Stilleben og højtråbende penselstrøg

Picasso - En hyldest til keramikken

Stilleben og højtråbende penselstrøg

Sted: Holmegaard Værk

Pris: Pris: 1.200,00 kr. pr. klasse (max. 30 personer)

Varighed: 3,5 timers værkstedsforløb i Picassos verden og keramikatelieret

Et forløb for 6. klasse - 3.g (tilpasses aldersgruppen)

Igennem hele sin karriere arbejdede Picasso med den klassiske genre stilleben, som han tilføjer en ekstra dimension med keramikken.

Picassos keramiske katalog består hovedsageligt af tallerkener, fade, kander, vaser, ophæng og fliser. Og selvom mange var unikaværker, var størstedelen af værkerne limited edition-udgaver, hvor hvert design blev lavet i nummeret oplag. Værkerne er trykt direkte fra gipsforme, der er designet og sirligt udskåret af Picasso selv. De begrænsede oplæg blev produceret af Madoura-håndværkerene, der pressede ler ved hjælp af formene. Der kunne altså produceres flere værker i samme form, og variationen opstod i den efterfølgende påmalede dekoration.

Vi tager i udstillingen 'Picasso - En hyldest til keramikken' udgangspunkt i Picassos blomster-platte, Bouquet a la pomme, der udover eksemplaret i udstillingen findes i 399 andre udgaver.

Her lærer vi om Picassos motivopbygning, keramiske teknik og dekoration.

I værkstedet opbygger vi sammen et fælles stilleben, som eleverne skitserer. Skitsen omformes hernæst til en gipsform i bedste Picasso-stil, og nu kan serieproduktionen gå i gang. Hver elev trykker to platter af ler i deres reliefform, som nu dekoreres med maling. MEN! Hver elev skal kun dekorere ét af deres egne tryk, mens det andet tryk overlades til sidemanden. For helt i Picassos ånd, så var hans keramiske værker lavet til serieproduktion af de dygtige håndværkere på keramikværkstedet, og han førte derfor ikke penslen på alle sine værker. Det overlod han til malerne på værkstedet.

Under forløbet lærer I derved også om serieproduktion og kollektioner.

 

Øvelserne er: Motivopbygning. Skitsering. Forenkling. Relief/værktøjsudarbejdelse ved ridsning i gipsplade og 2 x produktion af ler-tryk i gipsformen samt dekoration.

I har helt sikkert aldrig arbejdet med materialerne på denne måde før.

Forløbet udbydes kun i museets åbningstider.

 

Praktisk info:

Børnene er aktive i værkstedet, hvor vi sandblæser og graverer på glas. De skal derfor have praktisk tøj på, der gerne må udsættes for lette værkstedsaktiviteter.

HUSK! Elevernes værker skal fragtes tilbage til skolen. Medbring derfor kasser eller lignende – fx en skotøjsæske pr. elev er passende. Hver elev får to værker af selvhærdende ler samt deres gipsform med sig.

Der er under forløbet to korte madpakkepauser i værkstedet eller et kort frikvarter i mosen ledsaget af lærerne. Tænk derfor på udetøj til eleverne.

 

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Husk at fortælle os om det, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.

 

Booking:

Ring på telefon 3135 6921

mandag mellem kl. 09:00 og 14:00.

Eller (og endnu bedre!) skriv til undervisning@museerne.dk.

Vi vil hurtigst muligt svare på din henvendelse.

Du modtager herefter en mail, hvor vi beder om nogle oplysninger.