glas.

Resultatet er en skulptur fyldt med unikke detaljer og træk fra et øjeblik i livet.

Praktisk info
Sted: Glasværkstedet
Dato: 01. juli - 09. august 2024 (kun mandag - fredag)
Varighed: 15 min. pr. session (bemærk, at det kun er muligt at bestille 1 billet pr. timeslot)
Pris: 350 kr. pr. person inkl. forsendelse

Det er både muligt at booke tid på forhånd eller ved ankomst. Vi anbefaler, at du booker på forhånd, da vi ikke kan garantere, at vi har ledige tider på dagen.

Når du har fået støbt din hånd, skal dette afspændes i vores ovn i cirka 12 timer. Det er derfor ikke muligt at tage hånden med hjem med det samme. I stedet vil denne efterfølgende blive sendt til den oplyste adresse (oplyses, når billetten købes i "adresse-feltet"). Forventet leveringstid er 7-10 dage.

Minimumsalder: 4 år.

Sommerjagt på museet

Gå på jagt efter skjulte sommerskatte i en verden af glas og keramik.

På din tur rundt igennem museets mange udstillinger kommer du blandt andet forbi den enorme gamle ovn, små Lotus-stager, kulørte vaser og glas, der er konger værdige.

... Og kigger du rigtigt godt efter, kan du finde, hvad du mangler for at løse rebussen, som indløses til en lille præmie i museets reception.

Praktisk info
Sted: Hele museet
Dato: 29. juni - 11. august 2024
Tidspunkt: Alle dage mellem kl. 10.00 - 17.00
Pris: Gratis

Design dine egne glas til sommeren

I Glasatelieret kan du blive designer for en dag og udsmykke glas med smukke sommermotiver.

Arbejd med skabeloner, som tager udgangspunkt i forskellige sommertematikker, eller skab dine helt egne unikke designs på egen hånd.

Vores dygtige værter står klar til at hjælpe med at få materialerne til at makke ret og vise dig de sandblæsnings- og graveringsmaskiner, som også bruges ude i glasindustrien.

Praktisk info
Sted: Glasatelieret 
Dato: 29. juni - 11. august 2024
Tidspunkt: Alle dage mellem kl. 11.00-15.30

Du får dit værk med hjem med det samme.

Prisen varierer alt afhængig af, hvad du vælger at arbejde med. Pris fra 65 kr.

Glasshows alle weekender i sommerferien

Alle weekender i sommerferien kan du blive blæst bagover af Holmegaard Værks dygtige glaspustere, når de står klar til at give dig et glasshow i verdensklasse.

Mærk varmen fra ovnene og oplev, hvordan det brandvarme flydende materiale former og forvandler sig til smukke champagneglas, unikke vaser eller forunderlige glasskulpturer.

Vi har hele sommeren invitereret en række dygtige gæstekunstnere forbi til at give shows af ekstraordinær karakter.

Praktisk info
Sted: Glasværkstedet
Dato: Lørdag + søndag i perioden 29. juni - 11. august
Tidspunkt: 10.00 - 16.00.

Glaspusterne holder pause mellem 12.00 og 13.00.

Læs mere om glasværkstedet

Jagt tidsrejsende stenalderdyr hele sommeren

Gå på opdagelse i Holmegaard Mose og fang tidsrejsende stenalderdyr i det interaktive spil 'Beast Hunt'.

Fat dit våben og gå på jagt i en verden af vanvittige monstre og foruroligende væsner.

Uanset hvor dyrene gemmer sig, så må du opspore dem og sende dem tilbage til stenalderen. Men dyrene vil gøre alt, hvad de kan, for at spolere dit udstyr og undgå at blive fanget.

Lykkes det for dem, er både mose og mennesker i stor fare! Vi stoler på dig!

Beast Hunt er en del af Holmegaard Outdoor.

Læs mere om Holmegaard Outdoor

Jan Elhøj & Morten Kirckhoff i årets særudstilling

Du kender måske bedst Jan Elhøj og Morten Kirckhoff fra de populære DR-programmer '0 stjerner' og 'Alt forladt'. Men nu er makkerparret tilbage i en ny udstilling med fotografier af forladte steder fra deres mange rejser i ind- og udland i udstillingen 'FORLADT' på Holmegaard Værk.

Glæd dig til at opleve eventyrerne og rejsemakkernes mange fantastiske, forunderlige og fascinerende fotografier fra forladte steder rundt om i verden.

'FORLADT' er en gribende, rørende og fascinerende fortælling om, hvordan besparelser, centralisering, effektivisering, teknologi, penge, ensomhed og forfald alle spiller en central rolle i, hvorfor vi forlader - cementeret gennem smukke fotografier, der i sin reneste form viser alt det, der står tilbage.

Fra fotografier af forladte private hjem til russiske militærbaser, kazakhstanske rumstationer og en række helt unikke billeder fra det forladte Holmegaard Glasværk efter det gik konkurs i 2008.

Læs mere om udstillingen her

Nyd sommerfrokosten på Restaurant Holmegaard

Beliggende i det charmerende bryghus blot et glaskast fra Holmegaard Værk, skaber restaurantens idylliske og stemningsfulde atmosfære den perfekte ramme omkring din sommerfrokost.

Læg dertil at maden er af absolut topkvalitet. Her er rejerne håndpillede, mayonnaisen rørt fra bunden og brødet hjemmebagt – alt sammen med kærlighed tilsat et twist af nordisk design og elegance.

Se menuen og book bord her