Foredrag: De første mennesker

Dato: 08. juni 2021

Sted: Køge Museum

Pris: 80 - 95 kr.

Tirsdag den 08. juni inviterer Køge Museum til en rejse tilbage i tiden og i fodsporene på de første mennesker i Danmark sammen med arkæolog, kulturarvschef og faglig leder på Køge Museum og Museum Sydøstdanmark, Kristoffer Buck Pedersen.

Til foredraget bliver du taget med på en bjergtagende tidsrejse tilbage til stenalderfolkets fantastiske færd til Danmark, der har taget millioner af år. Her vil du blandt andet høre om, hvordan stenaldermennesket altid har fascineret og været et vigtigt udgangspunkt, når vi skal tolke vores egen moderne adfærd.

Undervejs vil du ligeledes høre om, hvordan man identificerer flint slået af mennesker, og hvor man eksempelvis kan finde stenalderpladser, så du kan krydre din næste tur til stranden eller skoven med lidt hjemme-arkæologi.

Foredraget vil desuden præsentere de seneste forskningsresultater fra ’Massegraven fra Strøby Egede’, der jo til dagligt er at finde på Køge Museum.

Adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge
Dato og tid: 08. juni 2021, 19.30 – 21.00
Døre: 19.00 - 19.20
Alm. billetpris: 95 kr.
Køge Museumsforening billetpris: 80 kr.
Årskort billetpris: 80 kr.

Unummererede pladser efter først-til-mølle-princippet. Foredraget foregår på museets 2. sal – der er ikke adgang til elevator eller lift.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende corona-restriktioner. Se sundhedsmyndighedernes anbefalinger på coronasmitte.dk. I tilfælde af aflysning vil alle billetkøbere blive informeret og få refunderet det fulde beløb på det kort, der i første omgang har betalt.

Kristoffer Buck Pedersen deler ud af sin enorme viden om stenalderfolkets lange rejse til Danmark.

Foredraget foregår i museets atmosfæriske og stemningsfulde 'hængekøjesal'