Hytte 68

I Holmegaard Glasværks storhedstid svedte glasmagerne ved varmen fra ovnene i hytte 68, mens de blæste liv i Holmegaards ikoniske glas. I dag kan man i Hytte 68 opleve, hvad der sker, når 200 års håndværkstraditioner møder nutiden og smelter sammen i inspirerende glaskunst.

Her er nye kollektioner fra Rosendahl Design Group, der kort før Holmegaard Glasværks konkurs overtog rettighederne til at producere Holmegaard-glas. Senere fulgte Kähler-brandet med ind i Rosendahl-familien. Både helt nye designs og moderne remakes af populære klassikere ser dagens lys, og nogle af dem bliver til her på Holmegaard Værk.

Vores værksted er bemandet af nogle af de dygtigste glasmagere fra hele Europa, og i samarbejde med en lang række kunstnere og designere er de med til at bygge bro mellem den traditionelle og hæderkronede Holmegaard-historie og innovative, nye ideer. Resultatet kan du se i her Hytte 68, hvor du også kan møde glasmagernes egne aktuelle designs og værker. Alle de udstillede genstande kan købes i museumsbutikken.

Oplev bl.a. glasværker af Bjørn Friborg, Jonas Noël Niedermann, Christine Bové, Peer Nielsen, Armel Desrues og Iben Kielberg.