Foredrag: Hekseprocesser

Dato: 22. juni 2021

Sted: Køge Museum

Pris: 80 - 95 kr.

Kom til foredrag i hekseprocesser, når Køge Museum som optakt til Sankt Hans inviterer til en aften i heksenes tegn tirsdag den 22. juni.

Hekse og trolddom er tilsyneladende emner, vi aldrig bliver færdige med. I populærkulturen vrimler det med hekse; fra Hans og Gretes onde, børnespisende heks til Harry Potter og hans venner på Hogwarts – og alt derimellem.

I dagens Danmark hører hekse i høj grad til underholdningsafdelingen, men for blot et par hundrede år siden var det blodig alvor. Alle troede på hekse, og i hele Europa flammede heksebålene voldsomt op i 1500- og 1600-tallet.

Til dette foredrag tager museumsinspektør, Berit Christensen, dig med på en uhyggelig rejse tilbage i tiden til en mørk fortid i Danmarks historien, hvor op mod 1.000 kvinder blev brændt på bålet. Undervejs vil du blandt andet høre mere om Danmarks mest kendte hekseproces, der foregik lige her midt i Køge – ikke langt fra hvor museet ligger i dag.

Adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge
Dato og tid: 22. juni 2021, 19.30 – 21.00
Døre: 19.00 – 19.20
Alm. billetpris: 95 kr.
Køge Museumsforening billetpris: 80 kr.
Årskort billetpris: 80 kr.

Unummererede pladser efter først-til-mølle-princippet. Foredraget foregår på museets 2. sal – der er ikke adgang til elevator eller lift.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende corona-restriktioner. Se sundhedsmyndighedernes anbefalinger på coronasmitte.dk. I tilfælde af aflysning vil alle billetkøbere blive informeret og få refunderet det fulde beløb på det kort, der i første omgang har betalt.