Jim Lyngvild - Håndværker og Historiefortæller

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 1200 kr. pr. klasse (max 30 elever)

Varighed: ca. 3,5 time

Langt værkstedsforløb

Når vi hører en god historie, danner der sig billeder – legende, levende billeder, som ingen andre kan se. Når Jim Lyngvild får disse billeder og ideer, tager han et mentalt screenshot og finder straks en måde at gøre billedet til virkelighed. Han arbejder nogle gange med anderledes materialer og på nye skøre måder, så historierne kommer ud i verden og bliver til spændende, anderledes kunstværker!

I Lyngvilds ånd skal vi gøre det samme. I udstillingen skal I høre nogle af de vilde historier, der kan inspirer og sætte fantasien i gang. I værkstedet forvandles historierne til små kunstværker. Vi skal lege og være kreative. Vi skal lærer nye teknikker, være umiddelbare og eventyrlige, og vi skal fortælle den gode historie med kunsten.

For hvordan ser det mon ud, når havdybets gudinde, Ran, fanger sømænd i sit net? Når urjætten Ymer føder jætter ud af armhulen? Eller når biskop Anders Sunesen stækker armene mod himlen og vender krigslykken?

Hver elev laver et værk her på museet. Vi arbejder i ler og gips med det skulpturelle billede med afsæt i de teknikker og historier, der vises i udstillingen SOLO.

I har helt sikkert aldrig arbejdet med materialerne på denne måde før.

Forløbet udbydes kun i museets åbningstider.

Praktisk info:

Børnene er aktive i værkstedet, hvor vi blander gips og arbejder med ler. De skal derfor have praktisk tøj på, der gerne må udsættes for værkstedsaktiviteter.

Der er under forløbet to pauser, hvor gipsen skal tørre – disse bruges på madpakkepauser i værkstedet eller et kort frikvarter i mosen ledsaget af lærerne – tænk derfor gerne på udetøj til eleverne.

Elevernes værker skal fragtes tilbage til skolen – medbring derfor gerne kasser eller lignende.

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Husk at fortælle os om det, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.

Booking:

Ring på telefon 3135 6921

mandag, mellem kl. 09.00 og 14.00.

Eller (og endnu bedre!) skriv til undervisning@museerne.dk.

Vi vil hurtigst muligt svare på din henvendelse.

Du modtager herefter en mail, hvor vi beder om nogle oplysninger.