Hund, kat eller midt imellem

Picasso - En hyldest til keramikken

Hund, kat eller midt imellem

Sted: Holmegaard Værk

Pris: Pris: 1.200,00 kr. pr. klasse (max. 30 personer)

Varighed: 3 timers værkstedsforløb i Picassos verden og glasatelieret

Et forløb for 4. klasse og op (tilpasses aldersgruppen)

I udstillingen 'Picasso - En hyldest til keramikken' er dyrene næsten overalt, og helt særligt for udstillingen er ugletræet med de skønne vaser og kander omdannet til de fineste ugler.

Picasso havde en særlig evne til at omtænke vasens former og vække dem til live med finurlige streger og udtryksfulde ansigter - tit og ofte som en krydsning mellem menneske og fugl.

Men! Kan en vase mon ikke omdannes til alverdens dyr?

I denne workshop skal vi rundt i Picasso-udstillingen og lade os inspirere. Og ligesom Picasso selv gjorde det, må man vælge at arbejde med lige det dyr, der inspirerer mest - om det så er hund, kat eller midt i mellem!

I vores glasatelier omdanner vi vaser til dyr med sandblæsningsteknik. Her tegner og udklipper eleverne selv de formdele, der skal vække vaserne til live. Når vi i denne workshop arbejder med den tredimensionelle vaseform, skal der jo tænkes både i forfra, bagfra og fra siden. Og hvad er det så egentligt, der kendetegner de særegne dyr? Det skal vi finde ud af i udstillingen og gennem øvelser. Vi skal lege og være kreative. Vi skal lære nye teknikker, være umiddelbare og eventyrlige, og vi skal vække vaser til live. Sammen kan vi skabe en helt zoologiske have af glasvaser!

Forløbet udbydes kun i museets åbningstider.

Praktisk info:

Børnene er aktive i værkstedet, hvor vi sandblæser og graverer på glas. De skal derfor have praktisk tøj på, der gerne må udsættes for lette værkstedsaktiviteter.

HUSK! Elevernes værker skal fragtes tilbage til skolen. Medbring derfor kasser eller lignende – fx en skotøjsæske pr. elev er passende. Hver elev laver én glasvase dekoreret med sandblæsningsmotiver.

Der er under forløbet en madpakkepause i værkstedet.

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Husk at fortælle os om det, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.

Booking:

Ring på telefon 3135 6921

mandag mellem kl. 09:00 og 14:00.

Eller (og endnu bedre!) skriv til undervisning@museerne.dk.

Vi vil hurtigst muligt svare på din henvendelse.

Du modtager herefter en mail, hvor vi beder om nogle oplysninger.