Mysteriet om Dannebroge

Via en hemmelig tidslomme bliver I transporteret tilbage til det herrens år 1710 og linjeskibet Dannebroge. Her skal I genopleve Kaptajn Iver Huitfeldts sidste erindringer, finde kaptajnens kiste og undersøge, hvad der skete med linjeskibet for mere end 300 år siden. 
Mysteriet er et historisk eventyr på liv og død for hele familien, men især velegnet til børn i alderen 7 - 14 år.
Booking foregår via Riddlehouse Escape Rooms-bookingsystem. Når du trykker på knappen vil du derfor blive videresendt til deres hjemmeside.

Mysteriet om Dannebroge er blevet til i et tværgående samarbejde med Museum Sydøstdanmark / Køge Museum og Riddlehouse Escape Room.

I samarbejdet har Museum Sydøstdanmark bidraget til rummets historiske afsæt, mens Riddlehouse Escape Room har stået for udviklingen af gåder og spil, og sammen har de to parter skabt "Mysteriet om Dannebroge" - et escape room på historiske præmisser men sprængfyldt med leg, spænding og underholdning.

Rummet er det man i Escape Room-verdenen kalder et "første-generations-rum". Mere præcist betyder dette, at man som spiller ikke vil opleve digitale effekter og tekniske løsninger. I stedet er dette fuldstændig analogt med fysiske materialer. Dette er dog ikke ensbetydende med, at rummet er kedeligt og tørt - tværtimod bliver oplevelsen meget mere håndgribelig og tilstedeværende for børn såvel som voksne.

Det gamle Daldorphs Hus i Køge Museums idylliske gårdhave danner rammen om Escape Room'et

Det gamle Daldorphs Hus i Køge Museums idylliske gårdhave danner rammen om Escape Room'et

Om spillet

Når I ankommer, vil I blive budt velkommen i museumsreceptionen af en af vores medarbejdere. Her vil I blive sat ind i spillet, og få udleveret en bog der guider jer igennem dette.

... Og nu er det jeres tur! Gennem samarbejde og kommunikation, skal I nu løse opgaver og knække koder i jagten på at opklare Mysteriet om Dannebroge - men skynd jer! I har nemlig kun 45 minutter.

Når I at komme ud, inden tiden rinder ud, venter der en hemmelig præmie og den fornemme titel som "besætningens æresmedlemmer".

Bemærk: rummet er ikke opvarmet med andet end varmeblæsere. I vinterhalvåret anbefaler vi derfor en varm trøje / jakke.