Fortidsmindedag - Arkæologisk udgravning i Køge Nord

Interesserer du dig for danmarkshistorien? Så tag med ud på besøg på et vores mange, fantastiske fortidsminder, når Køge Museum tager historieinteresserede gæster med til udgravning i Ølsemagle

Dato: 22. april 2023

Tid: 10:00 - 11:00

Sted: Museum Sydøstdanmark

Pris: Gratis

De arkæologiske museer i Danmark og Slots- og Kulturstyrelsen afholder i slutningen af april årets ’Fortidsmindedag’. Formålet er at lokke danskerne ud i by og land for at øge kendskabet og interessen for danmarkshistorien via et besøg på et af vores mange, fantastiske fortidsminder.

På Østsjælland kan du i selskab med Køge Museum komme med til arkæologisk udgravning i Ølsemagle. Vi skal høre om Ølsemagles forhistorie og se på en af de udgravninger museet i øjeblikket foretager i området. Undervejs fortæller museumsinspektør Maja Schultz om tidligere udgravninger og viser derefter rundt i den arkæologiske udgravning.

Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

Foredraget kræver ikke tilmelding eller billet, man møder blot op. 

Praktisk info

Mødested: Ølsemagle kirke.Vi mødes på parkeringspladsen ved Ølsemagle kirke og går derfra til udgravningen ved Kapelvej (ca. 600 m hver vej). 
Dato: 22. april
Tidspunkt: kl. 10-11
Pris: Gratis

Turen foregår til fods og gennemføres uanset vind og vejr, så længe dette vurderes forsvarligt. Medbring derfor tøj og sko til lejligheden.

Velkommen til Køge Museum

På Køge Museum byder vi dig velkommen til debatudstillingen ‘Vølver, guld og guder’, der tager dig med på en tidsrejse tilbage til vikingetiden.