Glasværkstedet på Holmegaard Værk

Glasværkstedet på Holmegaard Værk

I udstillingen 'Glasværket' kommer du helt tæt på livet som glasarbejder på Holmegaard Glasværk. Det var her i glashytten, at glasmagerne blæste glas, trak stilke og formede fødder, mens de svedte i varmen fra den store tankovn.

Varmen er her ikke mere. Da man slukkede den store tankovn, faldt 45 tons flydende glas i dens indre langsomt til ro og størknede. Og da værket måtte lukke i 2008, blev stedet forladt i hast. Støvet ligger stadig på knapperne, der betjener maskinerne, og ovnen ligger som et stort mausoleum med en kold glasmasse, der aldrig kommer videre.

Du kan opleve glaspusterne på Holmegaard Værk alle dage i tidsrummet 10.00 - 12.00 og 13.00 - 16.00.

Mød glaspusterne på Holmegaard Værk

Vi tager dig med tilbage til varmen omkring tankovnen – med respekt for et sted, der gennem næsten 200 år har været arbejdsplads for generationer og atter generationer af glasarbejdere.

Det er dem, som fortæller historierne i små podcasts, som du kan lytte til, mens øjnene kan lade sig betage af fortryllende lysinstallationer og dragende animationer.

Du kan også se, hvordan glas bliver til. Et hold af dygtige glasmagere giver i deres nye og moderne værksted et indblik i processen, når de i samarbejde med en række gæstekunstnere igen sætter fut i ovnene og lader Holmegaard Glasværk danne rammen om en ny produktion af glaskunst.

Hebsgaard

Kom med ind i et fantastisk, funklende, glimtende univers af glaskunst, når Per Steen Hebsgaard viser udvalgte værker fra sit mangeårige virke som glarmester med et kunstnerisk tvist.

Kähler-samlingen

Gå på opdagelse i nordens største samling af Kähler-keramik bestående af mere end 6.000 keramiske skatte.

Glassamlingen

Gør dig klar til at opleve Holmegaard Værk imponerende glassamling bestående af 42.000 stykker unikt Holmegaardglas.