Omvisning: Skibsvraget på Sdr. Molevej

Dato: 26. maj 2021

Sted: Køge Museum

Pris: 0 kr.

Museum Sydøstdanmark arbejder for tiden på højtryk på at udgrave et skibsvrag, der dukkede op i forbindelse med anlægsarbejde yderst på Sdr. Molevej.

Udgravningen er i det daglige lukket for publikum - dels fordi de et en aktiv byggeplads med masser af maskiner, der kører rundt, dels fordi dele af området er voldsomt forurenet. Men nu er der en chance for at komme tæt på og se og høre om det kravelbyggede skib, der  blev søsat engang i 1740-50'erne.

Der bliver tale om et enkelt aftenarrangement med begrænsninger på, hvor publikum må færdes. Her får du mulighed for at komme tæt på vraget og høre udgravningsleder Jeppe Færch-Jensen fortælle om projektet - hvad vi indtil videre ved om skibetskonstruktion og dets alder, hvor det blev bygget, hvad det sejlede med, hvorfor det gik på grund, og hvad perspektiverne for undersøgelsen er.

Arrangementet er gratis, men kræver forudgående tilmelding. Det er ikke muligt at tilmelde sig ved ankomst - det skal ske på forhånd.

*Aldersgrænse: +14 år (tages seriøst)
**Ikke velegnet for gangbesværerede
***Husk gummistøvler

Arrangementet overholdes i overensstemmelse med gældende coronarestriktioner. Du kan læse mere herom på www.coronasmitte.dk