Arkæolog for en dag // 02.10

Dato: 02. oktober 2021

Sted: Køge Museum

Pris: Gratis (tilmelding nødvendig)

Hvad kan jeg opleve?

Grav forsigtigt, børst fri for sand og se forhistoriske fund folde sig ud for dine øjne, når vi holder åben udgravning i Ølsemagle.

Synes du, at det er spændende selv at opdage fortiden? Er du interesseret i arkæologi og lokalhistorie? Vil du gerne bruge en lørdag aktivt? Så kom og grav med, når vi holder åben udgravning i Ølsemagle!

Med spader, skovle og graveskeer skal deltagerne under vejledning af museets arkæologer være med til at udgrave nogle af de forhistoriske spor, som arkæologerne har fundet og indsamle arkæologiske fund herfra.

Vi ser frem til at se jer og grave os ned i fortiden sammen!

Program
Klokken 10 gives deltagerne en introduktion til det arkæologiske håndværk, og hvad der skal undersøges. Herefter går vi sammen ud i udgravningen, og deltagerne sættes i gang. Arkæologerne er til stede for at assistere, svare på spørgsmål og hjælpe med at bestemme, hvad der er fundet. Undervejs spises der frokost, når det passer ind i programmet.

Udgravningen slutter omkring klokken 14, hvor vi samles igen. Alle medbringer dagens fund, og sammen kigger vi på, hvad der er fundet, og hvad det fortæller os om fortidens liv på stedet.

Aktiviteten rundes af klokken 15.

Efterfølgende vil de arkæologiske fund og resultater fra de to udgravningsdage blive omsat til en plancheudstilling, som vil være opsat ved Kvartérshuset fra slutningen af oktober til og med starten af december.

Dato og tid: 2. oktober // 16. oktober - begge dage klokken 10.00 - 15.00
Pris: Gratis (tilmelding nødvendig)
Mødested: Kvartershuset, Ølsemagle Kirkevej 62a, 4600 Køge

Aktiviteten er både for voksne og børn. Børn skal dog følges af en voksen. Deltagelse foregår på eget ansvar.

Deltagerne skal selv medbringe frokost.

Aktiviteten foregår hovedsageligt udenfor, så husk at tage praktisk tøj og fodtøj på, der kan tåle at blive beskidt og passer til vejret. Udgravningsudstyr stilles til rådighed af museet.